Ga naar inhoud


Pretender1

Lid
  • Items

    18
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Pretender1

  1. Wie kan mij iets meer vertellen over het alternatief voor het kijken naar alle Canaal Digitaal zenders en nog veel meer, zoals bijvoorbeeld Ziggo sport.

    In mijn onderzoek naar de mogelijkheden om een paar TV's aan te sluiten via Canaal Digitaal, stuite ik op het volgende alternatief (dit is overigens geen IPTV):

     

    I.pv. een abbonement en apparatuur aan te schaffen via Canaal Digitaal kun je ook een ontvanger aanschaffen waarbij je geen insteekmodule/kaart nodig hebt maar wel een internetaansluiting. Deze internet aansluiting zorgt voor een zogenaamde "puls" die je nodig hebt om TV te kunnen kijken. Daarnaast heb je ook de normale coaxkabel en sateliet schotel nodig. 

    Je betaalt eenmalig aanschafkosten voor de ontvanger en jaarlijks een bedrag wat een stuk goedkoper is dan Canaal Digitaal.

    Ik zou graag willen weten of er mensen zijn die dit systeem kennen en of ook gebruiken met uiteraard wat is de ervaring? En waarom ik dit systeem juist niet zou moeten aanschaffen?

  2. 3 uur geleden zei ceesv:

    En dan kan je bij snelle verbindingen nog een vals beeld krijgen wanneer de host capaciteitsproblemen heeft.

     

    Wat voor CAT. netwerk kabels gebruik je, je bekabeling gaat op een gegeven moment ook een rol spelen.

    Cat 5 kabel en de snelheid is erg traag. Hier in spanje via een richtantenne is de snelheid max. 15 Mb download en 2Mb upload. Nu is dus dat precies andersom, download 2 en upload 15Mb. Eind van het jaar gaan ze over naar glasvezel gelukkig. Zou de installateur iets verkeerd hebben bedaan met de aansluiting van de aders?

  3. 10 uur geleden zei Kabeltje87:

    Heb je getest via een Wifi verbinding?

    Zoja, dan kan dat tot deze eigenaardige resultaten leiden.

     

    Snelheids testen moet je altijd doen van een PC die bekabeld aan het netwerk hangt, om zinvolle resultaten te krijgen.

     

    Willy

    Ja ik heb getest via een wifi verbinding. Wat ik zo vreemd vind is dat de tablet op dit nieuwe netwerk deze fout geeft terwijl op een ander bestaand netwerk het wel goed aangeeft. Vandaar dat ik het nieuwe netwerk inclusief de wifirouter niet vertrouw.

  4. Vandaag heeft een internet bedrijf internet aangesloten inclusief een wifirouter. Wat opvalt is bij een speedtest dat de download snelheid trager is dan de uploadsnelheid. (Precies omgedraaid) Volgens de installateur ligt dat aan de app. Op een ander netwerk geeft deze app wel aan dat de downloadsnelheid sneller is dan de uploadsnelheid. Weet iemand wat er hier aan de hand zou kunnen zijn?

  5. Hallo,

    Ik heb 2 LNB's op mijn schotel, één voor de astra 19 voor mijn TV ontvangst en één die ik  nog nooit heb afgesteld. Nu wil ik de Nederlandse radiozenders afstemmen met mijn 2e LNB.

    Mijn ontvanger voor de Nederlandse radiozenders kunnen worden ontvangen via de Astra 3. Of wellicht op een andere satelliet afstemmen?

    De ontvangst is nu voor Astra 3:

    L=72%

    Q=0% en dat is niet goed!

    Weet iemand de de Elévation en Azimut voor mijn locatie? Locatie is Sella postcode 03579 Spanje.

    Alvast bedankt voor de hulp.

     

     

  6. Alle elco's zien er op zich goed uit. Geen bolling of verbranding e.d.

     

    Misschien kunnen jullie me een advies geven wat ik voor mijn TV / internet ontvangst het beste kan doen. Doordat we in het binnenland van Spanje wonen, kunnen we alleen maar via de satelliet verbinding maken.

    Voor mijn TV heb ik een Triax 80cm schotel met dus de "defecte" Amiko Alien ontvanger.  Voor internet heb ik een andere satellietschotel via Tooway (abonnement van 25Gb per maand) Onbeperkt internet kan ook via Tooway maar dan betaal ik meer dan €100,- per maand en dat vind ik toch wel erg duur.

    Het liefst wil ik naar één schotel, TV kijken via internet (streamen via eventueel een VPN). Er is een andere provider genaamd Sky DSL maar daar hoor ik weer over dat de snelheid niet betrouwbaar is. Mochten jullie tips hebben dan hoor ik dat heel graag. Alvast bedankt voor het meedenken.

  7. Dank je satencom. Ik laat de ontvanger nu 24 uur per dag gewoon aan. Zodra ik heb weer uitzet ben ik het signaal weer kwijt en doe ik weer een fabrieksinstelling reset. Daarna weer het kanaal op zoeken. Ik zal de reciever ook nog even open schroeven en kijken of er iets met de elco's iets mis is. Ik laat het nog weten.

  8. Wie kan mij helpen met mijn ontvangst probleem? Na 2 jaar tv kijken (in Spanje) geeft mijn Amiko Alien SHD 8900  ontvanger aan dat er geen signaal meer is. 

    Ik heb de schotel nagekeken en is niet verschoven of iets dergelijks. Ook de analoge satellite finder geeft 100% aan. (Astra 19)

    Wat mij opvalt is de groene balk L geeft 70% aan maar de gele Q balk geeft niets meer aan, 0%

    Nadat ik de ontvanger gereset had naar fabrieksinstelling, zag ik de gele balk Q nog steeds niet,  echter bij het TV kanaal bvn deed het wel. Nadat ik de TV weer uitschakelde en weer aan wilde zetten was ik weer alles kwijt en wederom de melding geen signaal. 

     

  9. Dank jullie voor het advies. Gisteren reactie van Wimax ontvangen dat zij geen bereik hebben in het achterland van Benidorm.

    Ik zal mijn vraag ook nog even uitzetten op Spanjeforum.

    Waarschijnlijk zal ik wel iets moeten met Tooway of een andere sateliet provider en zal de vertraging maar voor lief moeten nemen. Maar goed dat zal in de toekomst ook alleen maar sneller worden hoop ik   ;)

  10. Hallo,

     

    Ik ben me aan het orïenteren op sateliet internet in Spanje. De locatie is in het achterland van Benidorm, nabij het plaatsje Sella. Helaas is het niet mogelijk om via een netwerk verbinding te maken dus ben ik aangewezen op internet via de sateliet.

    Overal kom ik Tooway tegen, dus is mijn vraag: heeft iemand ervaring met Tooway en of een ander sateliet internet systeem?

     

    Alvast bedankt voor je reactie.

     

    Groet,

     

    Pretender1

     

    P.S. moderatoren, sorry in geval dat deze vraag in de verkeerde subgroep geplaatst zou zijn maar ik kon de juiste subgroep niet vinden.

  11. Hallo Sprietje (alias "komtwelgoed" ??)

     

    Bedankt voor je handige tips en advies, idd is het handig iets aan te schaffen wat toekomstbestendig is. In de eerste instantie dacht ik voor tijdelijk even "snel en goedkoop" iets te kopen op marktplaats. Maar ik kom er langzamerhand achter dat dat waarschijnlijk niet gaat werken.

    Begrijp ik het goed dat als we tzt ook Hotbird, Astra 2 enz. willen ontvangen het beter is om met losse lnb's te werken?

     

    Ik ben ook nog verder gaan struinen op dit forum en loop nu tegen nog meer vragen aan:

    -Op het forum wordt veel gesproken over dat de schotel "reserve" moet hebben voor slecht weer. Heeft een schotel van 80-85 cm voldoende reserve bij slecht weer in Spanje? We zitten namelijk pal tegen een bergje (Aitana 1550 mtr) aan waar de wolken nog wel eens willen blijven hangen. 

    -Hebben we ook een disecq nodig?

    -Blijkbaar is een Inverto Black Ultra Quad een goede LNB of adviseer jij anderen? Heb op internet gezien dat deze bij ***Geen-reclame*** voor €18,00 wordt aangeboden en de premium voor € 12,00. (Klopt deze prijs of loop ik het risico deze namaak zijn.) Zijn dit goede LNB's die voldoen die aan wat wij willen en zijn die toe te passen ivm de maat/ruimte?

    -Ik denk dat we uiteindelijk op 3 TV's uit gaan komen. Waarbij dus naar verschillende zenders gekeken moet kunnen worden, of dat we ergens naar kijken en dat tegelijkertijd van een andere zender iets wordt opgenomen. 

     

    Zoals je ziet ben ik nog een echte leek op het gebied van satelliet TV. Ik loop telkens tegen nieuwe vragen aan.

  12. Bedankt voor jullie advies Wimo01, Sprietje en A33. Hier kan ik wat mee.

     

    Met de kerstvakantie ga ik naar Spanje en heb gelijk nog even een paar vraagjes aan jullie:

    De schotel (minimaal 80cm), duo lnb en ontvanger zit daar veel verschil in merk/kwaliteit? En kan ik die het beste aanschaffen in NLD of maakt dat niet uit of ik die in Spanje koop?

    Waar moet ik nog meer opletten? Ik wil in eerste instantie alleen de free to air zenders (o.a.BVN) ontvangen om uit te proberen. En op een later moment overgaan op een abonnement van Canal Digitaal.

     

    Groet,

     

    Pretender1

  13. Hallo Sprietje en Wimo01,

     

     

    Bedankt voor jullie advies.

     

    @Sprietje, ik zal 8ocm aanhouden!

     

    @Wimo01, ik heb deze gegevens juist van de door jou geadviseerde site www.dishpointer.com

    Mijn locatie is; als je Tagarina, spanje in geeft en dan op La casa Tagarina dan krijg je de gegevens 90,5 en 90,8. Kloppen deze gegevens?  

  14. Hallo,

     

    Wie kan mij advies geven over welke schotel en ik het beste kan toepassen in het achterland bij Benidorm in Spanje?

    Canaldigitaal geeft aan dat het met een 64 cm schotel moet lukken met een duo lnb. Maar ik hoor geluiden dat dit niet toereikend zou zijn en CD kan geen garantie geven dat het werkt.

     

    Wat ik nog gevonden heb voor de juiste afstemming op locatie is:

    Azimuth (true) 90.5

    Azimuth (magn.) 90,8

×
×
  • Nieuwe aanmaken...