Ga naar inhoud


rik59

Lid
  • Items

    13
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door rik59

  1. VRT meldt op z'n website dat het vanaf 01/07/2021 stopt met de FTA uitzendingen van Radio 1  en Radio 2 :

     

    https://www.vrt.be/nl/aanbod/kijk-en-luister/radio-luisteren/naar-radio-1-en-radio-2-luisteren-via-satelliet-/

     

    Er wordt opgegeven dat de beide radiozenders wel nog zullen te beluisteren zijn via satelliet via TV-Vlaanderen. Ik heb hierbij twee vragen :

    1) weet er iemand of beide radiozenders op dezelfde satelliet en op dezelfde frekwentie zullen te ontvangen zijn via TVV vanaf 01/07/2021 (uiteraard versleuteld) ?

    2) VRT vermeldt enkel 'TV-Vlaanderen' als aanbieder via satelliet vanaf 01/07/2021,  maar zag vermoedelijk over het hoofd dat beide radiozenders vandaag ook via satelliet worden aangeboden door Joyne.be ?

  2. Ik ben kampeerder en gebruik een manuele schotel met monoblock duo lnb (Astra 1 en Astra 3), waarbij ik de LNB voor Astra 3 in de houder plaats. Uitrichten doe ik op Astra 3 door af te stemmen op de nederlandse FTA zender TV Oost.

    Nu lees ik in een service bericht op de website van TV Vlaanderen (ook bevestigd op satellitemagazine) dat er blijkbaar 'iets' zal veranderen i.v.m. de uitzendtechniek voor o.a. de zender TV Oost op 12/01/2015.  Als ik het goed begrijp wordt MPEG-4/DVB-S (vandaag) vervangen door MPEG-4/DVB-S2 vanaf 12 januari 2015.

    Weet er iemand of ik hiervoor een nieuwe zenderlijst zal moet inladen via fastscan of zal mijn ontvanger gewoon bij het afstellen van mijn schotel TV-Oost nog steeds kunnen ontvangen zonder nieuwe zenderlijst. Ik heb een SAB Unix F+ Solo ontvanger. Het zou me veel tussentijds uitrichtingswerk besparen, indien ik gewoon met mijn ingeladen zenderlijst op TV Oost kan uitrichten bij mijn volgend gebruik van de schotel. Bij voorbaat dank voor alle suggesties & commentaar.

    PS: 2 weken geleden schotel nog uitgericht en via fastscan alle recente zenderparameters ingeladen

  3. Ik heb me zonet een TV Vlaanderen smart card aangeschaft en wou uittesten of dit werkt in combinatie met mijn SAB Unix F+ Solo ontvanger. Ik heb software level 1.2.72 geïnstalleerd, heb plugin_mcas.s geactiveerd en ontvanger afgesteld op zender 'één' (Astra 19.2 12722/23500/H met ontvangstkwaliteit (L77 Q100) ... Ik krijg volgend bericht op mijn TV : 'Scrambled or not running' ... Alle FTA zenders, zowel op Astra 1 als op Astra 3 werken prima. Enig idee wat de oorzaak van het probleem zou kunnen zijn ?

  4. Dank aan allen die gereageerd hebben. Probleem is uiteindelijk opgelost  :  heb schotel nog eens beter uitgericht en nu heb ik op alle Astra 1 kanalen een Q van 90 of hoger en ja, VRT Radio 1 en Radio 2 zijn nu ook perfect te ontvangen .. Dus blijkbaar waren in de vorige uitrichting van de schotel bepaalde Astra 1 kanalen sterk genoeg om door te komen en andere niet ... Misschien is mijn receiver niet voldoende gevoelig voor zwakkere zenders .. Mijn conclusie voor de toekomst : voldoende tijd besteden aan het uitrichten van de schotel ... :-)

  5. Beste dvbs, dank voor je reactie. Ik heb parameters geverifieerd en alles ziet er ok uit. Ik vond 1 transponder op Astra1 met volgende settings :

    TP nr 98

    S2

    Freq 12722

    H

    Sym 22000

    FEC 5/6

    (ontvangstkwaliteit van die transponder is L72 en Q0)

    VRT Radio 1 wil blijkbaar via die transponder signaal vinden, maar met Q=0 lukt dat natuurlijk niet.

     

    Ik heb op jouw aangeven FEC gewijzigd naar 3/4 maar resultaat is nog steeds ontvangskwaliteit Q0 en dus geen radiosignaal op VRT Radio1

    Nochtans kan ik heel veel FTA TV en Radio zenders wel ontvangen op Astra1.

     

    Wanneer ik kijk naar de algemene settings van Astra1 op mijn ontvanger zie ik :

     

    TP 10729/22000/V

    LNB Uni (9750/10600)

    ontvangstkwaliteit : L 71 en Q75

     

    Enig idee waar het probleem zou kunnen zitten ?

  6. Ik gebruik een SAB Unix F+ Solo met duo lnb en met 60cm schotel om op camping zowel Astra 1 als Astra 3 FTA zenders te ontvangen. Ontvangstkwaliteit van beide satellieten is prima (resp. 90% en 80%) en ik ontvang goed meerdere zenders op beide satellieten (BVN, TV Oost, Skyradio, ...) BEHALVE VRT Radio 1 en Radio 2. Vorig jaar werkte dit nog prima en nu, zelfs na een Blind Scan of een Fast Scan, kan ik beide radiozenders niet ontvangen ('no signal'). Iemand enig idee wat er kan mislopen ?

  7. Heeft iemand ervaring in het gebruik van de SAB Unix f+ solo HD receiver in combinatie met een TV Vlaanderen smartcard?  Officieel wordt dit door TV Vlaanderen niet ondersteund maar de producent SAB vermeldt in de product documentatie wel dat het werkt .... Bij voorbaat dank

×
×
  • Nieuwe aanmaken...