Ga naar inhoud


jschoonh

Lid
  • Items

    20
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door jschoonh

  1. Iedereen lijkt voorbij te gaan wat het politiek betekende. Buiten dat de Amerikanen behoorlijk gezichtverlies leden was het ook een flinke triger in het koude oorlog verhaal. De publieke opinie werd met verhalen dat Rusland binnen kort oorlog uit de ruimte kon voeren en zelfs atoom bommen kon gooien flink beinvloed. Niet te vergeten dat zij nu een alziend oog hadden. De verhalen gingen als koek en de scholen gaven instructies wat te doen bij een nucleaire aanval. En dat alles werd gevoed door het succes om een skippybal in een baan om de aarde te krijgen.

  2. 16 minuten geleden zei Noordzee:

     

    Jazeker, ik heb dat Start-HD-pakket. Behalve Fox Eredivisie heb je ook geen 192 TV , Film Europe  en BRAVA TV. Voor die vier zenders minder betaal je 5,50 minder per maand. 17,45 om 22,95.   

    Die wil ik ook! de vraag is hoe krijg ik dat voor elkaar!. Het zal het eerste jaar niet meer lukken omdat ik nu een jaar verlengt heb.

  3. Op 7-3-2018 om 20:40 zei ceesv:

    Telefonisch contact vanuit het buitenland

    Vanuit het buitenland kun je ons gewoon bereiken op ons reguliere nummer:
    0031 (0)88-0038555

     

    Wel je nummerherkenning aanzetten.

    Ik heb dat in eerste instantie geprobeerd van af een vast nummer uit Turkije vandaan. Maar halfweg het nummer kreeg ik al een in gesprek toon. Ik vond dat niet heel vreemd bij een 088 nummer en heb het na enkele keren niet meer geprobeerd. Ik weet dat ik mijn abbo kan wijzigen bij "mijn canal digitaal", maar de ooit genoemde optie om Fox en enkele andere kanalen te laten vallen voor een lagere prijs stond daar niet bij. De vraag blijft bij mij toch een beetje hangen, bestaat dat "uitgekleden" basis pakket nu wel of niet?  

     

  4. Heel bijzonder blijft het. Ik heb gebeld met de mededeling dat ik alleen CD kijk als ik in het buitenland ben.  Zoon seizoen oplossing werkt niet voor mij omdat ik er ook in de winter regelmatig ben. Maar €22,95 vind ik echt te veel voor deze oplossing. Ik kijk NIET naar sport. En ik heb gehoord dat er een abbo bestaat zonder FOX voor € 17,45.  Maar ik zie er niets op de site van CD. Het antwoord was, dat het alleen voor bestaande klanten was daarom niet op de site te vinden is, maar dat het niet meer kan. Hij bood me 2 jaar verlenging aan met het eerste jaar €4,00 korting op de prijs van €22,95 voor het eerste jaar. Na veel gesteggel heb ik toe gegeven. Ik heb inmiddels een bevestiging per post binnen en daar staat dat ik een één jaar contract heb met €2,-- korting ??????
    Het vervelende is ook dat het alleen uit Nederland telefonisch te regelen is.

  5. Jeetje jij bent snel….
    Jammer dat er geen standaard antwoord is, maar had ik ook niet verwacht. Ik steek er op dit moment ook niet heel veel tijd in maar ik kom er op terug.
    Ik had het Oozoon forum ook nagelopen en dat bracht me op het IPTV idee.
    Spelend kwam ik wat leuke vrije streams tegen van b.v CNN die het op de PC (vlc player prima deden). De 3 ipk via “user script plugin” geïnstalleerd en die geeft een log over het resultaat. De 3 genoemde ipk’s hebben een afhankelijk van elkaar en moeten in de juiste volgorde gebeuren.
    Ik laat horen wat ik nog gevonden (of niet) heb en als er niets lukt is de suggestie van de streams testen in de oren geknoopt.
    Zover bedankt
     

  6. Om die discussie maar direct overbodig te maken J Ik heb een echte 800 HD se v2 met de laatste Oozoon image (4.1).

    Is allemaal snel en hartstikke stabiel. Ben dik tevreden en heb er redelijk wat “speeltje” opstaan zoals enhanced movie center, een gemounte nas met al mijn muziek, fotoos en films / opname’s, een aangepaste media player, een erg mooie vali.hd.flex skin, streaming radio, uitzending gemist, enz.
    Hetgeen niet wil lukken is IPTV. Ik heb o.a handmatig een iptv bouquet erin gezet, één met de laatste "dreamboxedit" waarbij ik de streams die op een vlc-player draaien erin heb gezet.
    Volgens wat ik tot nu toe weet zou het gewoon in deze image moeten werken maar de kanalen zijn zichtbaar in favorieten maar blijven zwart. Ik vond nog een drietal IPK’s die mogelijk de oorzaak zouden zijn. Dus deze op de dreamdoos gezet en ze zijn actief. “gst-plugins-bad-rtmp” , “librtmp0_2.46c” , “librtmp-bin_2.46c”. Maar geen resultaat. Wie o wie heeft het werkend en zou daar iets over willen vertellen?    

  7. Ik loop een beetje achter. Maar voor diegene die ook een oozoon image gebruiken. Ik merkte pas recentelijk dat bij zappen soms cccam vastliep. Het gebeurde altijd als ik een zender koos waarvoor ik geen abbo heb. Hier de oplossing gevonden met dank aan M-Z. Maar in mijn laatste oozoon image op een 800 hd se v2 met cccam 2.3 bleek geen /var/etc te bestaan. Een symlink in /var/ naar /etc/ loste dat probleem op. Ik heb dus al maanden cccam succesvol gebruikt zonder cccam.cfg 

  8. Thnks, net de review gelezen en wat docs. van internet geplukt. Ze lijken i.d erg op elkaar. Ik ga eens spelen met deze "doos" en zal daar de documentatie van de ariva eens naast leggen. Heb je enig idee of ik patche's van de ariva kan gebruiken?

    Jammer van dat T-shirt trouwens :-) 

     

    p.s.

     

    Dit ontvangertje is rond 2007-2010 te koop geweest in Turkije (lijkt het) hij heeft inmiddels opvolgers. Hij kosten toen rond de TL 150,-- bij een koers van 1,80 kom je c.a € 83,-- terwijl elektronica hier meestal duurder is. Hier op www zoekend wordt gezegd dat het een lokaal product is. 

  9. Een aantal mensen weten al dat ik voornamelijk in Turkije woon en een dreambox man ben.

    maar nu een hele andere vraag. Ik kom hier (Turkije) steeds meer ontvangers tegen van het merk "NEXT".
    Ik zou graag meer informatie willen (user manual) van het model “minix HD” (paars)
    Het is een mini satelliet ontvanger die je op de achterkant van je TV "plakt". Hij heeft een CA slot en ik heb ze werkend gezien met een Canaldigitaal kaart maar ook over internet, dus cardsharing.

    Heeft een USB, een mini jack als serial port, een hdmi kabel en coax aansluiting + IR ontvanger via een kabeltje. Het is een Linux ontvanger en gezien de cardsharing een softcam? Het menu op de TV geeft geen toegang “onder de motorkap” geen lan, geen softcam, enz, instellingen. Op internet kom ik alleen user manuals tegen hoe je kanalen moet instellen en hoe aan te sluiten. Standaard weerbericht app, youtube, enz aanwezig maar ik kom nergens in de dit “doosje”

    Volgens de specs. kan hij time shift, opnemen en afspelen van diverse formaten video en mp3

     

    post-70302-0-22554400-1428926665.jpg

     

    Iemand?

  10. het eind resultaat van deze discussie.

    Ben weer in Turkije gearriveerd met een echte dreambox, een black ultra LNB en een standaard satfinder.

    De black ultra in het midden van de schotel en de schotel optimaal met de satfinder uitgericht. Met een tooltje op de Dreambox de diepte en de skew ingesteld. De andere LNB's er weer "bij gehangen" en ook die eerst op de satfinder zo goed mogelijk gepositioneerd en daarna de diepte en skew met de dreambox tool "signaalfinder" bepaald. Het enige wat mij verbaasde was dat de meeste LNB wat naar voor moesten voor maximaal signaal.

    Rond 22:00 lokale tijd (is de meest spannende tijd) komen op de 19.2 de slechtste Nederlandse zenders met minimaal 8.5 DB binnen en op de 23.5 met ruim 11 DB en dit zijn de minimale waarden. Ik denk dat het behoorlijk optimaal is, zeker als je bedenkt dat we buiten de footprint van de 19.2 zitten 

    Alles op de Astra 13 en de Eutelsat 7 komen ruim binnen. Na een auto scan had ik ruim 4300 kanalen.

    Ik ben deze keer voor de oozoon image op de Dreambox gegaan. nog wat plugins zoals enhanced movie center en een gemounten NAS. Ik heb nu op één afstand bediening 4200 kanalen, ruim 100 filmen, 300 CD's, ruim 1500 foto's en nog meer. Het werkt allemaal snel en betrouwbaar.  

    Ik ben weer helemaal tevreden en bedank diegeen die mee gedacht hebben.
  11. Hartstikke bedankt. Hier ontstond een soort verwarring die ik ook al had ervaren. @langebe dat linkje had ik ook gevonden maar ook daar staat er geen f/D ratio bij. Wel zie je op het plaatje dat er een "normale" lnb in hangt.
    @emekli ik heb hier in de buurt eens rond gelopen maar Turkije heeft buiten de ofset schotels voor de lokale satellieten voor de yabancılar heeeeele grote prime focus schotels. Ik heb wat Noorse en Zweedse bewoners gevonden die 400 cm schotels hebben staan met een normale LNB dus zonder feedhoorn, begrijp het nog steeds niet helemaal. Maar bedankt voor je input, misschien kom ik je nog eens opzoeken.

    @sprietje Ik heb hier gaande weg hier veel geleerd en het gaat een Inverto Black Ultra worden.

    De rest ook heel veel bedankt en allemaal vast een gelukkig nieuwjaar toe gewenst!!

  12. ik ben naarstig opzoek naar specs van deze next&nextstar schotels geweest. Ik vind de schotels wel en er staan ook veel gegevens bij maar geen f/D ratio. 
    Maar gezien de afstand van de LNB en de diepte van de schotel kom ik elke keer weer op 0.52 hoe raar het ook is.

     

    Het lijkt mij daardoor duidelijk dat het niet veel zin heeft om er een prime focus LNB met hoorn in te hangen.
    Ik ga voorlopig voor de eenvoudig oplossing met een betere universele LNB dan die er nu inhangt.
    Uiteindelijk werkt alles, behalve enige 19.2 kanalen die soms problemen geven. 

    Het gaat inderdaad om de nieuwere 8psk modulatie.

     

    Ik bedank jullie voor de input en als ik nieuws heb laat ik mij weer horen

     

     

  13. Als je daadwerkelijk een schotel zou hebben met een f/D verouding van 0,52, dan bestaan daar geen passende lnb’s voor. Dit zou een merkwaardige zaak zijn want welke schotelfabrikant maakt nu een schotel waar geen lnb’s op passen.


    Dat is dan ook de reden dat ik de vraag hier parkeer
     
    KLIK hier van een eerdere foto toen de eutelsat 7 er nog niet bij hing maar waar de schotel goed te zien is
     
    De schotel richting gegevens vanaf hier voor 
    De 23.5 azimuth = 194.94 elevatie = 46.9 tilt = 11.63
    de 19.2  azimuth = 201.3 elevatie = 45.7 tilt = 24.01
    dus azimuth 6.36 graden verschil, elevatie 1.2 graad verschil

     

    zoals je kunt zien zijn elevatie en azimuth anders dan in Nederland maar de verschillen tussen de satellieten valt mee.

    Als voorbeeld het azimuth verschil in Rotterdam zou 5.19 zijn en de elevatie  1.82

     

    Overigens zijn de LNB posities in de praktijk gevonden.
    Het werkt ook allemaal uitstekend alleen met de huidige veranderingen in modulatie techniek kom ik wat te kort op de 19.2 de rest werk altijd, onweer uitgezonderd.

     

    Vandaar de vraag of iemand een LNB advies heeft om te proberen een paar db te winnen.

  14. @ emekli dat ziet er ook niet verkeerd uit. en de prime focus lnb is kleiner dan ik dacht
    Ik ken Anamur en met name Anamurium.
    Anamur dat is nog eens 120 KM verder? (emekli, gepensioneerde Turk?) 

    Hoe groot is jou schotel?

    Hoe stel je een feedhoorn af gewoon op het beste signaal?

  15. @Sat4all Freak...bedankt

    Die was mij ook al opgevallen maar is er iemand die onder vergelijkbare omstandigheden ervaring heeft met deze inverto black premium.

    Ik had er ook één gezien die recht was met de aansluitingen op zijn "kont". Is die vergelijkbaar ?

  16. een vraag over LNB's

    Het gaat om een schotel van 150cm in de buurt van Alanya in Turkije. Dat is c.a 100 km buiten de footprint van Astra 19.2 maar binnen die van de Astra 23.5. De schotel is een prime focus met de 19.2 LNB in het center. Verder heb ik nog een LNB voor 23.5, de hotbird 13, en eutelsat 7. De laatste 3 staan niet in het midden en zijn dus offset LNB's.

    De schotel heeft een berekende F/D ratio van 0.51.

    Betekend volgens mij dat m.n de 19.2 niet de hele schotel gebruikt omdat de universele LNB's volgens mij een F/D hebben van 0.63

    Voor een echte prime focus LNB met feedhoorn is eigenlijk geen plek, bovendien zitten die op een lagere F/D dan mijn 0.51 (volgens mij). De winst zal minimaal zijn ga ik dan ook vanuit.

     

    De vraag is of iemand de beste LNB in deze weet te adviseren omdat een db'tje extra op de 19.2 meer dan welkom is. De rest werkt onder (bijna) alle omstandigheden goed.

    Dit is een linkje naar deze opstelling KLIK even scrollen voor detail foto's

     

×
×
  • Nieuwe aanmaken...