Ga naar inhoud


Dirk1980

Lid
  • Items

    62
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Dirk1980

  1. Beste allen,

     

    Ben op zoek naar een antwoord op het volgende:om de spaanse zenders te kunnen ontvangen met een abonnement (meen movistar+) moet je dan op de hispasat30 gericht zijn of kun je alle basis zenders via de astra19 pakken?

     

    Locatie: Stockholm. Bij voorbaat dank!

  2. Dank voor alle reacties, mijn technische kennis hierover is alleen niet van hetzelfde niveau.

     

    Waar het op neerkomt is dat de afstandsbediening van de M7 niet werkt wanneer de LG tv aan staat. Getest doordat beide m7dsr8141 boxen die ik heb staan hetzelfde probleem vertonen maar wel werken op beide Samsung tvs die ik heb staan.

     

    De technische achtergrond zal me enigszins worst wezen, ik hoopte dat iemand een oplossing zou hebben.

     

    Het verder weg zetten van de box is een eerste praktische optie , bovenstaand samenvattend.

  3. Onlangs een tweede M7 dsr8141 aangeschaft voor de tweede tv. De afstandsbediening werkte echter zelden tot nooit. Na een hoop gepuzzel, en net voordat ik het nieuwe exemplaar terug wilde sturen, kwam ik erachter dat het probleem wordt veroorzaakt door het signaal dat mijn tv uitzendt. Met dit signaal bedoel ik dus het contact signaal van de tv voor afstandsbediening. Deze tv is een LG 26LK330 model.

     

    Na een hoop trial en error en na het uittesten op het andere M7 dsr8141 exemplaar en met de andere tv's die ik heb staan kwam ik hierachter. Ook wanneer de tv is aangezet met het knopje werkt het niet. terugsturen heeft dus geen zin heb ik geconcludeerd.

     

    Een andere box hoef ik niet want ik was - in tegenstelling tot veel cracks op dit forum- best tevreden over deze box op mijn Samsung tv. Daar werken ze ook allebei prima op.

     

    Heb uiteraard ook menig keren resets en software updates uitgevoerd, alsmede de afstandsbediening reset. zonder resultaat.

     

    Iemand ervaring met probleem?

  4. Heb ze ook gebeld, dankzij jullie scherpe tips is mijn extra kaart gratis van basis naar familie gegaan. Zou geen HD worden maar alle familie zenders in SD, tenzij weer extra betalen. Daar bedankte ik vriendelijk voor. Toch heb ik gewoon 123 in HD dus of ze zelf echt snappen hoe het zit betwijfel ik.

     

    Het zou nog door een proefperiode kunnen komen ofzo maar het is alleen 123 in HD dus lijkt me niet.

  5. 2 na laatste alinea van de review volgens mij:

     

    "Er zijn op het internet meldingen te vinden dat de geprogrammeerde client-smartcard niet zou werken met bepaalde oudere decoders. Alle door ons gebruikte decoders – waaronder ook de nieuwe M7 SAT801 HD-satellietontvanger van CanalDigitaal en TV Vlaanderen – werkten echter zonder problemen. Om voor aankoop toch zekerheid te hebben, adviseren we de koper om de verkopende partij vooraf te vragen of de SmartWi II werkt in combinatie met de door u gebruikte decoders. Mocht men dit niet met zekerheid kunnen stellen, dan raden we u aan om vooraf goede afspraken te maken over het terugbrengen van het gekochte artikel. "

  6. Hallo,

     

    Ik heb hetzelfde, eerste kaart is familie HD en tweede is blijkbaar basis. 123 HD zijn nu dus weggevallen en kreeg ook die mooie email waarin ik werd medegedeeld meer te gaan betalen maar minder kwaliteit te krijgen (weet niet eens welke 18 zenders erbij komen).

     

    Zoals ik bij sprietje lees moet ik voor die 4,50 gewoon een tweede kaart met NPO in HD kunnen krijgen, maar eens even bellen met onze vrienden.

  7. Dank Alex,

     

    De astra 23 laten we dan vallen. Ik denk dan 1 flinke lel van een schotel voor de hotbird en astra 19 en 1 voor de zweedse satellieten. Op een imvestering als deze denk ik dat we maar gelijk voor goede regenreserve moeten gaan.

     

    Zou je het typenr. of omschrijving kunnen geven voor die multiswitch oplossing, link naar webshop in prive bericht wellicht?

  8. Dank voor alle reacties. Hij is toch wel serieus en de redenering is simpel: liever een eenmalige investering van 20 000 euro dan de vijfjaarlijkse 50 000 sek die ze nu aan comhem betalen voor een analoog (!) pakketje voor iedereen. Het plan is derhalve:

     

    5 satellieten (o.8w, 5.0o, 13o, 19.2o en wellicht 23o) waarvan iedereen dan de fta channels van kan ontvangen en de mogelijkheid heeft om een viasat of canaldigtal (zweedse asnbieders 0.8w en 5.0 o) abonnement te nemen.

     

    Er staat ook ern hark op het dak rn in zweden kun je daarmee digitaal een basispakket ontvangen ,dit signaal moet dan ook meegestuurd worden.

     

    Deze oplossing zorgt op gern enkele manier voor problemen met rechten.

     

    Ieder appartement zal 2 kabels moeten krijgen in geval van opnemen.

     

    De vragen die wij hebben:

    - welk basis station / apparatuur is nodig?

    -meerdere schotels (stel 5 stuks) op het dak is geen probleem, mocht dat makkelijker zijn.

    -waar moeten we eventuele offertes op "challengen"?

    -wat voor schotel(s)? Wavefrontier?

     

     

    Daarnaast is de vraag hoe de toekomst van satelliet tv er eigenlijk uitziet maar dat is wellicht een apart topic waard....

  9. Hallo, een maat van me overweegt voor het appartementgebouw (als actieve vve-er) schotel tv te nemen. Hij is Zweeds en het is geen gedoe met regels zoals in Nederland.

    Nou heb ik al zitten zoeken op dit forum maar het is me nog niet echt duidelijk wat er precies mogelijk is dan wel hoe?

    Ik begrijp dat er met bepaalde apparatuur signaal omgezet kan worden naar normaal coax signaal, echter vraag ik mij af of het mogelijk is dat iedere woning zelf nog een abonnementskaart kan nemen en dus zelf nog de FTA kanalen kan uitbreiden? Ik snap het principe van satelliet tv dat kabel 1 op 1 moet zijn.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...