Ga naar inhoud


ElSid

Lid
  • Items

    14
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door ElSid

  1. En een VU+ met DVB-C tuner(s) en CI+ module daarin? Dan beide VU's als fallback remote receiver van mekaar?

    Of werkt de CI+ module van Telenet niet in de VU+?

     

    Geen idee eigenlijk. Daarvoor moet je (of ik althans) een bijkomende smartkaart & CI+ module aanschaffen en wsl een bijkomend abonnement afsluiten. Je kan je digicorder wel omruilen voor een smartkaart maar dit is in mijn geval niet de bedoeling.

  2. Ondertussen zijn we meer als een maand verder en heb ik via ibood een Raspberry Pi 3 gekocht. 

     

    Na ontvangst de recentste Kodi afgehaald en de VU+ plugin geïnstalleerd. HD kijken via Wifi is een no go, teveel haperingen & blokvorming in het beeld. Wel netjes dat de plugin alle opnames op de VU+ ziet staan en netjes in een folder plaatst in Kodi. Maar opnames bekijken via Wifi is net hetzelfde als live kijken: no go dus.

     

    Afgelopen weekend UTP bekabeling gelegd en via LAN werkt de PI perfect. Het beeld is goed te noemen, en de opnames spelen zonder probleem af. 

     

    Enkele nadelen:

     

    - een fixed IP toekennen in de Telenet modem/router is me nog niet gelukt. De VU+ schakelt 's nachts in slaapstand en bij het inschakelen overdag krijgt de VU telkens een nieuw ip-adres toegewezen. De VU plugin moet dan opnieuw geconfigureerd worden vooraleer je kan kijken. 

     

    - bediening via Sybu gaat goed, maar omslachtig voor vrouw & kinderen. Vanavond eens proberen om m'n Logitech Harmony te pairen met Kodi

     

    - bij het opstarten van de plugin en het laden van de EPG wordt de PI zeer traag en duurt het enkele minuten vooraleer de PI opnieuw reageert. Je kan de EPG load beperken tot 1 bouquet, maar dan wordt de channel list in Kodi onvolledig ingeladen.

     

    Ik wacht nog effe af, maar wsl onder druk van vrouw & kinderen komt er toch een Openpli based ontvanger in de slaapkamer.

  3. Bedankt allemaal om mee te denken. Ik ga sowieso UTP & coax bekabeling voorzien, beter beiden als ik dan toch bezig ben.

     

    Een belangrijke voor de echtgenote: kan je, met de Duo2 als master, ook de opnames bekijken op bv. een VU+ Zero?

     

    CI+ module + kaart van Telenet valt af omdat mijn echtgenote opnames wil bekijken die staan op één van de boxen.

  4. Een luxeprobleem misschien, maar thuis hebben we zowel TV Vlaanderen/CanalDigitaal als Telenet.

     

    TV Vlaanderen/CD omdat we ook een camper hebben, waarom dus ook niet voor thuis gebruiken. Telenet, omdat het wordt opgelegd door mijn werkgever. Internet wordt betaald door hen en we worden verplicht om Whop of Whoppa te nemen.

     

    Er komt een extra TV in onze slaapkamer. Coax en eventueel UTP moet er nog voorzien worden. TV moet nog aankocht worden, wsl. een goedkopere 40" (smart-) tv.

     

    Beide smartcards zitten in een VU+ Duo2 (met OpenPLI 4) en voor Telenet gebruiken we de door Telenet opgelegde digicorder. 

     

    Ik heb nu absoluut geen idee wat ik moet voorzien in de slaapkamer. Ofwel een bijkomende Telenet Digicorder tegen 8,5€ of extra VU+ decoder waarbij de Duo2 als master zal dienen? Welk VU+ model heb je minimaal nodig om zonder problemen te kunnen streamen via UTP? Komen ook andere merken in aanmerking?

     

     

    • Like 2
  5. In mijn geval Telenet Whoppa, deels betaald door mijn werkgever. Scarlet/Proximus & alle andere providers die werken met koper is in mijn regio niet mogelijk.

     

    We kijken weinig TV via Telenet maar ik ben verplicht het Whoppa abo te nemen. We gebruiken de decoder enkel als we vanop afstand, op het laatste ogenblik nog iets willen programmeren.

     

    TV kijken gaat via een VU Duo2 met 3 tuners en twee smartkaartjes: eentje van TVVL & CD. Ik gebruik geen CI modules. De Duo2 kost wel wat, maar het gemak van kijken/opnemen van twee providers op één ontvanger is mooi meegenomen.

     

    Ik haal snelheden van 190Mbps en dit is snel genoeg voor mijn situatie: een gezin met 2 jonge Youtubers & Netflixers ;-)

  6. Wat dat laatste betreft ***kuch/offtopic/sorry mods**** hebben de rechters beslist op basis van de regels die zelf door dns.be zijn opgesteld. Er werd aan drie voorwaarden, weliswaar voor discussie vatbaar, voldaan om de rechters te doen beslissen de domeinnaam toe te kennen aan Medialaan. Er zijn dus nooit wetten veranderd of aangepast om de domeinnaam na vijf jaar vrij te geven & toe te kennen aan Medialaan.

     

    Voor de rest heb je gelijk, het is één pot nat. Die het meest betaald, krijgt de uitzendrechten. Telenet heeft het monopolie op de kabel en met de participatie in De Vijver/SBS vormt Telenet ook een bedreiging voor de concurrerende zenders.

  7. Ondertussen een update gedaan met de laatste openpli build en ik heb het probleem voorlopig nog niet teruggezien.

     

    VTI/Blackhole is nog nieuw voor mij. Ik heb altijd gesloten niet-linux ontvangers gehad, dit is mijn eerste Linux based ontvanger. Misschien dat ik in de toekomst de stap nog ga wagen naar VTI/Blackhole

  8. Gisterenavond plots een vreemd beeld, kleine witte puntjes in de contouren van de figuren/objecten in het beeld en krakend geluid. Ik heb de box volledig herstart en toen was het fenomeen even verdwenen. Enkele minuten later was het probleem terug.

     

    Config: een single tuner (A) en een dual tuner (B + C). openPLI 4.0 met een image van 22/8/2014. De temperatuur was normaal te noemen.

     

    Signaal was +/- 80%, sat keuze maakte niet veel uit, het was op alle zenders.

     

    Bij wijze van test had ik even tuner A uitgeschakeld en het probleem is weggebleven. Nu staat de box terug op tuner A te spelen en het probleem verschijnt opnieuw na +/- 30 minuten en verdwijnt vanzelf na 20 seconden.

     

    Iemand enig idee? Ik gok op een defecte tuner....

  9. In België worden de kijkcijfers nog steeds verzameld door het CIM mbv de kijkcijferkastjes. Vroeger was Live van belang, daarna Live+Vosdal en tegenwoordig Live+6 (mede door het uitgesteld kijken).

     

    Hoe hoger het Live+6 cijfer, hoe hoger het tarief voor een reclameblok.

     

    Het is best mogelijk dat Belgacom & Telenet het kijkgedrag verzamelen, maar die cijfers worden bij mijn weten niet verspreid noch gebruikt door zenders.

  10. Ik heb een DS1010 Road, naast een Kathrein UFS-940 (om de automatische sat. aan te sturen).

     

    Geen klachten over de DS1010 tot dusver. Ik heb 'm ongeveer een jaar en het toestel doet wat het moet doen. Omdat het toestel TVV-gecertifieerd is, is het updaten van de zenderlijst heel eenvoudig.

     

    Sinds CXP de updates verzorgt is de ook de regelmaat van updates geen probleem meer.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...