Ga naar inhoud


Wigor

Lid
  • Items

    10
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Wigor

  1. Beste vienden,
    Voorlopig ga ik die schotel dan maar achter de hand houden. Deze vervangen met 3 lnbs en afregelen op een ladder tegen de zijmuur boven de dakpannen zonder zicht op het signaalniveau lijkt me voorlopig een stap te ver. Ik wil me eerst wat inwerken op de technisch mogelihkheden zoals de aangebrachte mogelijkheid van een switch e.d. Bedankt allemaal.
    Heb nog een ander vraagje.

    Of moet ik hier een nieuw thema voor starten? Ik heb een VU+duo2 ontvanger. Groetjes

  2. Beste Sprietje,

    Bedankt voor de info. Dit is dus wat ze noemen leergeld als leek. Een schotel van 88cm in overschot nu.... Kan je me misschien wat boeken aanraden met wat meer technisch achtergrond? Bvb hoe bereken je die afstand tussen de verschillende lnbs? Algemene technische info.

    Een tweede probleem is dat ik maar plaats heb om twee coaxkabels in huis naar binnen te brengen. Door pvcbuisjes door de livingmuur. Wat doe je dan wanneer je 3 of 4 lnbs wil monteren? Zijn daar ook oplossingen voor?

    Groet,

  3. Beste,

    ik heb pas een nieuwe schotel Triax 88cm aangekocht en wilde die in combinatie met mijn TVV tripel lnd quad gebruiken om beelduitval bij regenweer te verminderen. Nu lees ik op internet dat deze combinatie niet werkt daar deze lnb zou gecontrueerd zijn voor 64cm schotels. Klopt dit verhaal? Mijn huidige schotel hangt tegen mijn zijgevel en is niet zo gemakkelijk berijkbaar om vlug even te gaan vervangen en uit te testen... Zijn er dan andere tripelnlb's voor 88cm schotels of moet ik individuele lnb's op deze schotel plaatsen. Ik ben leek in zelfbouw dus dacht ik het simpel op te lossen met een grotere schotel met dezelfde tripelnlb? Of kan ik deze tripellnb toch met een 88cm schotel bezigen?.

    Groet,

  4. Beste Digiview & blackeyes,

     

    dank voor jullie aangeboden hulp.

    Het lijstje van die diseqc had ik al eerder op sat4all tegen gekomen maar ik snapte er eerst niks van. Ben dan terug naar de instellingen gaan kijken en heb de tuners dan zo gezet dat ik de invulling van die poorten A,B,C en D te zien kreeg en niet enkel A & B. Ik heb dan zoals aangegeven de Astra's er zo op ingesteld. Ik was er altijd van uitgegaan dat ik wel degelijk tuner A en B apart moest instellen met satellieten doch dan kreeg ik per tuner enkel poort A en B en niet C & D. Ik heb nochtans volgens de decoder-website ( via het intern IP-adres van mijn decoder) een tuner A en B in gebruik! Vandaar het misverstand. Ik ben achteraan op het toestel gaan kijken en daar zit maar één tuner (dubbele...met 2 F-connectoren) op plaats A, geen op plaats voor tuner B.... Maar nu heb ik inderdaad BBC HD wel. 

     

    Ik heb nog wel één opmerking/vraagje: Gezien ik maar 2 kabels heb die van de Triple LND Quad komen (muurbuizen zijn te dun om 4 coaxkabels binnen te brengen...), heb ik een nu een probleem wanneer ik kijk naar bijvoorbeeld BBC en een programma bijvoorbeeld VRT wil opnemen. Hij zegt nu dat er geen tuner meer vrij is. Dat zou natuurlijk kunnen kloppen in sommige gevallen gezien ik geen tuner in slot Tuner B (achterop het toestel) steken ben. Kan ik die twee coaxkabels beide ontdubbelen en dan eventueel met een tweede tunermodule bij te kopen ook hiermee de twee F-connectoren van deze tunermodule bij aansluiten of werkt dat niet? Of moet ik toch de 4 F-connectoren van de LNB gebruiken?

     

    (zoals jullie al weg zullen doorhebben ben ik maar leek in die satellietwereld maar heb begint me wel te boeien met vallen en opstaan...)

     

    Reeds dank voor jullie hulp en groeten.

  5. Ik heb vandaag op mijn 60 cm Triax-schotel de Triple LNB quad aangesloten en afgeregeld op 23,5° positie.  Ik heb mijn die schotel moeten verdraaien gezien mijn oude LNB op 19.2°  op de houder van de schotel was aangesloten. Daarna de bewuste handeling met de waterpas... 

    Ik heb 2 coaxkabels (2 van de 4 aansluitingen op de LNB) rechtstreeks aangesloten naar mijn VU+duo2 receiver. De andere twee aansluitingen werden niet gebruikt.  De ontvanger is voorzien van slechts één tuner-module, dus rechtstreeks één coax op tuner A en één op tuner B van dezelfde module. C & D zijn dus niet aanwezig. 

    De tuners zijn eerst alletwee als automatisch ingesteld. Daarna heb ik ze één voor één gescand waarna ze alletwee op "19,2E....KUBand" werden ingesteld op poort A, de B-poort werd ingesteld op "23,5E Astra 3B". Hierna heb ik tuner B zelf ingesteld op "28,2E Eutelsat..." om ook BBC te kunnen ontvangen (kon maar één "28,2°" kiezen). DaarvoorVor deze 3e satelliet had ik trouwens de Triple LNB Quad aangekocht... De tuners zijn beide ook ingesteld ("Spanning" op "ja" en "Versturen DiSEqC" ook op "ja" gezet....)

    Ik ben heel de dag bezig geweest maar ik krijg geen enkele zender van 28,2 te zien. De andere satellieten krijg ik wel. "Eén HD" en "BVN" (controle-zenders volgens de LNB-installatie) werken beide perfect. "BBC HD" volgens de installatiehandleiding (ik veronderstel dat dit 800 "BBC One HD is) krijg ik niet te zien. Melding van de VU+Duo2: "X zender niet gevonden; (SID not found in PAT)" op tuner B (waarvan poort A is zo ingesteld voor 28,2°, zie hierboven). Dus de decoder weet wel dat hij tuner B moet aanspreken (en doet dat voor BBC HD ook, ik zie "B" rechts beneden op het TVscherm voor de zenderinfo). Ook voor de andere zenders "zendernaam(28)" krijg ik niks... Ik heb dan ook de indruk dat mijn VU+Duo2 niet schakelt om de derde satelliet te kunnen ontvangen. Of zie ik de satelliet niet? Ik heb na de tunersettings eerst alle zenders van de verschillende satellieten binnengehaald ( "automatische scan") en daarna de Fast Scan voor TVVlaanderen. Alle nummers kloppen (bvb 1 voor Eén, 14 voor BNV enz).  Ik heb ook al de laatste software-update doorlopen.

    Ik zou nu niet meer weten wat ik nog meer kan doen. Beide tuners werken wel degelijk; heb ze al apart uitgetest (één voor één uitgeschakeld en dan gecontroleerd op een zender) dus de bekabeling is ok...

    Kan iemand me helpen? Kijk ik nog ergens een instelling over het hoofd? Anders heb ik die LNB voor niks aangeschaft. Ik krijg momenteel dus dezelfde zenders als met mijn Duo LNB Twin (was  op 19,2° en niet 23,5°!) van vroeger.... Of is die schotel dan toch te klein voor die LNB? Of is de schotel misschien toch niet goed uitgericht? Ik haal toch waardes van rond de 84 voor SNR en AGC 79 voor beide satellieten (19,2° en 23,5°)....onder signaalzoeker.  Bij de 28,2° krijg ik geen waardes...! Zit ik dan toch naast de satelliet te kijken of moet ik nog ergens een andere setting aanpassen?

    Iemand nog een idee? Mijn zijn momenteel op.....Reeds dank voor de hulp!

  6. Wanneer ik bvb bij Eén teletekst opzet voor de ondertiteling, kan ik het geluid niet meer regelen met de V- toetsen op de afstandsbediening. Die knoppen worden dan gebruikt om de tekst zelf groter te maken. Iemand een idee hoe het wel kan? Met de app lukt het wel om het geluid luider of stiller te zetten wanner teletekst actief is....

  7. Beste mensen,

    bedankt voor jullie hulp! Ik weet niet wat er was fout gelopen maar zo had ik het al eerder uitgevoerd. Alleen misschien niet meer herstart(?). In elk geval is nu alles in orde. Ik heb de procedure nog eens opnieuw doorlopen en nu is het ok.

    Hebben jullie ook nog een uitleg hoe ik dat LCD-scherm zelf kan voeden met andere info?

    Groeten,

  8. Heb sinds een week een VU+duo2 na het lezen van de commentaren van Sat4all-mensen waarvoor dank trouwens aan iedereen! Eéntje besteld met harde schijf en een voorgeprogrammeerde OpenPLi vermits ik nog leek ben in die dingen. Werkt perfect voor zover ik nu al kan oordelen natuurlijk, alleen bij het binnenhalen van de TVV-zenders verschijnen verschillende namen (van bijvoorbeeld Eén, Canvas, VTM enz) als "<n/a>" in de lijst en op de display als" DVB Service"...

    Twee vraagjes hierbij nu: 1) hoe kan ik eventueel zelf die namen aanpassen en 2) hoe kan ik mijn eigen favorieten-mapje samenstellen na het binnenhalen van alle sat-zenders? Mijn zenders selecteren uit de volledige lijst en dan nadien saven voor later? Of werkt dit ook via een plugin en welke dan? Heb alle plugins gedownload doch niets verwijzend in die zin gevonden (denk ik toch). Het zal waarschijnlijk wel niet zo moeilijk zijn veronderstel ik maar ik ben nog niet thuis in die dingen... Zal wel aan mij liggen denk ik.

    Nog een ander vraagje: hoe kan ik op de LCD-schermpje iets anders vertonen. Ook met een plugin? Of via internet met mijn thuis-netwerkje waar de VU+ nu al is mee verbonden?

     

    Had vroeger nog een simpele Philips van TVV aangeboden toestel van indertijd maar die beviel me helemaal niet reeds van in het begin: display valt nu ook regelmatig uit, regelmatig herstarten (steeds met Init) en problemen met het programmeren van opnames enz...

    Heb een Duo lnb van TTV met bijhorende Triax-schotel

×
×
  • Nieuwe aanmaken...