Ga naar inhoud


thheo

Lid
  • Items

    10
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door thheo

  1. Na het overlijden van mijn Dreambox 7025+ ben ik met angst en beven overgestapt naar een VUSOLO2. En.... die bevalt zeer goed.

    De VUSOLO2 staat in de meterkast naast het wifi modem (LAN verbinding) met een 12mtr lange hdmi kabel naar de tv en via scart en converter naar coax voor de slaapkamer en keuken. Er zit een 2TB harddisk in om de VUSOLO2 als mediaspeler voor het  hele huis te gebruiken.

    De VU onvanger stream ook prima, een enkele keer moet ik de Openwebif 2 keer opstarten ivm met blokjesbeeld maar na die 2e keer blijft het beeld mooi stabiel. Met de PC maak ik mijn eigen zenderlijst met Dreamset ook dat gaat voortreffelijk. De VU+ player app werkt ook goed zowel als stream medium en als remote controle.

    Ieder zijn eigen merk en smaak, maar voor mij was de VUSOLO2 een goede keus.

  2. Gelukkig heb ik de Vu+ player.apk versie 2.0 nog, want mijn oude telefoon heeft android versie 2.3 en de vu+ player 2.2 loopt daar steeds op vast. Ik gebruik mijn telefoon als remote controle omdat mijn VUSOLO2 in de meterkast staat. En de telefoon streamt ook nog HD content, je ziet wel niet veel op dat mini schermpje, maar het werkt wel. 

  3. Als ik op een computer in het thuis netwerk moet zijn, gebruik ik Advanced IP Scanner. Deze scanner is gratis en vindt vlugger en meer pc's, telefoons, tablets en mediaplayers dan windows. En als je dubbel klikt op een netwerkdeelnemer opent deze gewoon met windows verkenner. In de scanlijst zie je: naam, ipadres en MAC-adres. Dit is handig om je netwerk in te stellen of te onderhouden zeker als je statische en dynamische IP-adrsessen  in  een netwerk gebruikt.

  4. Tonskidutch: "delen met je buren mag legaal niet".

    Ik deel niets met mijn buren. Ik heb alleen een afspraak dat ik de Wifi-kanalen 1 t/m 5 gebruik en zij 6 t/m 10

    Ik houd de shift toetst niet lang genoeg vast moet zijn: MB/s       byte dus  Sorry voor slordigheid.

    Ja ik heb je miniatuur gezien. Ik kan alleen maar kiezen voor geactiveerd en gedeactiveerd en het poortnummer.

    Heb ik een verkeerde plugin of zie ik een instelling over het hoofd?

  5. Tonskidutch bedankt voor je reactie. Zitten weer een paar leerpunten in.

    Ik wist niet van die maximalisering van de SID tot 4 streams.

    Ik wist niet dat de nieuwe OpenWebInterface maar 1 stream toelaat. Inderdaad het HD content is 1080i.

    Mijn WIFI is ideaal, ik woon afgelegen en ontvang 1 WiFI punt van de buren en we hebben kanaal afspraak gemaakt.

    De Samsung Tap2 P3110 heeft een WIFI snelheid van 60Mb/s  802.11n maximaal. De bottelnek bij dit apparaat is dat hij max 720P video is en dat zijn processor te kort komt om de HD stream via een geschikte player terug te brengen naar passend formaat.

    Ik heb voor de zekerheid mijn netwerk getest vandaag. Filmpje 1080p 60fps (GoPro Hero Black) Push stream met VLC-player en dan

    via WIFI opvangen met MINIX NEO X5 andoid 1080p. Netwerk monitor geeft tussen 8 en 14 Mb/s aan. Werkt perfect, zwaarder kan ik het niet maken.

    Bij de VU+SOLO2 met OpenPli 4 zijn in de plugin geen transcode instellingen. Op de Duo wel!

    Dus voorlopig blijf ik erbij dat de stream van de VU+ niet helemaal stabiel is.

  6. Map aangemaakt op bureaublad met naam “TV channels” , webcontroller “OpenWebif” geopend, op het icoon achter de zender geklikt, niet kiezen voor openen maar voor “opslaan als”, dan opslaan in nieuwe bureaubladmap (bv: 01 Ned1.m3u ). Doe dit voor alle zenders uit je favourites.

    Als je nu in deze nieuwe map “TV channels” dubbelklikt op de gewenste zender krijg je een betere stream. Deze stream valt maar 1 of 2 maal per avond weg.

    Streaming naar android tablet of phone via Wifi.

    Gebruik de VU+player uit de appstore en het werkt goed voor de sd-zenders

    Voor hd-zenders: schakel op de VU+ de transcode in, in de plugin transcode. Kies op je andoid device bij “settings” “Enable transcoding”. Nu kun je ook HD-zenders kijken. (de kwaliteit is matig)

     

  7. Ik ben al een week met dit probleem bezig, ik heb mijn VU+ Solo2 nu een week.

    Het ligt aan de Solo2. Met mijn Dreambox 7025+S haalde ik 5 streams, van verschillende zenders, tegelijk over mijn netwerk van perfecte kwaliteit.

    In mijn netwerk hangen 3 Pc's, 1 laptop,  2 andoid tablets en 2 adroid telefoons. Het is "maar" een 100Mb/s netwerk.

    Met 100Mb/s kun je makkelijk 10  H264 streams van 1080p met 30 frames/s aan de gang houden. 

    Dus iedereen focussen op de VU+.

    Ik  heb nog geen oplossing. Wie wel?

×
×
  • Nieuwe aanmaken...