Ga naar inhoud


willem269

Lid
  • Items

    28
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door willem269

  1. Hallo,

     

    onze 8220 PVR schakelt zich regelmatig, met tussenperiode van 1 tot 3 dagen en laatst zelfs twee keer kort na elkaar op een avond, zelf uit. Herstarten gaat de ene keer met de knop linksonder maar vaker met de schakelaar links achter.

    Bekend probleem? Remedie? 

    Groet,

    Willem

  2. Sorry, ik was niet duidelijk genoeg. Ik reageerde op: 

    Quote

    2. Voor aansluiting op het internet via een bedrade verbinding sluit een cat5/ethernetkabel (niet meegeleverd) aan van de tv naar uw breedband modem/router. 

     

    En bedoelde of het een bedrade verbinding moet zijn of dat de internetverbiding via Wifi tot stand gebracht kan worden?

  3. 2 uren geleden, Rivellino zei:

    In de Quick startup guide van de TV (makkelijk te vinden via de URL die Cookie Monster hierboven doorgeeft) staat het volgende. Vooral stap 6 is van belang:

     

    Beginnen - eerste keer instellen

    1. Sluit de tv via de RF-kabel aan op het TV Aerial-stopcontact.

    2. Voor aansluiting op het internet via een bedrade verbinding sluit een cat5/ethernetkabel (niet meegeleverd) aan van de tv naar uw breedband modem/router.

    3. Plaats de meegeleverde batterijen in de afstandbediening.

    4. Sluit de stekker aan op het stopcontact.

    5. Ga nu verder met de volgende stappen om de configuratie van de TV voort te zetten.

    6. Na het aanzetten van de TV, zult u het 'Eerste Installatie'-menu te zien krijgen.

    Indien dit niet verschijnt, op de afstandbediening, druk [MENU] dan 8-8-8-8 en het menu zal verschijnen.

    indien u de standaard instellingen wenst te veranderen, gebruik de navigatie ▲/▼/◄/► knoppen.

    Om dit menu op elk moment te verlaten, druk op de [EXIT] knop.

    7. Stel de gewenste instellingen in op het EERSTE INSTALLATIE scherm.

     

    Volgens mij kan daarbij weinig fout gaan.

     

    Gaat dit ook via Wifi?

  4. 10 uren geleden, ceesv zei:

    Die verschilt van merk tot merk en van type tot type tv.

     

    Bij sommige merken/modellen heb je een speciale service afstandsbediening nodig.

     

     

    Je zal ons eerst moeten vertellen wat voor ontvanger je hebt aangeschaft.

    Tot zover ik mij herinner is dat hier nog niet met ons gedeeld.

    Het gaat om deze TV:

    x Sharp Smart TV »C55BJ2E«, 4K UHD, 55 Zoll, Energieklasse A

     

     

     

         

  5. 17 uren geleden, Penthe zei:

     

     

    En hier zelfde verhaal als je TV buiten Nederland koopt moet je via een pincode naar een verborgen menu en daar de TV instellingen veranderen zodat de Nederlandse zenders bekeken kunnen worden.

    Waar vind ik/wat is die pincode?

    • Quote

      Woon je in Duitsland?

      Inderdaad, net over de grens ten zuiden van Emmen en oostelijk van Hardenberg. Hier terecht gekomen na zes jaar buitenland (Australië). En inderdaad, in de auto/camper op weg naar het zuiden in winter of zomer luisteren we naar de Duitse radio. Heb verder ook geen moeite met de GEZ.

    • Jij woont ook op een speciale plek. Onze herinnering zijn het overstappen omdat we naar en uit Australië, een keer per jaar, het liefst met Emirates vlogen.

    • Mij vrouw herinnert zich meer van de 'aanmelding' van de vorige TV. We zijn via de tv in Nederland het net op gegaan en hebben Nederlandse apps geïnstalleerd. Zegt je dat wat?

  6. Quote

    Leg eens uit? Zijn bij jou de Duitse TV/radio zenders geblokkeerd?

     Sorry, daar was ik wat kort door de bocht. We nemen er niets voor terug terwijl het wel aangeboden wordt. Kijken eigenlijk alleen Nederlands

     

    We kijken via een Rebox 8220 HD met een CD kaartje er in.

    Ik weet wel dat we jaren geleden bij de vorige TV naar een kennis in Nederland zijn geweest, daar iets hebben ingesteld/omgeschakeld en weer naar huis zijn gegaan.....

  7. Dank voor jullie reacties. Ik denk dat dit antwoord van ceesv is wat ik zoek:

    Quote

    Met aanmelden wordt hier niet kijk en luistergeld bedoeld, maar bij de eerste start van de tv de regio aangeven waar die tv gebruikt wordt, waardoor bijvoorbeeld in het menu de fastscan optie voor Canaldigitaal geactiveerd wordt, en voor het smart gedeelte je de M7 Canaldigitaal IP ap kunt downloaden.

    We betalen al jaren keurig het Duitse luister- en kijkgeld al krijgen/nemen we er niets voor terug. Ik denk dat het inderdaad te maken heeft met het kijken via Canal Digital en dat daarom de tv eerst even in Nederland aangesloten moet worden.

     

    Weet iemand trouwens hoe het komt dat ik heb aangegeven dat ik een melding wil krijgen als er een reactie is maar dat ik geen mail krijg?

  8. Hallo, onze Rebox ontvanger schakelt zichzelf, als hij niet wordt gebruikt, regelmatig uit. Als ze 's morgens in de kamer komen brandt het rode lampje voorop. Na het indrukken van het knopje er onder reset hij zich. In ons geval is het zo dat we 's morgens (Nederland in beweging) de tv even aan hebben en dan tot het eind van de middag weer uit. Dan brandt inmidels het rode lampje weer. Is lastig als je snel even het journaal wilt zien of wat laat bent met inschakelen voor een bepaald programma.

    Iemand een idee wat er aan scheelt?

    Dan nog een vraag, we hebben twee kabels, van de twee koppen op de schotel, naar de ontvanger. Maar als we via de ene kabel iets opnemen, kunnen we alleen nog programma's zien die ook via die kabel/kop binnen komen. Ik hoop dat julli snappen wat ik bedoel.

    Of moet je bij het instellen ook de twee koppen apart instellen? 

  9. Hallo, mijn vrouw zei me dat ze onlangs een mail van Canal Digital gekregen heeft waarin gratis opname-apparatuur werd aangeboden. Heeft iemand hier van gehoord of een idee waar het om gaat? De mail is inmiddels via de prullenbak naar weet ik waar verdwenen.

  10. Ik heb een heel andere vraag maar weet niet waar te stellen. Onze Rebox  8220HD S-PVR lijkt maar op 'één tuner te werken. Dat, nadat ik hem een keer opnieuw heb moeten instellen omdat hij het niet meer deed. Kan het zijn dat ik maar één tuner heb geactiveerd?

     

    Het tweede punt is dat de pvr zich elke nacht uitschakelt. Als ik 's avonds de tv uitzet, kom ik de volgende ochtend binnen en brandt het rode lampje voor op de Rebox. Na een druk op de aan-uit schakelaar start hij dan weer op.

    Eerder bleef hij gewoon aan zo lang ik hem niet handmatig uitschakelde.

    Heeft iemand een idee?

  11. Zo gauw het wat afkoelt ga ik eens kijken naar: Menu, settings, installatie, tuner aansluiting, doorlus, op gescheiden zetten. Krijg het altijd Spaans benauwd van dat gedoe. Ben benieuwd Cees

     

    En weet iemand waarom, terwijl hieronder het ´Houd me op de hoogte van reacties´ groen is met een vinkje, ik geen meldingen krijg. Nu kijk ik af en toe eens, zoals jullie wel merken.

  12. Hallo CeesV: 

    Dat laatste komt waarschijnlijk omdat na een fabrieksreset de tuners standaard in doorlus staan.

    Je zal even de 2e tuner moeten configureren zodat die niet in doorlus mode staat

     

    Voor mij is dit Chinees. Tuner configureren ...... Hoe, wie wat waar. Vandaar dat ik schreef dat er wellicht iemand moet komen kijken die er wel verstand van heeft .....😀

  13. Dank voor de reacties. Het gaat om een 8220 HD S. Staat niet opgesloten, ik zou hooguit 'pootjes' kunnen maken van bv 4 kurken. En een kat hebben we niet en van de hond weet ik zeker dat hij zijn poot er niet op legt.

    De ellende is begonnen nadat we op vakantie waren, kleine maand. Toen fabrieksupdate gedaan maar daarna lijkt het net of er nog maar één tuner werkt. Ik kan niet meer iets opnemen en tegelijk iets kijken op bepaalde zenders. Neem ik iets op op NPO1, dan krijg ik geen beeld op NPO 2 , RTL 4 en nog een paar en dan pas weer RTL 8 ofzo. 

    Ik denk dat ik maar eens iemand bij moet halen. 

  14. Vanavond drukte ik op de pauzeknop op mijn Rebox afstandbediening en moet ik teven de knop tv-radio hebben ingedrukt. Dus eerst even zoeken waarom er alleen nog maar kanalen 700 tot 1000 kwamen met muziek. Later tv weer terug maar nu zijn de eerste 13 kanalen weg dus de NPO's RTL's SBS etc. Iemand een idee hoe ik die terug krijg. 

     

    Heb intussen op de Canal Digital storingskaar gekeken en daar ligt een grote oranje vlek over Nederland en België. Kan dat het zijn?

  15. Heren, ik ben weer blij met julie uitleg. En Sprietje, toen ik de Inverto Link volgde, kwam ik op die pagina de Unicable Splitter tegen '4 satellieten en maar één kabel in huis?' stond er bij. Is dat nog wat voor mij? Er zitten inderdaad vier aansluitingen aan de LNB.

    Wat betreft de Rebox, Ton, zit die bug er pas in, want tot de nieuwe schotel/lnb was er niets aan de hand. Of heeft het met dubbele lnb, twee satellieten, HD, te maken.

    Een mens zou de neiging krijgen om de oude schotel met enkele kop er weer op te zetten. Dan maar gen HD.... Nee, grapje hoor, maar ik denk wel (een paar dagen) terug aan de onbezorgde tijd.

     

    Nu we het toch over de Rebox hebben, die heeft nog een onhebbelijke eigenschap. Als je een opname kijkt van een vooraf ingesteld programma, en je begint de opname te kijken terwijl het opgenomen programma halverwege is kun je een tijd kijken,totdat hij 'uit de opname spring' en het programma verschijnt wat je keek voordat je de opname startte. Dan ga je weer naar de play list, spoelt door naar het punt waar je was en kijkt de rest af. Ik zal nog eens in de gaten houden wanneer het precies gebeurt. Gisteravond had ik Jinek opgenomen na een half uur ofzo sprong hij over. Pas in bed realiseerde ik me dat dat om middernacht gebeurde en dat dat het tijdstip is waarop Jinek was afgelopen. Ik zal een volgende keer eens schakelen naar het kanaal waar de opgenomen uitzending op staat en kijken of daar net de Ster begonnen is. Dan zou het eindigen van de uitzending de opname kunnen verstoren.

    Ik hoop dat het nog te volgen is.

    Dank en groet,

     

    Willem

  16. Maar, zoals gezegd, afgelopen weekend kon ik nog 2 programma's opnemen (1 uit de groep NPO1, 2, 3 en BVN en 1 uit de 'commerciëlen'. Met dezelfde bekabeling als nu. Maar toen keek ik met de enkele LNB, dus maar naar één satelliet. Ik weet niet of dat nog wat uitmaakt?

×
×
  • Nieuwe aanmaken...