Ga naar inhoud


mark1234

Lid
  • Items

    12
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door mark1234

  1. ja, ik ben benieuwd of je het aan de praat kan krijgen met die officiele TV Globo decoder en kaart. Ik denk zelf dat het een Nagra kaart is en geen ViaAccess kaart en dat het dus niet zal gaan werken. Het is wel heel slecht van Globo dat ze een satelliet kanaal aanbieden en niet eens de distributie van de ViaAcess kaarten en abonnementen op orde hebben. Wat een desorganisatie, typisch Braziliaans.

  2. Hoi Marcel, ik was inderdaad wat onduidelijk met die opmerking. Ik ken inderdaad niemand met een officiele kaart. Ik bedoelde eigenlijk dat ik niemand ken die het via cardsharing open heeft. Dit kan zijn omdat de TV Globo kaart gekoppeld is aan de receiver en daardoor niet via cardsharing aangeboden wordt. Ik weet het niet. Ik heb zelf ook via Globo gegoogled naar die abonnementen maar die informatie is nauwelijks te vinden. Wel gemakkelijk is om een TV Globo abonnement af te sluiten waarbij er over internet gestreamed wordt. Het lijkt erop dat TV Globo vooral gaat inzetten over dit streamen over internet. Dat is natuurlijk ook de toekomst maar daar zitten wij als satellietkijkers nu niet op te wachten. Bovendien zal de kwaliteit nooit zo goed zijn als over satelliet. Ik ben erg benieuwd of het je gaat lukken om de kaart geactiveerd te krijgen en beeld te krijgen. Hou ons op de hoogte hier.

  3. Er worden hier twee dingen door elkaar gehaald. Er zijn inderdaad geruchten dat TV Globo gaat verhuizen naar Eutelsat 9A. Wat er zo ongeveer 3 weken geleden is gebeurd is dat TV Globo op de Eutelsat 9A is gaan uitzenden. Echter, TV Globo is ook blijven uitzenden op de Hotbird. Voor hoe lang dit is, is onduidelijk. Echter, zo ongeveer 3 weken geleden heeft men bij TV Globo op de Hotbird de Nagra codering eraf gehaald waardoor iedereen die met een Softkey naar TV Globo keek het beeld op zwart heeft gekregen. De codering die TV Globo nu gebruikt op Hotbird en Eutelsat 9A is ViaAccess 4.0. Dit betekent inderdaad dat je een TV Globo kaart en receiver nodig hebt. Ik ben benieuwd of je het aan de praat krijgt want ik ken op dit moment niemand die TV Globo op Hotbird of Eutelsat kan kijken. Op Hispasat kun je wel TV Globo kijken, maar dat is TV Globo Portugal en niet TV Globo Internacional zoals op Hotbird en Eutelsat 9A. Die TV Globo Portugal loopt een jaar achter met novelas dus daar zal je vrouw niet blij mee zijn.

  4. Dank Sprietje voor al je uitzoekwerk.

    Inmiddels ben ik hier ook aan het rekenen geslagen om erachter te komen hoe het werkt. Ik kan alles berekenen als ik reken met een afstand van de 

    voorzijde van de LNB in een Digidish/Multitenne tot het midden van de schotel van 293 mm. Ik heb al besloten dat ik inderdaad voor de Inverto Black Ultra ga.

    Het enige wat het nu nog iets beter kan maken is als de lnb links en rechts van de lnb arm komen. Hier ben ik nog over aan het nadenken of er niet toch een

    manier is om dit voor elkaar te krijgen.

  5. Perfekt. Dankjewel Sprietje. Met een hart-op-hart afstand van 67 mm en gebruik van Black Ultras betekent dat, dat er slechts 7 mm tussen de koppen gaat zitten. Ze komen dus vrijwel tegen elkaar aan te staan. Dat gaat inderdaad perfekt met die "wentronic-2-fach-multifeedhalter". Deze houder was ik nog niet eerder tegengekomen en ook dat schuin zetten gaat perfekt zoals op de foto staat. Dat wordt een mooi geheel.Bij gebruik van 1 Inverto Black Ultra en 1 MTI LNB staan ze zelfs precies tegen elkaar aan. Die MTI LNB heeft een kop van 68 mm en ik ben dan geneigd om te denken dat dat beter is omdat een kop van 68 mm meer van de weerkaatsing van de schotel op zal vangen.

     

    Kun je nog iets meer inzicht geven in hoe je een en ander berekend hebt?

     

    En heb je misschien nog een suggestie om de schotel misschien uit te richten waarbij het middelpunt tussen de LNBs valt? Is daar ook nog een rail voor in de handel in combinatie met Technisat? In dat geval wordt de ontvangst van de Hotbird weer iets sterker.

  6. De rail die ik wil gebruiken is van Technisat zelf. Google maar even op "technisat multifeed-system vario".

    Deze rail is eigenlijk bedoeld voor de Technisat SATMAN 850 Plus schotel. Ik wil hem echter op een andere

    manier gebruiken, namelijk door hem vast te zetten met de LNB klem op de Astra-3 LNB. De rail zal dan niet

    op de schotelarm rusten. Het is een beetje hetzelfde als bij een duo-LNB waarbij 1 LNB wordt vastgezet.

     

    Je hebt gelijk dat het 10,5 graden verschil is. Vergeet echter niet dat de Multitenne ook 45 centimeter groot is en die

    pakt ook de Hotbird. De Multitenne heeft echter Alps LNBs en de LNBs die ik wil gebruiken zijn toch wel wat

    beter. Daarom denk ik dat het wel kan, al zal de regenreserve misschien niet perfekt zijn. 

    Maar het grote voordeel van de LNBs die ik wil gebruiken is dat het LNBs met brede koppen zijn (Inverto 60 mm),

    MTI (68 mm). Dat scheelt volgens mij enorm.

  7. Hallo beste satters,

     

    Ik ben van plan om een Technisat Digidish 45 schotel aan te schaffen voor de 

    ontvangst van 2 satellieten, te weten de Hotbird op 13 graden en de Astra 3 op 23,5 graden. 

    Ik ben een tweaker en wil liever geen grotere schotel aan de muur bevestigen. Ik heb zelf het 

    gevoel dat het wel zou moeten lukken met een paar goede LNBs erin zoals Inverto Black 

    Ultra of MTI High Line Pro LNBs.

     

    Nu lijkt het mij handig als ik vooraf al een beetje weet wat de afstand tussen de LNBs zal

    zijn (hart-op-hart afstand) en hoeveel lager de Hotbird LNB komt ten opzichte van de 

    Astra-3 LNB. Ik weet dat Sprietje heel handig is met berekeningen hierover dus ben zeer benieuwd.

    De LNB die in de schotelarm komt wil ik uitrichten op Astra-3. Vervolgens wil ik de LNB voor

    de Hotbird ernaast zetten door gebruik te maken van een custom-made rail. Ik woon in Amstelveen.

     

    Ben benieuwd naar jullie reacties.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...