Ga naar inhoud


Lassche

Lid
  • Items

    21
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Lassche

  1. Ja die klopt wel. En dan moet je dus ook op dat tijdstip je schotel precies op de zon uitrichten.

     

    Dus waarom heb jij het vervolgens nog over "11u45: richting precies naar de zon"?

     

    Ben je je schotel nu zonder verdere hulpmiddelen aan het afstellen? Je hebt immers nog geen antwoord gegeven op mijn vragen:

    -Heb je een satelliet-beeper gebruikt?

    -Heb je de uitrichting gedaan met direct zicht op het kwaliteits-balkje op je scherm?

    Zonder dat soort hulpmiddelen is een goede uitrichting een kwestie van heel veel geluk hebben, lijkt me.

     

    Montage f-stekker: valt goed op te googlen.....

     

    groet, A33

     

    Ik dacht dat 11.45 uur het tijdstip was waarop je de schotel moest uitrichten op de zon.

     

    Ik heb geen satelliet-beeper gebruikt.

     

    Vanaf de schotel heb ik zicht op de kwaliteits-balken op de tv.

     

    Maar ik heb het uitrichten ook geprobeerd aan de hand van mijn eigen schotel die 10 meter verderop hangt.

     

    Ik heb met het kompas gekeken op hoeveel graden die staat. Ben vervolgens naar de andere schotel gelopen,(die bedoeld is voor het huis van mijn dochter maar die ik tijdelijk in mijn eigen tuin gezet heb omdat ik hem bij mijn dochter ook niet aan de praat kreeg) en die schotel net zo uitgericht op dezelfde aantal graden. Ik heb ook nog links- en rechtsom een aantal graden gedraaid maar dat maakt ook niets uit. Ik ben er vrij zeker van dat de richting, en de elevatiehoek (de buis staat precies verticaal) het probleem niet zijn.  

  2. Dan ga ik dat nog eens even controleren. Die vlechtmantel moet dus teruggeschoven worden over de buitenmantel en daar overheen de connector.

     

    Ik neem aan dat dat dus zowel aan de LNB kant als aan de tuner kant moet. En ik heb er ook nog een koppelstuk tussen zitten. Daar dus ook neem ik aan?

  3. Sluiting in de kabel geweest?

    Voedingspanning lnb in menu staat uit?

    Afscherming van coax kabel maakt geen contact waardoor er geen voedingsspanning op de lnb/switch staat?

    Antennekabel zit aangesloten op de doorlus aansluiting i.p.v. de lnb aansluiting van de ontvanger?

    Diseqc signaal staat uit of diseqc schakelaar schakelt niet.

     

    Met een universeelvoltmeter kan je controleren of er 13 of 18 volt op de kabel staat.

     

    Begrijp ik het goed dat de draadjes die onder de buitenmantel zitten de voeding naar de lnb verzorgen?

  4. Als de zon om 11u31 precies op de lijn van de 23oost staat, en de LNB van 23oost zit centraal, waarom richt je je schotel dan pas om 11u45 op de zon uit?

     

    Hier gaat echt iets mis, denk ik... :(  Of mis ik iets? :confused:

     

    Groet, A33

    Ik had dit zo begrepen:

     

    Als de schotel om 11.31 uur volop in de zon staat betekent dit dat er geen obstakels zijn die de ontvangst belemmeren. Maar mijn interpretatie klopt dus niet?

  5. Helling op 27.7 graden: maakt niet uit.

    11.31 uur: schotel volop in de zon.

    11.45 uur: richting precies naar de zon (voorheen al dubbel gechecked met mijn eigen schotel en kompas, staan beide precies hetzelfde).

    Heb het ook nog gechecked met de Satfinder app.

     

    Wat mij wel opvalt is dat Level (plm. 30) en Quality (plm. 15) op dezelfde waarde blijven staan als ik de kabel verwijder of mijn hand voor de LNB houdt.

  6. De duo-lnb ziet er inderdaad precies hetzelfde uit als die standaard geleverd wordt door CD.

     

    Maar het is nog steeds niet gelukt. Inmiddels LNB, kabel en zelfs tuner uitgewisseld om die als oorzaak uit te sluiten.  

     

    Ergens heb ik gelezen dat de afstand van een object tot de schotel, in dit geval de woning die er achter staat minimaal 2 * de hoogte van dat object moet zijn. Klopt dit? Dus als de woning 10 meter hoog is moet de afstand dus minimaal 20 meter zijn.

     

    De richting is wel in orde, daar ben ik zeker van en ook de LNB staat in de juiste hoek. Ik heb de mal uit de CD-documentatie geknipt en op de LNB geplakt en de LNB zo gedraaid dat de lijn horizontaal loopt.

     

    De schotel staat tijdelijk op een statief totdat de schuur klaar is en daar aan gemonteerd kan worden. Ik vermoed dat het statief het probleem is, dat het niet volledig horizontaal staat en daardoor de elevatiehoek niet klopt.

     

    Maar hoe kritisch is dat precies? Als ik er éen paar graden naast zit heb ik dan helemaal geen ontvangst of wel ontvangst maar van slechte kwaliteit?

  7. Beste mensen,

     

    Ik heb problemen met het uitrichten van de schotel. In het verleden heb ik dit wel vaker gedaan en toen was het nooit een probleem maar nu lukt het niet bij het huis van mijn dochter.

     

    Het gaat om een 78cm Triax schotel, Hirschmann duo LNB en M7sat801 ontvanger.

     

    Met een satfinder-app heb ik de richting gecontroleerd, 163graden, de schotel staat 29graden achterover, en m.b.v. een mal heb ik de LNB in de juiste horizontale positie gezet en er is vrij uitzicht op het zuiden.

     

    Voor de zekerheid de kabel doorgemeten maar die is in orde. Maar geen signaal.

     

    Wie heeft nog een tip.

     

     

  8. Allereerst iedereen bedankt voor zijn reactie.

     

    Zoals aangegeven is beeldkwaliteit voor mij het belangrijkste. Af fabriek was die bij deze tv niet al te best. Maar dat had ik uit een aantal testen/reviews al begrepen.

     

    Op internet heb ik aanbevolen instellingen gevonden van een tv met hetzelfde type panel en daarmee is de beeldkwaliteit al sterk verbeterd.

     

    De tv is een zgn. EU-model, oorspronkelijk bedoeld voor de Hongaarse markt. Op internet lees ik dat de Canal Digitaal Module daarin niet werkt.

    Ik heb wel een procedure gevonden, maar nog niet uitgevoerd om de "Region" van dit type tv te wijzigen. Als dat lukt kan ik me voorstellen dat de CD-module ook werkt. Dat is dan ook nog een optie.

     

    Aan de andere kant is de dubbele tuner van de ET 8000 ook wel weer interessant.

     

    Ik ben er nog niet uit.

  9. Ik gebruik nu de standaard CD-tuner, de M7SAT801. In principe voldeed deze tuner in combinatie met mijn vorige FHD-tv, de Philips 47PFL9603.
    Maar ik heb nu een nieuwe tv, de Samsung Curved UHD 55HU7100. En ik vraag mij af of de beeldkwaliteit nog verder zal verbeteren door de Extreme ET 8000 tuner aan te schaffen. De extra mogelijkheden van deze tuner zijn natuurlijk ook meegenomen maar beeldkwaliteit is voor mij het belangrijkste.

  10. Het probleem is dat naar de plek in de woonkamer en in de slaapkamer waar de tv's staat maar 1 mantelbuis loopt. In die mantelbuizen naar deze vertrekken zitten in beide al 2 kabels, een UTP- en een coax-kabel. Een 2e coax-kabel er nog bij zal niet gaan.

     

    Maar vanuit de meterkast loopt er nog wel een lozeleiding naar een andere wand in de woonkamer. Daar zou eventueel die 2e coax-kabel door kunnen. En dan zou ik deze alléén aan kunnen sluiten op het moment dat ik tegelijkertijd kijken en opnemen wil. Dus dat is een optie.

     

    En dan wordt zo'n Enigma2 ontvanger wel interessant. Ik heb eens even wat gegoogeld en de Xtrend ET-8000 lijkt mij eventueel wel wat. Die wordt dan Euro 160,-, (plus de kosten van een HD, maar die heb ik nog wel liggen) duurder dan de standaard PVR van CD.

     

    Zo ik er nu tegenaan kijk wordt het dan het BasisHD pakket met de M7SAT801 (voor op de slaapkamer), een Duo LNB met mimimaal 3 uitgangen (hoe kun je dat aangeven bij de bestelling?) en dan een Enigma2 ontvanger voor in de woonkamer.

     

    De schotel komt aan de schuur te hangen. De 3 coax-kabels wil ik in een mantelbuis via de doorvoer in de fundering naar de meterkast het huis binnen brengen. Dat wordt dus even graven. Welke minimale diameter mantelbuis heb ik trouwens nodig als er 3 coax-kabels door heen  moeten?

  11. Je krijgt dan minstens 3 coax kabels in huis vanaf de schotel, 2 naar de ontvanger waarop je wilt opnemen en de derde naar die andere ontvanger.

     

    Overigens zou ik niet voor een m7 801 gaan want die dingen werken verschrikkelijk slecht. Beter een dreambox, vu+ of xtrend achtige receiver met ci mogelijkheid (voor het geval CDS dingen wijzigt)  Dan heb je ook ongecodeerde opname mogelijkheid.

    Dus 3 kabels rechtstreeks vanaf de schotel naar de 2 ontvangers? (2 naar de ontvanger met dubbele tuner (pvr) en 1 naar de andere ontvanger )? 

     

    En dus niet 1 kabel vanaf de schotel naar de antenneversterker en 3 van de antenneversterker naar de 2 ontvangers?

  12. Beste mensen,

     

    Wij willen binnenkort over op CanalDigitaal BasisHD (voorlopig alléén tv, in de toekomst misschien ook internet en bellen.)

     

    Het is de bedoeling dat er 2 HD tv's op aangesloten kunnen worden.

     

    Bij BasisHD wordt er standaard 1 M7 SAT801 HD-ontvanger geleverd, voor de 2e tv moet er dus nog 1 bij besteld worden.

     

    Ik wil de mogelijkheid hebben om met 1 van deze 2 ontvangers op te kunnen nemen, dus daar moet een USB-schijf of stick op aangesloten worden.

     

    Begrijp ik het goed dat als ik via ontvanger 1 naar zender A kijk ik tegelijkertijd via ontvanger 2 zender B op kan nemen?

     

    En dan nog een vraag over de bekabeling en splitsing. Er wordt een zgn. DuoSat-schotelantenne bijgeleverd.

     

    Begrijp ik het goed dat er 1 coaxkabel het huis binnengebracht wordt, naar bijv. de meterkast en aangesloten wordt op een antenneversterker, bijv. de Hirschmann GHV41M en dat de 2 M7 SAT801 ontvangers op deze versterker aangesloten worden?

×
×
  • Nieuwe aanmaken...