Ga naar inhoud


LBeam

Lid
  • Items

    9
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door LBeam

  1. je schijffie zal wel 2tb zijn ipv 2gb... 45min hd video is nl algauw 2gb.. interessante box trouwens die gigablue uhd quad 4k.. heb nu een vu+ solo2 en ben fan van openpli. is het nu zo dat het kleurendisplay helemaal volledig werkt icm openpli? en kun je dan ook de display configureren als de box uit/standby staat? bijv. alleen een klok met weinig licht als hij standby staat?

  2. Voor de oplossing die ik aangeef is het echt niet nodig om een quattro lnb te plaatsen. De uitgang van de multiswitch koppel je aan de LNB1 input van de disencq, kabel van de nieuwe LNB aan de LNB2 input en de losgemaakte kabel op de receiver output. Dit heb ik al meerdere keren zo gedaan en werkt.

    Mee eens dat kan natuurlijk ook. Is misschien wel de beste oplossing, in ieder geval de goedkoopste. Maar dan zou er toch ook een LNB bij moeten worden geplaatst. En de vraag die dan komt is of de beheerder dat wil toestaan voor maar 1 aansluiting in het pand. Hopelijk voor Henri komen ze er uit.

  3. Als je kijkt naar die schotel zie je dat het een LNB met 4 coax kabels er aan is. Dit is zeer waarschijnlijk een zogenaamde Quattro LNB, wat inhoudt dat er een multiswitch aan hangt. In dat geval zou er een extra Quattro LNB geplaatst moeten worden en zeer waarschijnlijk ook een andere multiswitch. Dat houdt dan ook in dat er 4 coax kabels erbij moeten worden aangelegd van de nieuwe LNB naar de multiswitch. De bekabeling in het gebouw naar de verschillende bewoners kan blijven bestaan.

     

    Je zou dus eens moeten gaan kijken waar die 4 coax kabels vanaf de schotel naartoe lopen, waarschijnlijk vindt je dan een multiswitch. Een andere manier om er achter te komen of er een multiswitch wordt gebruikt, is om te controleren hoeveel gebruikers er gebruik maken van deze schotel, zijn het er meer dan 4, zeer waarschijnlijk dat er ergens inde buurt van de schotel een multiswitch hangt. Als je die vindt maak er even een fotootje van?

     

    Ik ben het eens met Sprietje, je zou beter overleggen met de beheerder of die een upgrade van de installatie zou willen toestaan. En die upgrade gaat wel wat kosten als je dat laat doen door een gecertificeerd bedrijf.

  4. Ik heb mijn eerdere reactie verwijderd. Ik heb het vermoeden dat er nog een essentieel onderdeel van de installatie mist. Want ik begrijp niet waar de vertaling van DVB-S naar DVB-C plaatsvind? Misschien dat bedrijf erbij halen wat het heeft aangelegd? Zie ook een soort modem filter/koppelaar er bij zitten?

  5. ALs u in het menu van uw ontvanger gaat zoeken naar de satelliet posities / instellingen / zenders zoeken, wat ziet u daar dan? Ik bedoel de DiSEqC instellingen van uw systeem. Hier staat bijvoorbeeld zoiets van: Astra1 (19.2) - 1/4 of pos1. Als u naar de schotel kijkt, desnoods met een verrekijker, hoeveel koppen heeft die dan? Hoeveel kabels komen er uit de / iedere kop? Verder is het misschien zinvol om het traject van de kabels richting de schotel eens na te lopen. Zit er ergens een centraal punt waar die samenkomen? Meestal dicht in de buurt van de schotel onder het dak ergens ofzo. Zit er op dat centrale punt een apparaat wat stroom gebruikt? Zou u van dat apparaat / splitter de naam en type kunnen doorgeven? U heeft het over 7 decoders. Zit er in iedere decoder een smartcard? Ik vermoed dat u een GSO systeem heeft. Het beste kunt u de oude instellingen overnemen in de nieuwe decoders. Als u nog een oude decoder met onveranderde instellingen heeft kunt u die opschrijven en invoeren in de nieuwe decoder. Dit doet u in de stap vóór zenders zoeken, bij LNB configuratie.

  6. Inmiddels heb ik dit enige maanden goed draaiend. Eerst op Windows7 en nu op Windows8. Maargoed dit systeem heeft dan ook niets te maken met het OS, het is enkel een soort kaart duplicator via de WiFi. Ik kan niet anders zeggen dan dat het perfect werkt. Slechts 1x deed hij het niet, toen moest ik even de originele kaart in een CAM module doen , wat zappen en toen werkte het weer. Daarna de kaart weer terug in de zender en sindsdien nooit meer iets mee gehad. Zeer tevreden ermee kan ik wel zeggen! Bedankt Terradon voor de waardevolle tip!

  7. Hallo, bedankt voor je reactie. Ik ben net zoiets tegen gekomen op mijn zoektocht op het internet, Diablo CAM heet dat. Die schijnt niet meer te werken als ik de diverse berichten op internet lees? Is de opvolger? Werkt dit met Canal Digitaal?

    Op totaal tv schrijft iemand dit werkend te hebben met Canal Digitaal dus ik ga er voor! Ik laat wel weten wat de ervaringen zijn met dit systeem. (heb weer een beetje hoop)

  8. Hallo, bedankt voor je reactie. Ik ben net zoiets tegen gekomen op mijn zoektocht op het internet, Diablo CAM heet dat. Die schijnt niet meer te werken als ik de diverse berichten op internet lees? Is de opvolger? Werkt dit met Canal Digitaal?

  9. Hallo allen,

     

    Ik heb al wat tijd zitten lezen op diverse fora maar kom er niet uit. Ik heb het volgende probleem: Ik heb een paar maanden terug een TBS6991 (dual tuner, dual CI PCIe)  kaart gekocht voor mijn Windows7 Media Center PC. Het leek allemaal zo mooi maar puntje bij paaltje blijkt elke tuner een CAM en een Smartcard nodig te hebben. De smartcard werkt dus niet op de 2e tuner. Sterker nog, Windows media Center spreekt soms zomaar de 2e tuner aan en ik heb daar geen controle over. Anders had ik de 2e tuner alleen FTA zender toebedeeld.

     

    Ik zou dus graag een manier vinden om beide tuners te kunnen gebruiken met 1 smartcard. Hoe ga ik dat voor elkaar kunnen krijgen? Ik kom er niet uit. Ik wil ook niet een gedeelde kaart van het internet gebruiken ik heb immers zelf een abonnement. (Top pakket van Canal Digitaal.) Op¨canal digitaal hun eigen 8141 kun je wel met 1 kaart 2 tuners gebruiken dus ik wil niet illegaals doen dunkt me.

     

    Ik zie door de bomen het bos niet meer. Iemand een idee

×
×
  • Nieuwe aanmaken...