Ga naar inhoud


pitjoe

Lid
  • Items

    11
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door pitjoe

  1.  

    Dag Sprietje,

     
    Ik heb net in mijn voorraad bakken van mijn LNB een exemplaar gevonden voor 80 cm schotel en heb juist alle maten gecontroleerd en het is een goeie van IVERTO. Kost weeral niets.
    Nu moet ik nog eens kijken naar een schotel van TELEVES daar had ik ook al aan gedacht omdat het een bekende Spaanse naam is. En ze zien er nog mooi uit ook.
    Ik hoef het maar aan een bekende installateur in onze buurt te vragen die doet niet anders dan schotels plaatsen. Maar ik doe dat liever zelf omwille van de prijs en het plezier .
    Ik heb SWAIGER-Sat Finder om hem uit te richten.
    Nogmaals Veel DANK !!! Pitjoe

     

  2. Het antwoord van Sprietje is voor mij ok. Hier ga ik in Maart mee aan de slag, dan ben ik terug op het eiland Ibiza. Ik ga nu de lnb inverto bestellen en de schotel van 80 centimeters ga ik In Spanje kopen.

    Dus Sprietje hartelijk dank voor je raadgeving. Na installatie in Maart laat ik jullie weten hoe alles werkt. Dank

  3. IMG_4210.thumb.jpeg.ea82fdb7bb32403195bec17a588a40f6.jpegBeste Sprietje

    ik zal straks op het dak gaan 5 hoog. En de zaak zo goed mogelijk in beeld brengen. 
    ik heb maar één TV maar mijn ontvanger heeft twee tuners. En ik wil opnemen zo veel mogelijk te gelijk. Ook zal ik de schotel diameter meten zoals je omschrijft breedte spiegelmaat. Zeg maar welk merk en type lnb ik moet kopen dan bestel ik die onlinewinkel als ik thuis kom in Antwerpen. 

    IMG_4209.jpeg

    IMG_4208.jpeg

  4. Goede middag allen. Ik woon regelmatig op Ibiza eiland en gebruik mijn TV Vlaanderen abonnement kaart ik werk momenteel met twee schotels van 90 centimeter maar ze zijn aan vervanging toe alles is roestig en gammel geworden.
    Nu heb ik twee opties twee nieuwe schotels  met de nodige Spaun switch of één nieuwe met een dubbele LNB voor de twee satellieten deze optie zie ik het liefste wegens de eenvoud en ook lagere prijs. Mijn ontvanger is Rebox 8220 s pvr waar ik zeer tevreden mee ben. Hier wil ik twee coaxkabels naartoe trekken dan kan ik alles opnemen en kijken naar andere zenders. 

  5. Op 2/1/2018 om 14:51 zei Sprietje:

    Beste Marjas

     

    Het eenvoudigste is dus om een Inverto 6 graden monoblock te nemen, zie hier de specificaties: http://www.inverto.tv/lnb/86/single-monoblock-40mm-lnb-60-for-80cm-dish

    Dit is er een met een hals van 40mm. Die verdraait niet zo makkelijk dan een monoblock met een hals van 23mm. Er is voldoende ruimte tussen de twee halzen van het monoblock (23mm) zodat de klemschoef van de lnb-klem niet tegen de hals van de vrijhangende lnb komt. Ik weet natuurlijk niet of de zaak die het gaat plaatsen dit Inverto monoblock heeft.

    Nu is het zo, dat de afstand van de twee koppen mede bepaald wordt hoe schuin de lnb tegen de schotel aan kijkt. Dat behoort eigenlijk op ongeveer 40% van de schotelhoogte te zijn. Dan heb je ook optimale ontvangst. Het kan echter voorkomen dat je een schotelmerk hebt waar de lnb veel hoger tegen de schotel aan kijkt. De afstand tussen de twee koppen moet dan ook groter zijn.
    Krijg je dus een schotel waar de lnb naar het midden of nog hoger is gericht, dan past een 6 graden monoblock niet omdat de koppen niet ver genoeg van elkaar staan voor die schotel.

    De oplossing is simpel.
    De plastic lnb-klem moet iets meer voorover gericht worden.
    Ik laat je een afbeelding zien zoals bijna alle Spaanse schotels er uit zien. De lnb-klem zit met een slotbout op de stalen arm bevestigd. Voordat deze slotbout aangedraaid wordt, moet er een vulling tussen de arm en het einde van de lnb-klem geplaatst worden, bijvoorbeeld een dikke sluitring. Hierdoor komt de lnb-klem rechter op te staan en kijkt de lnb lager op de schotel. Probleem opgelost.

     

    lnb  op  juiste  hoogte  richten-.png

    Dit is een prachtig verhaalbaar kun altijd van leren.

    Ik zit op IBIZA al veertig jaar en heb de volgende opstelling: Twee offset schotels van 90 Cm Breedte met enkele lnb,één op 19,2 en de andere op 23,5 °oost voorzien van een switch.

    Dit levert goede signalen van 85% op.

    Ik gebruik een TV Vlaanderen kaart voor de Belgische zenders.

    Met een DUO lnb lukte het niet om de boel afgesteld te krijgen, is dit omdat die duo lnb van 4,3° niet meer werken zo ver in het zuiden?. Met twee losse koppen op twee schotels geen

    enkel probleem. Want ik zie dat je spreekt over een lnb van 6° die is normaal voor 19,2 en 13° bedoeld?

×
×
  • Nieuwe aanmaken...