Ga naar inhoud


Nick66

Lid
  • Items

    13
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Nick66

  1. Opgelost!

     

    Het lag aan de "skew"(sorry, ik weet niet hoe je dat in het Nederlans zegt) van de LNB. Ik heb een iets oudere installetuer laten komen, die voor zichzelf werkt en weet waarover het gaat. We hebben de kwaltieit om 5 omhoog laten gaan en nu komt alles binnen maar het is 25 grad en geen wolk in zicht zo misschien wordt het in de winter lastiger. We zijn zo gebleven, als het niet goed blijft komt hij een grotere schotel monteren, maar in ieder geval lijkt het toch geen groot probleem te zijn.

     

    Allemaal bedankt voor de reacties, in ieder geval is mijn vrouw tevreden en kan ik straks weer Champions League kijken zonder extra voor BT Sport te betalen!!!

  2. Dat is interessant want volgens de instructies had de 19.2 lnb in de houder gemoeten maar de installateur kwam toen nog op het idee de 23.5 lnb in de houder te zetten juist omdat die signaal zwakker is. Helaas is die man nu met pensioen maar ik heb een andere volegende week komen, die schijn te weten wat ik erover heb

  3. De RTL zenders zijn hoge band V de regionale zenders hoge band H, die heb ik allebei, maar de andere hoofdzenders heb ik niet en ze zijn verdeeld over twee transponders één is hoge band V en de andere hoge band H. Ik zie geen zenders op de lage band op 23.5. Mijn conclusie als leek zou zijn dat het aan de schotel moet liggen. Of...?

  4. Bedankt voor alle reacties, ik had ze wel gelezen maar ben pas nu aan het aantwoorden toegekomen. Ik heb een CD Philips PVR (8121?) en een echte CD duo-lnb, beide gekocht in  2011 en een schotel wat ik de starter-set in 2006 kreeg zamen met een enkel-lnb en een oude Philips ontvanger.

     

    Als ik alles goed begrijp, moet mijn installatie voldoende zijn, maar een grotere schotel kan geen kwaad vooral bij regen. Wij krijgen veel wind zo het kan ook goed zijn dat de schotel alleen hoeft bijgesteld te worden. De LNB kan niet defekt zijn, omdat ik nog sommige zenders van 23.5 binnen krijg.

     

    Wat moet ik doen om de SymbolRate aan te passen? Gaat dat niet automatisch bij het inlezen van de nieuwe zenderlijst?

  5. Bedankt voor de reacties, een beetje wat ik al dachte. Hier zijn mij coördianten 54° 54' 5.59" N, 1° 34' 5.16" W

     

    Het lijkt wel dat 60cm genoeg moet zijn, maar ik heb ook een Sky schotel van 45cm wat genoeg moet zijn maar als hier iemand een probleem heeft krijgen ze meteen een Schotse schlotel van 60cm

  6. Ik zit in Noord-Oost Engeland en heb al 10 jaar CD, sinds 5 jaar met en Duo-LNB. In het begin werkte alles prima, dan geleidelijk had ik bij slecht weer beelduitval op de transponder van NPO1. Inmiddels kan ik NPO1 helmaal niet meer ontvangen, ook de zenders op de transponder van SBS6 niet meer. Van de HD zenders heb ik alleen nog de RTL zenders. Ik kan wel alles op 19,2 ontvangen en ook sommige SD zenders op 23,5. Ik heb een 60cm schotel, die ook niet meer best uitziet naar die tijd. Ik heb een plaatsleijke installateur gevraagt, die zei een 80cm schotel zou wel moeten halpen, maar als ik 19,2 kan ontvangen xou het aan de LNB kunnen liggen, wat ik niet begrijp. Ik ben over een paar weken in Nederland en kan zonodig een nieuwe LNB kopen, maar wat is hier de mening? Moet ik de schotel alleen nog opnieuw laten uitrichen naar 10 jaar wind, een nieuwe, schotel kopen, zo ja, zou ik beter een grotere schotel kopen, of toch een nieuwe LNB? Als ik een grotere schotel koop. past de CD Duo-LNB nog? (Excuses voor de taalfouten, ik ben Engelsman en gebruik Nederlands al jaren niet meer).

  7. Ik heb een standaard Canal Digitaal Philips DSR8121 die zelf de laatste tijd niet zonder problemen is. Kaart zit gewoon erin. Ik weet dat 60cm krap is voor Astra 3 maar werkt prima op Astra 1. Inderdaad us geen HD ontvangst bij veel regen of sneeuw. Schotel is toch aan vervanging toe, zal ik een grotere kiezen.

     

    De kleine schotel is gericht op Astra 2 en aan een standaard Sky PVR aangesloten. Helaas ondersteunen de Sky ontvangers geen Diseqc, anders had ik één (grotere) schotel voor alles kunnen gebruiken.

     

    Ik heb een telefoon en router verplaatst, en connectoren nagekeken. Nu krijg ik naar ongeveer 10 seconden naar een storingmelding te kijken wel beeld. Inderdaad geldt dat ook voor Net 5 HD

  8. Bedankt voor de snelle reacties. Kan best wel een probleem met een draadloos telefoon of router zijn, ga ik experimenteren. Wij hebben de laatst tijd veel wind gehad, daarom dacht ik aan de uitrichting van de schotel. Ben overigens in Engeland, 55N, 1,5W met een 60cm schotel en duo LNB. Andere zenders zijn perfect, de andere (kleinere) schotel op Astra 2 ook.

  9. De laatste tijd heb ik steeds vaker last gehad van blokkerig beeld op NPO 1HD. Dit komt onregelmatig voor, soms om de 2 tot 3 minuten, soms is het een uur zonder problem, en duurt ongeveer 2 seconden. Nu heb ik vaak helemaal geen ontvangst meer op NPO 1HD, SD is oke, en dit schijnt ook voor NPO 3HD te gelden. Bij slecht weer heb ik soms beelduitval op de HD zenders maar dit is iets anders. Zou het aan de uitrichting van de schotel kunnen liggen of misschien aan de bekabeling?

  10. Als ik een fabriekreset doe, worden alle opnames gewist? Ik heb namelijk af en toe het probleem met mislukte opnames en opnames van één minuut die dan ook niet afspelen. Ook kreeg ik twee keer de melding "geen rechten op deze zender", wat ik met kaart in en uit kon oplossen. Ik wil een reset proberen, maar als ik alle opnames ga wissen, wordt mijn vrouw boos.

  11. De laatste tijd heb ik steeds meer last van problemen met de EPG op mijn officiële CD Philips DSR 8121. Hij geeft telkens aan, de programmagegevens te verversen en breekt af bij rond de 20%. Soms werkt de EPG gewoon weer, soms staat geen informatie beschikbaar en soms begint hij opnieuw met inlezen. Uit- en aanzetten werkt soms, maar dan soms niet. De nu en straks functie werkt wel. Heeft iemand dit probleem ook gehad? 

×
×
  • Nieuwe aanmaken...