Ga naar inhoud


Lien

Lid
  • Items

    14
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Lien

  1. Kan er iemand meer info geven over de "Technisat multytenne" 1 uitgang voor 4 satellieten, zou deze het goed doen in Spanje zuid-oosten, unicablelnb en welke receiver zou hierop passen? Graag ernstige uitleg aub van specialisten, en niet van...ik denk......of..waarschijnlijk....ik vermoed......enz. Het gaat over geld en ik wil een degelijke installatie, en ik begrijp ook wel, voor niks gaat alleen de zon op. Dus dank bij voorbaat.

  2. In Spanje heb ik satellietschotel met s.ontvanger Philips M7 , maar ( zeker tijdens de warme zomermaanden) zijn er veel storingen op. Nu heeft er mij een technieker verteld dat die schotel te klein is(60 op 67).is een schotel voor Nl of Be. Nu zijn er plannen om een grotere schotel te plaatsen(90 cm of 1 M), maar ik ben ook op zoek om een 2 de tv te kopen, om deze buiten te kunnen plaatsen.de tv binnen is nog een oud model, dus wel beetje te zwaar om daarmee te gaan slepen, staat ook nog video-dvd speler op. Tijdens renovatie werken hebben die mannen wel de coaxkabel met stopcontact doorgetrokken naar buiten.

    Nu heb ik ondertussen wel begrepen, dat ik voor buiten ook een s.ontvanger nodig heb? Dus zou ik gaan om een ontvanger waar ik een programma kan opnemen, maar tevens naar een andere zender kan kijken.

    Ik dacht aan de Inverto IDL 7000, maar dan moet ik wel er een speciale lnb bij kopen?, om met 1 coaxkabel kunnen op te nemen en een andere zender te bekijken, tevens ook Astra 19.2 en Astra 23.5, en misschien nog andere interessante sats?.

    Kan iemand mij beetje helpen aub, in verstaanbare taal, ik ben hierin een leek zie je, alle info hier heb ik gegoogeld .

    Dank bij voorbaat,

    Lien

  3. Met enige belangstelling jullie gesprek gevolgd, ben wel een leek, maar via dit forum al klein beetje op de hoogte, maar ik zie toch nog geen licht in de duisternis. Ik ben momenteel in Spaje, en heb schotel, 60 op 68, met duo lnb., veel storingen echter. Geen signaal....., waarschijnlijk schotel te klein.dacht eerst te gaan voor die bisatellite, maar blijkbaar zal dat hier met die warmte een probleem zijn, tot 50 graden in de zon.kan ne mijneen goede kwalteit schotel aanraden, zodat ik hier ZEKER astra 1 en 3 goed kan ontvangen.

     

    Een technieker van Grupo Peluche, raad mij een ronde parabolica aan van 80 cm dim, zonder problemen de satlieten ontvangen zei hij.

    Er loopt wel maar 1 coaxkabel van het plat dak naar binnen, en het is moeilijk om er nog een bij te trekken, alles is verbouwd.

    Ik zit wel beetje voor de bergen, hoger dan het dorpje, dus geen hindernissen, zo een 25 km van Torrevieja in het binnenland.

    Graag goede raad aub

  4. oke, geloof je, ben een leek zie je, maar wat kan je dan met astra 2 ontvangen?

    Die gast ging wel doen wat ik vraag hoor, maar hij keek naar de goedkoop, vandaar die parabolica  van 80 diam, hij hij ook bvb 100 op 111, nog beter voor ontvangst, zelf bij regen geen probleem.

    en die spaanse posten dan, via welke sat is dat dan???

    sorry hoor voor mijn gezaag, maar ik ben liever op voorhand op de hoogte.

    ze vragen wel maar 15 euro per  uur( in Belgie meer dan het dubbele) maar teveel moet moet je niet uitgeven als het niet nodig is he.

    En wat met die grote parabolica en 4 single koppen, dan heb je toch alle 4 de sats?

  5. Ben deze morgen bij die mensen van grupo Peluche geweest, ze zouden een RONDE schotelantenne van 80cm dim plaatsen, met daarop 2 keer duo lnb. Dus 2 koppen, dit zou een uitsteken beeld moeten geven voor hotbird en astra1.

    Volgens de techicus daar is astra 2 en 3 niet nodig om alle gratis Belgische, Hollandse en een 4 a 5 tal Spaanse zenders, waaronder tve te ontvangen.

    Wie geeft mij goede raad aub, want ze zouden rond de 27 ste komen alles installeren. :eek:

  6. Oke, ik zal morgen nog eens binnen gaan bij groupo peluche, misschien zullen ze een andere ontvanger ook installeren, zal eens vragen wat er juist gaat gebeuren, in ieder geval sprak hij een grotere parabolica,ik zal gaan voor 100-111cm, met 2 duo koppen, daarmee zou ik hotbird, astra1,2 en 3 moeten kunnen ontvangen.hijnsprak ook, alle belgische + meer hollandse(gratis) zenders en ook spaanse zenders waaronder tve. Ik weet zelfs niet of een abonnement bij tvv nog nodig zal zijn. Maar morgen zal ik voor zekerheid nog eens binnen springen.

  7. Beste, na wat rondvragen hier hebt je gelijk. De schotel was in Belgie gekocht, en dus voor hier te klein. Alhoewel deze toch geruime tijd gewerkt heeft hoor, maar enfin, ze komen een nieuwe schotel plaatsen, diam 80 met 2 dubbele koppen zodat alle zenders te ontvangen zijn, zelfs die in Nederland en ook Spaanse zenders( de niet betalende dus).

    Dab

    Nk voor je raad.

  8. Hallo,
    Ik zit met een groot probleem.Hier in Spanje heb ik al geruime tijd moeilijkheden met één, canvas.....vitaya en 8 ontvang ik al helemaal niet meer, ook zo met geografic, 13( regionale zenders),enz....
    Nochtans heb ik s'morgens wel redelijke ontvangst, maar vanaf de middag begint het, slecht of geen signaal. Moeilijkheden met hd, om één, canvas te blijven zien, moet ik naar de kanalen 100 sd ontvangst zien, om terug te kunnen kijken.
    Nochtans ging vroeger alles wel goed, maar ik heb een M7 gekregen, en sindsdien is het begonnen, denk ik.
    Boven heb ik een licht-grijze schotel van tvv staan, 60 cm breed, en zo een 68' hoog met een duo lnb ontvangstknop.ik gebruik wel nog een ouder tv toestel,samsung plano,met vanaf de m7 een scart kabel, maar vroeger ging dit wel. Er is wel vroeger een ne gast gekomen, met zo een meettoestel, heeft die nu de schotel niet goed gericht??? Ik zit hier wel in een dorp zo een 15 km van Orihuela, volgens jullie forum heb ik ergens gelezen dat de schotel op een 41 graden moet staan, maar daar heb ik mijn twijfels over of die wel zo staat, de gradenschaal is er verkeerd op gemonteerd, dus moeilijk te zien, of ik moet alles weer afbreken, en ben bang dan helemaal niks meer. Ik,zie in de instellingen wel astra1,2, 3 en hotbird staan, maar ik zie niks van astra 19 zoals gelezen ergens.
    Kan er iemand mij helpen aub, in menselijke taal, want ik ben helemaal geen technicus hoor, een leke leek.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...