Ga naar inhoud


Flybol

Lid
  • Items

    7
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Flybol

  1. Hallo,

     

    Na veel ongemak te hebben gehad met een Philips dsr8121 van canaldigitaal, ben ik aan het spitten in dit forum naar informatie over welke ontvanger aan te schaffen en ben bij de Vu+ Solo uitgekomen.

     

    Ik noem mijzelf een amateur op satelliet gebied, met veel interesse om bij te leren. Wonend in Spanje is het de bedoeling om de zenders van canal digitaal te kunnen blijven ontvangen. Amateur zijnde en informatie te hebben gelezen ben ik er wel uit dat de Solo volstaat voor mij. Een vraag die ik heb..

     

    Ik heb de handleiding doorgelezen en ook de setup guide dat in dit forum is geplaatst. De vraag is het volgende..( misschien wat dom, maar goed, stellen kan geen kwaad..)

    Heb ik bij het installeren van deze box een internet aansluiting via het ethernet nodig? Of kan het ook via een WiFi signaal met een USB stick wat ik hier en daar ook lees? Ik neem aan dat WiFi bij deze box alleen nodig is voor updates en plug-ins te installeren, of is dat te simpel gedacht?

     

    Gr.

  2. Sommige dingen begrijp ik nog steeds niet moet ik zeggen... Na hétzelfde kaartje in eenzelfde apparaat van een vriend te hebben gebruikt werkte de boel wel. En zonder een her-activering , kreeg ik dus nooit een scherm te zien op de televisie.

    Achteraf een makkelijke oplossing die ik waarschijnlijk gelijk al had moeten gebruiken...maar goed.. Ben weer blij..

    Eens kijken of het goed blijft gaan..

  3. Na nu ook je laatste suggestie geprobeerd te hebben, denk ik niet dat er iets te redden valt. Als ik de groene knop 10 minuten inhoud is het enige wat ik zie gebeuren dat de klok veranderd in vier horizontale streepjes, wat naar ik aanneem wel goed is. Het probleem echter blijft dat er niets aan de televisie wordt doorgegeven. Niet als ik HDMI gebruik ,en ook niet met de SCART. De televisie blijft zwart. En de televisie lijkt me niet het probleem, want als ik de poorten gebruik voor een ander apparaat, wordt die wel gewoon herkend..

    Wat ik nog niet geprobeerd heb is , het hele rijtje wat je boven beschreven hebt, "blind" doe. Maar goed, geen idee natuurlijk waar "recovery" of "flash recovery" zal staan..

    In ieder bedankt voor de suggesties!

  4. Net weer thuis en aan het proberen gegaan. Zonder succes. De klok loopt alleen vanaf 00:00 en een paar keer geel indrukken geeft me niet eens een "INIT". Als ik het apparaat uit stby haal en aanzet krijg ik wel gewoon de zender te zien op het lcd scherm. Maar dus niks wordt doorgegeven aan de tv. HDMI niet en scart ook niet.

    Ik heb mijn ouwe receiver uit de kast gehaald, Philips dsr2211, en die doet het prima.. Maar goed, alleen maar de 19,2 kanalen lijkt me. Naar signaal sterkte kijken met dit apparaat geeft me een volledige groene band.

    Kliko? Haha. Lijkt me de beste optie.

     

    Ik heb alleen nu even geen idee waar ik ergens een apparaat kan scoren in de buurt van Barcelona..

  5. Hallo allemaal,

    Sinds een week lijkt het alsof mijn receiver het heeft begeven. De klok van het apparaat synchroniseert niet meer, maar loopt na een reset gewoon vanaf 00:00. Als ik het apparaat aan zet, komt er op het lcd schermpje wel het kanaal te staan maar er gaat geen signaal naar de tv. Zwart beeld. Ik kan ook geen menu op het beeld kregen. Geprobeerd met twee tv's. Voor mij lijkt het dat er intern iets kapot is gegaan. Misschien iemand dit probleem gehad?

    Het signaal is goed. Een vriend van me heeft dezelfde receiver en die doet het prima met signaal/tv.

     

    Verder nog een vraag. Ik bevind me net onder Barcelona en denk dat ik maar het beste op zoek kan naar een vervangende receiver. Weet iemand een winkel in de buurt van Barcelona waar dit verkocht wordt?

    Thanks

×
×
  • Nieuwe aanmaken...