Ga naar inhoud


Georgios

Lid
  • Items

    6
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Georgios

  1. Hoi,

     

    Na lang gebruik te hebben gemaakt van onderstaande configuratie, is het tijd geworden om me te oriënteren en iets nieuws aan te schaffen. Nu heb ik een aantal wensen en zou graag willen weten of mijn wensen mogelijk zijn en vooral welke apparatuur hier bij nodig is. Advies over merk (ervaring) en eventuele andere suggesties zijn altijd welkom.

     

    Ik kijk veel films/series het liefst met DTS geluid (externe usb HD's) en luister muziek via een aangesloten iTouch. DTS muziek gaat via de CD/DVD player omdat de mediaplayer wav/flac problemen lijkt te hebben (of in ieder geval bij mij).  :P

     

    Huidige situatie:

    TV: Sony 50W815B

    Receiver: Sony DA50ES

    CD/DVD player: Sony DVP-S7700

    Game console: Sony PS/4

    Mediaplayer: Eminent 7180 (wel aangesloten op internet)

    Speakers: 5.1 opstelling (incl. actieve booster)

     

    PS/4, mediaplayer en CD/DVD player direct op de receiver aangesloten dmv optische kabels. 

     

    Waar ik naar toe wil is al mijn muziek en films/series op een NAS, zo min mogelijk kabel aansluiting en afspeelmogelijkheid van DTS muziek via de NAS of externe USB HD. En games natuurlijk vanaf de PS4 met het geluid of van de tv of naar de receiver.

     

    Nu lijkt het mij dat de receiver hier het belangrijkste apparaat gaat worden, dus noem ik hier maar (wat ik denk) de belangrijkste wensen voor mij gaan worden.

     

    Receiver ??:

    - DAB radio ontvangst

    - Netwerk aansluiting (vast)

    - USB 3.0 aansluiting (HD, stick)

    - Minimaal 5.1

    - DTS

    - HDMI aansluiting (min 4)

    - Optische ingangen (min 2)

    - Scherm om playlists te kiezen? (liefst geen app)

     

    Misschien denk ik te simpel/moeilijk, maar volgens mij hoef ik dan alleen maar de TV en mediaplayer via HDMI aan te sluiten op de receiver en krijg ik wat ik wil? PS/4 alleen op TV?

     

    Films/series: NAS -> netwerk -> receiver -> TV + speakers

    Muziek: NAS -> netwerk -> receiver -> speakers

    Games: PS/4 -> TV (eventueel geluid naar receiver via TV...??)

     

    Ik hoop dat dit een beetje duidelijk is en ik niets vergeten ben. Mijn gevoel zegt me dat ik toch iets verkeerd doe  :crazy:

     

    Mijn dank alvast voor jullie expertise.

     

    George

     

    PS Een extra mediaplayer is noodzakelijk omdat de ingebouwde van de tv niet alles speelt. Welke dit moet gaan worden, weet ik nog niet.

  2. Dank voor jullie antwoorden. Ik heb hierdoor nog wat specifieker kunnen zoeken op het net en ben er uit voor mijzelf. Alles mee laten wegen en tevreden over mijn aankoop (goede prijsdeal heeft hier absoluut ook aan meegeholpen).

     

    Nu gaan we het forum maar eens uitpluizen mbt een nieuwe versterker/receiver en de simpelste (minst aantal kabels) geluid -en video opstelling. :D

  3. Hey Jerpsx,

     

    Min of meer een gevoel van de beste samenwerking tussen die 2. Snelheid, zonder kwaliteit (vloeiend en scherp) verlies.

     

    Als ik alle consumenten informatie zie, lijkt alles prima te werken (merk, type onafhankelijk). Moet je de verkoop geloven zal type 880 (voorbeeld) sneller en vloeiender presteren dan type 820 binnen dezelfde lijn. Ik als leek zou dit bijna allemaal gaan geloven en weet niet meer of die 600 hz wel 200 euro meer waard is.

  4. Hallo,

     

    Kan iemand mij vertellen wat nu echt de grote verschillen zijn tussen al de type nummers van de TV Sony 50W8xxx reeks? 

     

    Ik ben op zoek naar een nieuwe TV, omdat de huidige vroegtijdig is overleden. Mijn oog is op deze Sony reeks gevallen i.v.m. de perfecte (lijkt mij) samenwerking met de Sony PS4. Films via een mediacenter (nas en usb schijf) en PS4 zijn eigenlijk de belangrijkste bronnen.

     

    3 grote winkelketens vertellen mij natuurlijk dat hun type het beste is vanwege de echte eerlijke Hz's? Ik lees wat over bugs (software) in het 3D gedeelte, geen echt gebruik van de motionflow, etc. Ik zie door de bomen geen bos meer.  :tired:

     

    De modellen waar het mij om gaat zijn: 50W815, 50W828, 50W815B. 

     

    En misschien is er wel een hoger model, welke goedkoper en/of beter is. 

     

    Bedankt alvast,

     

    Georgios

     

    Ps ik zie net dat mijn vraag in de verkeerde topic staat. Dacht toch echt dat ik 'm onder TV's had geplaatst. Sorry hiervoor. Kan ik dit nog zelf aanpassen?

×
×
  • Nieuwe aanmaken...