Ga naar inhoud


Willi

Lid
  • Items

    13
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Willi

  1. De Dolby instelling in het Rebox menu bepaalt of de Rebox Dolby code in het ontvangen signaal decodeert, of dat het geluid gecodeerd wordt doorgegeven aan het volgende apparaat in de schakel.

     

    Kan de Onkyo versterker het Dolby signaal decoderen ? Zoniet, dan moet de Rebox Dolby decoderen. Ik neem aan dat het geluid niet meer van de TV komt.

     

    Probeer eens om de Rebox via HDMI direct op de TV aan te sluiten om te zien welk effect dat heeft. Minder mooi geluid, maar misschien ook geen storing meer ?

    Ik heb een aantal instellingen veranderd in mijn Rebox, en zover ik het nu kan bekijken en luisteren is het probleem opgelost.

     

    Ik had de dolby aanstaan en het default, het default het ik op uitgezet, en toen heb ik de hik in het geluid niet meer gehoord. Bedankt allemaal voor het geven van oplossingen.

  2. Alle apparaten gaan naar de Onkyo versterker, en vanuit de versterker gaat er 1 hdmi-kabel naar de tv. Misschien moet ik wel in het menu van de rebox dolby uitschakelen? Ik ga het eens proberen.

  3. Het geluid gaat via de versterker naar mijn home cinema systeem, al jaren. Het zou kunnen, maar wat zouden dan de instellingen moeten zijn? om via de versterker  het geluid via de boxen te kunnen beluisteren zonder mankementen?

  4. Willi, er ook al eens aan gedacht dat het geluidsprobleem in een van de andere componenten van je installatie kan ontstaan?

    Luister je naar het geluid via een digitale verbinding op de tv of de stereo installatie?

     

    Het vastlopen van de ontvanger in combinatie met de EPG herken ik wel.

    Er is bij sommige zenders iets veranderd in de informatie stroom waardoor de ontvanger soms vastloopt, bijvoorbeeld wanneer jein de EPG lijst  van RTL 7 in de EPG omhoog "zapt" naar RTL 4.

    De fastscan lijst opnieuw inladen helpt niet.

     

    Of de EPG provider wijzigt de informatie voorziening terug naar de situatie voor de bug of Rebox (Fortis) past de software aan.

     

    Ik heb 2 stuks 8000 en een 8500 ontvanger in gebruik en ze werken verder probleemloos.

     

    Het hoofdargument om voor deze ontvangers te kiezen is de beeldkwaliteit ten opzichte van andere merken.

    Dit houdt verband met de gebruikte beeldverwerking chipsets, de 8500 heeft een nieuwere chipset waardoor die een nog mooier beeld geeft.

  5. Rebox is een huiskamer ontvanger voor het hele gezin.

    Hij is stabiel, geeft een goed en scherp beeld, de bediening is eenvoudig en de fastscan zorgt ervoor dat zelfs oma bij een transponder verandering kan blijven kijken, zonder dat ze hulp nodig heeft.

     

    Een Vu of andere Linux ontvanger is een computer met een antenne aansluiting.

    Je kan er van alles mee, maar elke dag zijn er weer nieuwe programma's en updates.

    Daardoor is die minder geschikt wanneer dat niet je hobby is.

    Ik heb van  deze er twee staan, een van Marktplaats en een zelf gekocht ( 9000 ) Het valt mij op dat deze twee dezelfde mankementen vertonen. Het beeld is prima , maar af en toe komt het geluid bibberend over.

    Dan ook nog af en toe dat het beeld hapert of met voetballen dat het in de versnelling staat. Is al verschillende  keren  teruggeweest naar  Rebox, maar heeft niet geholpen. De laatste tijd loopt hij vast met het veranderen naar een andere zender en als de gids tevoorschijn komt, nieuwe fastscan gedaan maar helaas. Deze beide ontvangers komen uit 2010. Dus er is iets aan de hand maar wat weet ik niet.

    Je went er wel aan, maar er is iets niet goed. Als ik ooit nog eens een ontvanger aanschaft is het in ieder geval geen Rebox meer. 

×
×
  • Nieuwe aanmaken...