Ga naar inhoud


Eduard2004

Aspirant lid
  • Items

    5
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Eduard2004

  1. Ik heb thuis nog de oude MZ-101, de traagste satellietbak die ik ooit heb gehad . Met aansluiting op het internet wordt hij zelfs zo traag, dat ik 'm maar weer heb afgekoppeld heb.

     

    Nu zie ik dat er al enkelen de MZ-102 hebben aangeschaft, en mijn vraag is of deze sneller zapt, en of het apparaat sneller en beter reageert op de afstandsbediening dan de MZ-101.

     

     

  2. Dank je voor je antwoord, Hereberie1234. Ik heb onderhand maar een macro in mijn afstandsbediening geprogrammeerd, die teletekst inschakelt, deze op transparant zet en vervolgens 888 intoetst. Dan maar zo, het werkt gelukkig tenminste. Maar echt gebruikersvriendelijk is het niet...

  3. Hei Hereberie,

     

    Bedankt voor je antwoord.

     

    Ondertussen heb ik wat verder gezocht en las over ondertitelproblemen bij BBC en de Duitse publieke omroepen. Die kan ik helaas niet testen aagezien mijn schotel voorlopig alleen op de 23.5E staat. 

     

    Is er hier iemand met de M7 MZ-101 die kan vertellen of er een ondertitelfunctie tevoorschijn komt bij het drukken van de OK-knop (zoals in de handleiding gesuggereerd wordt) op bijvoorbeeld NPO tijdens een voor doven ondertiteld programma? Bij mij komt daar geen enkele ondertiteloptie tevoorschijn.

  4. Hei! Ik heb weer eens een satellietontvanger geïnstalleerd hier in Noorwegen, na twee jaar zonder te hebben geleefd. Deze keer is mijn motivatie het bekijken van Nederlandse zenders opdat mijn vriendin gemakkelijker Nederlands zal kunnen leren. Juist ondertiteling zal daarbij kunnen helpen.

     

    Tot nu toe kan ik concluderen dat de MZ-101 ontvanger, die ik niet op het internet heb aangesloten, wèl instellingen heeft voor ondertiteling, maar dat die niét getoond worden. De enige manier waarop ik ondertiteling kan krijgen is via teletekst. Dientegevolge moet ik steeds teletekst in- en uitschakelen als ik van kanaal wil wisselen, dat is nogal omslachtig.

     

    Mijn vraag: heb ik geen 'ingebouwde' ondertiteling omdat de MZ-101 niet op het internet is aangesloten, of is er iets anders aan de hand?

  5. Hei!

     

    Ik ben eerder ook op dit forum aanwezig geweest, maar mijn gebruikersnaam ging verloren tijdens een forumupdate, vandaar dat het lijkt alsof het m'n eerste berichtje is. :)

     

    Mijn vraag aan de sat-gemeenschap is als volgt.

     

    Case:

    - 1 Multytenne voor ontvangst van Astra 1, 3 en Hotbird, in Noord-Kroatië (binnen de binnenste ring van alle interessante footprints) met twee uitgangen (voor twee afzonderlijke ontvangers)

    - 1 actieve antenne voor DVB-T (http://www.clasohlson.com/no/Utend%C3%B8rsantenne/38-3633) die via de coax-kabel van stroom wordt voorzien. (Ergens halverwege de coax-kabel zit een 'blokje' gemonteerd met antenne in, antenne uit, en een zijaansluiting voor een stroomvoorziening).

    - 2 satellietontvangers met DVB-S en DVB-T-ontvangst via twee afzonderlijke aansluitingen aan de achterkant.

     

    De satellietschotel en de actieve antenne staan in de buurt van elkaar en ik wil graag zo weinig mogelijk kabels van schotel/antenne naar de twee afzonderlijke ontvangers laten gaan. Dat wil zeggen: een kabel voor elke ontvanger.

     

    Vraag:

    - Kan ik een actieve antenne en een van de schotelaansluitingen op een sat-tv-combiner aansluiten en later bij de ontvanger weer splitsen? En dan voornamelijk met oog op het feit dat de antenne actief is en extern wordt gevoed (met het "blokje" tussen de sat-tv-combiner en de antenne uiteraard).

    - Kan ik tussen de sat-tv-combiner en het "blokje" ook nog een extra tv-coaxversterker plaatsen? Dit met het oog op dat de kabels nogal lang konden gaan worden. Kan dit mogelijkerwijs het sattelietsignaal verstoren?

    - Vraag ik naar moeilijke dingen en moet ik gewoon niet moeilijk doen en losse kabels aanleggen? :)

×
×
  • Nieuwe aanmaken...