Ga naar inhoud


hugh

Lid
  • Items

    6
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door hugh

  1. @kaiet:

    Beste,

    Bij deze wou ook ik toch even rechtzetten dat ik nooit "spaanse bandiet" in de mond genomen heb. Ik heb enkel een voorbeeld gegeven van wat er kan gebeuren als je even de plaatselijk satelietboer laat komen voor een installatie. Ik denk dat eenieder met verstand best even informeert en prijzen vergelijkt. Ook in belgie zie ik door even te googlen prijsverschillen tot 50% met nederland. Dat zet je tot denken, wil dat zeggen dat belgen boeven zijn ? Dacht het niet. Veel hangt af of je geinterseerd bent in de materie en zelf eventueel de handen uit de mouwen wil steken. Ben je lui of kan het je niet schelen wat het kost... Laat gewoon de errste de beste over de vloer komen voor een installatie. Mischien heb je wel geluk en is het een braaf en eerlijk man die enkel geinterreseerd is om jou een prachtige installatie te geven zonder dat jij een cent teveel betaald. Oh nog even voor de tip van barcelona, toch bedankt maar dat is enkele honderden kilometer verwijderd, ik sprak wel degelijk over orhuela costa...

    Ik ben althans al dankbaar voor wat ik aan info gekregen heb, bedankt voor de reakties....

  2. Bedankt voor jullie input, ik vermoede reeds dat ik de spulletjes beter hier koop en heb nu een beter idee van wat ik best koop/ nodig heb. Ter plaatse ben je afhankelijk van de goodwill, en als toerist wordt je dikwijls aanzien als melkkoe. Een kennis betaalde 100 euro voor het plaatsen van een schotel !!! ( vier bouten boren en aandraaien, het gebruik van een ladder was inbegrepen ).

  3. Even iets expliceren: De reden dat ik hier mijn spulletjes wil vergaren en deze meeneem naar spanje, is vooral omdat ik hier eenvoudig kan converseren en specifieke zaken betreffende de compatibiliteit met tv vlaanderen kan vragen. De spaanse taal ligt me nog niet echt. Ik moet toch met de wagen naar spanje ( vrouwtje kocht een piano voor spanje!!!) en voor zover ik kon waarnemen liggen de prijzen voor deze spullen ginder ook hoger en is het aanbod ( tuners ) beperkt ( althans in mijn omgeving).

  4. Ik ben met je mee, ik heb enkel een duo LNB nodig met één uitgang ( wens ook maar één toestel ). Dat is al duidelijk. Nu vraag ik me enkel af wat je bedoeld met een "spaanse" schotel, ( ik ga hier vermoedelijk iets doms vragen ) maar verschilt deze dan met de versie uit de lage landen?

  5. Bedankt voor jullie snelle reakties!

     

    Wat betreft de schotelgrootte wist ik ( door de buurman met originele tv vlaanderen-set ) dat 60 cm te klein was, dus ging ik een stapje hoger, maar dank zij jullie ga ik alvast voor 1 meter model.

    Ik dacht ook dat de double LNB ook een dubbele uitgang had, vandaar mijn vraag, hoe deze met correct equipment aan te sluiten op één coax?

     

    greetz

  6. Uit te voeren in orhuela costa door een leek..

     

    Voor zover mijn technische kennis reikt heb ik reeds een lijstje gemaakt van benodigdheden, waaronder:

     

    tuner : SAB Sky 4900

    schotel: Triax TD78

    LNB: Maximum Twin Monoblock LNB

    Bedrading is reeds aanwezig ( één enkele coaxdraad )

    Montage voor schotel is reeds voorbereid.

     

    Enkele vragen voor de ingewijde onder deze groep:

     

    SAB Sky 4900: is dit een goede prijsbewuste keuze?

    Heeft iemand opmerkingen ivm het gebruik van bovenvermelde onderdelen in combinatie met een TV vlaanderen kaart?

    Een dubbele LNB verbinden met 1 coaxkabel?

     

    Bedankt alvast voor jullie input

     

    greetz

×
×
  • Nieuwe aanmaken...