Ga naar inhoud


vanvugt

Lid
  • Items

    7
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door vanvugt

  1. ...en zo ja, heb je dan ook het advies gevolgd om op het ander forum een PB te sturen naar CanalDigtaal Webcare ?

     

    Ik weet in elk geval dat daar via een PB herhaaldelijk problemen mee zijn opgelost die direct niet lukten en ik spreek dan ook uit eigen ervaring.

    Persoonlijk heb ik een goede ervaring met CanalDigtaal Webcare, reageren vrij snel en het oplossend vermogen is hoog.

    Heb inderdaad via FB (bedoel je dat met WebCare?) en via berichtenservice via website CD contact gezocht maar via beide kanalen geen enkele reactie.

     

    Off topic: Kreeg wel al tot tweemaal toe het verzoek mee te doen aan een klanttevredenheidsonderzoek... echt waar, dat kunnen ze dus wel naar me sturen. Hoezo boter op je hoofd. 

  2. Zojuist toch nog maar even gebeld met Canal Digitaal... viel van mijn stoel!!! Had vanmiddag al gebeld om te polsen wat hun repliek zou zijn aangaande mijn verhaal. Inderdaad werd mij direct 2,00 'korting' aangeboden en alles zou bij het oude blijven.

     

    Bel zojuist terug omdat in de mail stond dat ik binnen 4 weken moest reageren. Kreeg een dame aan de lijn die zei "Niks van waar... kunnen wij helemaal niet doen... de jongen van vanmiddag mocht dit niet doen. Bel u morgen maar terug". Toen ik zei, dan heb ik niet meer binnen 4 weken gereageerd, zei ze "Ja, dat klopt..." En al die anderen die ik op fora spreek hebben wel zo'n korting gekregen zei ik. "Ja, maar die gaat pas in na hun einddatum contract?!?!?!"

     

    Wat een ellende met die ballentent!!!

    ciao

    Arjan

  3. @ceesv... misschien drukte ik me te ferm uit, maar het was uiteraard niet mijn bedoeling de boodschapper te schieten.

     

    Na aandachtig lezen van je antwoord (dat je weer uit reacties van anderen gedestilleerd hebt) heb ik toch nog steeds geen antwoord op mijn vraag. Ik stel (dat dan weer wel) dat mijn extra kaart WEL in mijn hoofdabonnement zit. Dat CD het hier waarschijnlijk niet mee eens is betekent niet dat zij gelijk hebben.

     

    Uiteraard geldt niet voor iedereen dat de extra kaart in het abonnement zit, want je kunt best een abo afsluiten en daarna pas een extra kaart bestellen... dat snap ik. Bij mij was dit een voorwaarde het abonnement af te sluiten. Vandaar dat ik wil weten... wat betaalt iemand nu (per augustus) voor Alles in 1 TOP E85.45 of E89.95?

     

    thnx

    Arjan

  4. Dank mensen voor de reacties...

     

    @ceesv: dus wanneer ik jou goed begriijp vindt CD dat je bij alles in 1 Top (zie afbeelding 2 van Johan45) E85.45 betaalt PLUS E4.50? Ook al staat er in voorwaarden de tekst Ook ontvang je gratis een 2e HD-ontvanger voor je 2e TV en wordt nergens gerept over E4.50 extra.

     

    @Johan45: dat is precies mijn gedachtengang

     

    @youriy: ik betaal blijkbaar al vanaf begin E2.50 voor extra kaart. Had de nota niet eerder bekeken aangezien ik half jaar actie had en per augustus de volle mep zou gaan betalen. In mijn contract staat dat ik ben overeengekomen staat echter het bedrag van E80.95 zoals ook in plaatje 1 van Johan45 te zien is. Nu is er E85.45 voor augustus afgeschreven... E80.95 PLUS E4.50. Heb dezelfde mail gekregen als iedereen volgens mij... verhoging extra kaart van E2.50 naar E4.50.

     

    Nogmaals... 'mijn zaak' gaat over het feit dat CD impliceert (of eigen gewoon zegt) alles inclusief, dus 1 hoofdabonnement met film, series, sport en (gratis) tv-aansluiting op slaapkamer voor bedrag x en niet film, series, sport en daarnaast kun je een extra aansluiting aanvragen waarvoor je extra gaat betalen.

     

    Is er iemand met een Alles in 1 TOP abo? Zo ja, betaal je nu E85.45 (want dan zit 2e aansluiting dus in het hoofdabonnement) of zoals ceesv stelt E89.95??? Bij mij is augustus eergisteren reeds afgeschreven, dus wellicht bij jullie ook.

     

    ciao

    Arjan

  5. Heren,

     

    Ben bezig met jurist en heb wat hulp nodig. Betaal 80.95 per maand (zie screenhot 1) voor abo (in mijn optiek inclusief extra kaart), nu wordt deze verhoogd dus gaat mijn totale abo omhoog en kan ik deze opzeggen. http://nl.tinypic.com/r/oa0l84/8

     

    Wanneer ik nu naar actie kijk op website (screenhot 2) zie ik 1 bedrag en niet een bedrag plus extra bedrag voor kaart. http://nl.tinypic.com/r/11c5tfm/8

     

    Hoe zien jullie dit? Wanneer je abo afsluit met in abo al 2e aansluiting is dit toch geen extra kaart maar onderdeel van abo. Wanneer je abo afsluit en je wilt een extra kaart valt dit uiteraard buiten je abo, toch?

     

    groet

    Arjan

  6. Hallo iedereen,

     

    Heb me speciaal vandaag geregistreerd om mee te kunnen praten over de verhoging van de 2e kaart van Canal Digitaal.

     

    Dit is mijn situatie:

    -Heb een TV + Internet Top Brits pakket (alles in één) met een extra 2e kaart voor op de slaapkamer

    -Hierop zit Familie-pakket maar geen HD-zenders. Slechts SD, wat ik raar vond aangezien ik duurste abo heb.

     

    Heb allerlei problemen gehad met CD waarmee ik jullie niet zal vermoeien, maar ben helaas nog klant tot 31-jan-2016. Is het mogelijk deze prijsverhoging aan te grijpen mijn gehele abo op te zeggen. In mijn belevening is de 2e TV-aansluiting onderdeel van mijn contract (zie screenshot). Zou zooooooo blij zijn wanneer ik van CD af ben.

     

    http://i57.tinypic.com/29natrk.jpg

     

    Mocht dit niet lukken... kan iemand mij vertellen of ik na bellen en hopelijk reducering extra kosten HD-zenders op mijn extra kaart heb. Kan al meer dan een half jaar geen RTL4, Canvas etc. kijken, slechts NL1, NL2 en NL3.

     

    thnx guys (and girlz)

    ciao

    vanVugt 

×
×
  • Nieuwe aanmaken...