Ga naar inhoud


Bakske

Lid
  • Items

    24
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Bakske

  1. Hartelijk dank voor het meedenken allemaal.

    Mij is in ieder geval duidelijk dat ik het absoluut in een stabiele verbinding moet zoeken wil ik ongehinderd kunnen sharen.

    Ik had de stille hoop dat ik kleine tijdelijke storingen zou kunnen opvangen met op de een of andere manier de verbinding automatisch te herstellen. Dit blijkt niet mogelijk. Rebooten is de enige oplossing.

    Ik ga nu echt met mijn homeplugs/powerlines aan de gang. 

    Het moet toch godverd... mogelijk zijn dat ik met een nieuwe adapters toch zeker net zo'n stabiel netwerk terug krijg als dat ik vroeger had?

  2. Hartelijk dank voor de genomen moeite.

    Het ziet er allemaal erg ingewikkeld uit voor iemand met mijn beperkte kennis, maar als ik er met mijn powerlines heb ik deze mogelijkheid altijd nog als een laatste redmiddel achter de hand.

    Ideaal is het echter niet want met een scriptje wordt dan om de zoveel tijd herstart. Dan kan je nog best aanzienlijke gedeelten missen.

    Ik zou echter iets willen hebben waarbij automatisch de verbinding herstelt wordt op het moment dat die verbroken is geweest.

  3. Pfoeh, Oscam, ja ..................

    Ik heb inderdaad gelezen dat oscam meer mogelijkheden biedt. Maar ook dat het een stuk ingewikkelder is. En dat is nou juist mijn probleem. Ik ben niet zo goed thuis in de materie dat ik zo maar even begrijp wat en hoe ik dat moet doen.

    Ik denk dat ik eerst maar eens ga proberen om de powerline adapters onderling te verwisselen en kijken of het probleem dan verdwijnt of verhuist. Als het een instabiele adapter betreft kan ik het op die manier oplossen. Het lijkt mij sterk dat de nieuwere en verbeterde (daar mag ik toch vanuit gaan) powerline versie minder stabiel is dan de verouderde. Maar ja, het is het enige wat er veranderd is juist voordat de problemen op begonnen te treden.

  4. Dat is jammer. Ik werk niet via wifi, maar alleen via powerline. Jammer mijn vorige poweline adapters van 85 Mbps werkten altijd prima. Omdat vervanging c.q.uitbreiding hier niet bij mogelijk was ben ik overgestapt naar de nieuwere 200 Mbps versie. Ik werk in totaal met 6 powerline adapters en ben eigenlijk best tevreden hierover. Blijkbaar is al mijn andere netwerkapperatuur hier minder gevoelig voor dan de XP1000.

    Een rechtstreekse UTP verbinding is geen optie helaas. Zou het dan toch een dure extra kaart moeten worden? Ik hoop het niet.

  5. Ik heb 2 maxdigital XP1000. Cardsharing via cccam werkte perfect totdat ik mijn powerlinenetwerk heb moeten vervangen/upgraden. Sindsdien valt de XP1000 zonder kaart met enige regelmaat stil. Hetzelfde effect als wanneer de kaart verwijderd wordt.

    Rebooten levert onmiddellijk weer beeld op. Het vervelende is dat ik deze 2e XP1000 op de slaapkamer gebruik om op te nemen op een externe usb-drive waardoor ik niet merk dat hij stil gevallen is en ik hem opnieuw had moeten rebooten .

    Ik vermoed dat mijn powerlinenetwerk instabiel is waardoor de cardsharing even wegvalt. Het is anders wel heel toevallig allemaal. Is het op een of andere manier mogelijk te maken dat de cccam automatisch opnieuw verbinding probeert te maken wanneer deze verbroken is geweest zonder dat ik handmatig de gehele XP1000 moet rebooten. Een kleine dip in een opname valt nog mee te leven.

  6. Als ik via usb een FAT32 opslag aansluit is deze meteen bruikbaar. Nadeel hierbij is de maximale bestandsgrootte van 4 GB.

    Als ik een exFAT opslag aansluit wordt deze wel herkent, maar is pas bruikbaar nadat ik heb geïnitialiseerd. Nadeel hiervan is dat het opslag medium daarmee onbruikbaar wordt op andere (windows) computers en mediaspelers.

    Bestaat er een mogelijkheid om een exFAT HDD te kunnen gebruiken zonder te moeten initialiseren?

    Ik begrijp eigenlijk niet goed waarom het bij FAT32 probleemloos werkt en bij exFAT niet. Linux kan toch met beide omgaan?

  7. Ik heb 2 Octagon XP1000+ met OpenPli 4.0.

    Als ik een geheugenstick in mijn USB heb zitten voor eventueel op te nemen en/of af te spelen willen mijn ontvangers niet booten. Het rode opnamelampje op de ontvanger blijft branden en op de TV blijft hij op het blauwe XP1000 opstartscherm hangen. Zij willen dus niet naar de volgende stap waarbij het aan/uit knopje op de ontvanger oplicht en het OpenPli opstartscherm op de TV verschijnt.

    Het lijkt erop dat er op de USB naar een flash bestand gezocht wordt, wat natuurlijk niet gevonden kan worden omdat het er niet op staat en omdat het ook niet de bedoeling is om te flashen.

    Ik heb het hele menu al doorlopen, maar ik kan nergens iets vinden waar ik aan kan geven dat  de USB tijdens het opstartproces genegeerd moet worden.

    Kan ik dit überhaupt wel ergens aangeven?

    Als het niet in het menu kan, kan het dan wel ergens in de root van de ontvanger met behulp van Notepad++?

    Het lijkt mij toch niet de bedoeling dat ik elke keer mijn USB moet verwijderen als ik de ontvanger uitschakel. Dat vind ik niet echt handig.

  8. Ik heb telnet al in windows toegevoegd.

    Ik heb telnet geöpend, maar dan beginnen de vragen.

    Ik geef het commando "o 192.168.1.125" want dat is het fixed ipadres.

    Vervolgens wordt dan om login gevraagd en dan weet ik het niet meer.

    Evenzogoed weet ik ook niet waar en wanneer ik dan het ifconfig commando kan/moet geven.

    Ik heb al heel wat gegoogled maar ik kom nergens een telnet handleiding tegen zoals er vele msdos handleidingen onder windows bestaan.

    Dat is mijn probleem.

  9. Als het op de doos of op de XP zelf stond, had ik het al lang gevonden en hier de vraag niet gesteld.

    In dos via ipconfig /all krijg ik alles te zien van wat er op en aan mijn pc verbonden zit, maar niet wat er allemaal aan de router hangt, respectievelijk in het netwerk zit.

     

    Ik zoek dus een oplossing zoals gegeven met het commando ifconfig, maar ik weet helaas niet wat telnet is.

    Sorry, maar ik ben helemaal nog niet zo thuis in dit gebeuren.

  10. Ik heb zojuist 2 xp1000's binnen gekregen. Geen Maxdigital maar Octagon. (Is hetzelfde zegt de winkelier).

    De cccam is al geconfigureerd op cardsharing, in de dhcp van de xp1000's zijn fixed ip adressen ingegeven. Ik wil dit echter liever in mijn router doen op basis van de mac adressen van de xp1000's, maar hoe kan ik die macadressen achterhalen. Via het menu krijg ik ze in ieder geval niet op het tv scherm.

    Kan ik ze op een of andere manier via het netwerk benaderen om de macadressen uit te lezen?

  11. @ Michel:

    Duidelijk verhaal. Ik draai alles met Win7. Het enige wat ik nog moet doen is Notepad++ installeren. Dat zal nog wel lukken.

    Vervolgens ga ik als ik de xp1000's heb deze een vast ip-adres toekennen en dan met notepad++ de regels toevoegen. Moet lukken denk ik.

     

    @Mojo:

    Goede tip, maar ik ga er niet vanuit dat het thuisfront zonder beeld komt te zitten. Ik heb tenslotte de oude receivers ook altijd nog. Daarnaast heb ik ook nog een DVT FTA ontvangst op zowel de Nederlandse Publieke, Vlaamse Publieke en Duitse zenders.

  12. Ik heb die dingen besteld bij een lokale satellietboer hier.

     

    Hij voorziet ze van de juiste Disecq instellingen en van pli 4. Hier zou cccam al in zitten die ik dan zelf in moet vullen afhankelijk van mijn situatie. Het verhaal van jeevanhoof met de vaste ip-adressen.

    Deze ip-adressen ga ik in ieder geval in mijn router instellen. Binnen mijn thuisnetwerk heb ik reeds alle apparatuur vaste ip-adressen toegekend buiten de dhcp  range. De dhcp range is normaal beschikbaar voor gastgebruikers van mijn netwerk.

     

    Het  probleem gaat straks dus misschien ontstaan als ik de cccam regels moet gaan schrijven.

    En dan moet ik natuurlijk ook nog eens kijken hoe dat zit met poorten sluiten en poorten openen, of dat voor mij van toepassing is. Ik wil in ieder geval nooit en te nimmer met mijn kaart naar buiten gaan sharen en ik wil dus ook nooit en te nimmer dat hackers er via een of ander poort bij zouden kunnen en dat bijvoorbeeld CanalDigitaal mij als publieke cardsharer zou kunnen gaan betitelen met alle gevolgen vandien zoals ik die hier al op het forum gelezen heb.

  13. Zoals Michel het beschrijft zo is het.

    Ik ga 2 receivers vervangen. Ik heb overal Coax, dat is het probleem niet. Op dit moment heb ik ook overal kaarten, maar gezien de extreme prijsverhoging van M7 voor de 2e kaart wil ik hier vanaf.

    Ik wil dus 2 vliegen in één klap vangen. Mijn verouderde en wankele receivers vervangen en meteen de kosten van de extra kaart vermijden en als dat even kan via sharing zodat ik niet iedere keer de kaart van de ene receiver in de andere moet steken afhankelijk van waar ik op dat moment kijken wil.

     

    De uitleg van jeevanhoof komt al redelijk dicht in de buurt van mijn verstandelijke vermogens.

    Ik ga binnenkort die dingen ophalen en dan zie ik wel.

     

    Zo op dit moment (omdat ik die dingen nog niet heb natuurlijk) heb ik bijvoorbeeld helemaal nog geen idee hoe ik die dingen kan benaderen.

    Als ik de netwerkverbinding tot stand heb gebracht kan ik ze dan gewoon via elke willekeurige computer benaderen via de verkenner op moet ik ze benaderen zoals ik mijn router en modem benader via 192.enz.?

    Nogmaals dit weet ik allemaal nog niet en dat zie ik t.z.t. wel.

    Ik ben al lang blij met het feit als ik er dan niet uit kom dat ik hier terecht ken zelfs met mijn jip-en-janneke taal en jip-en-janneke kennis.

  14. Bedankt voor de vele reacties, maar sorry dat ik deze vraag heb gesteld.

    Ik zie nu in dat ik hiermee de nodige verwarring heb gesticht.

    Voorlopig heb ik nog geen vragen want ik moet de apparatuur nog gaan kopen. Ik vroeg me alleen maar af als ik tegen vragen aan zou lopen of ik hier dan op het juiste forum zou zitten. Ik heb natuurlijk al rond gekeken in de verschillende rubrieken cccam en oscam, maar van al wat daar geschreven staat kan ik weinig kaas maken.

    Jaren terug ben ik bijvoorbeeld met downloaden vanuit nieuwsgroepen begonnen. Dit heb ik geleerd door de stap-voor-stap handleiding op binaries4all en duken.nl. 

    Ik was eigenlijk op zoek naar een forum/site waar ook dergelijke uitgebreide beginners handleidingen op het gebied van linux ontvangers staan, maar ik ben ze (nog) niet tegen gekomen.

     

    Het gaat er mij alleen maar om dat ik weet dat ik hier straks vragen kan stellen mocht het nodig zijn. En dat jullie als specialisten dan niet geërgerd raken door mijn volkomende onwetendheid.

    Op het gebied van Linux ben ik echt degene uit de reclamespot van ga met de muis naar de rechter bovenhoek.

  15. Hallo,

     

    k heb me zojuist geregistreerd op dit forum.

    Ik ben al jarenlang Canal Digitaal kijker met gebruik van "normale ontvangers". (Lemon 070 en SAB explorer). Omdat ze beiden kuren beginnen te vertonen en omdat de vrienden van M7 mijn 2e smartcard drastisch verhoogd hebben overweeg ik om 2 Maxdigitaal XP 1000 aan te schaffen en dan via LAN mijn kaart te sharen.

    Ik vrees dat ik hier wel wat hulp bij nodig zal hebben, maar ik ben compleet blanco op dit gebied.

    Ik heb al eens op dit forum rond gekeken en er is verdraaid veel te vinden, maar het meeste is voor mij redelijk abracadabra.

     

    Kan ik via dit forum indien nodig ook uitleg krijgen in jip-en-janneke taal of moet ik hiervoor ergens anders zijn?

     

     

     

×
×
  • Nieuwe aanmaken...