Ga naar inhoud


PierreBrion

Lid
  • Items

    18
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door PierreBrion

  1. Gents

     

    Ik heb alle verbindingen vanaf lnb tot tv nagekeken. Signaal sterkte en kwaliteit nu ca 95/100. 

    Zenderlijst opnieuw ingeladen. Wat blijkt 

    van Astra 1 (19,2) kan ik alle zenders, dus zowel met een H als een V in de transponder, inlezen

    van Astra 3 (23,5) kan ik ALLEEN zenders met V polarisatie inlezen, dus geen enkele zender met H polarisatie.

     

    Betekent dit dat mijn Duokop quad kapot is? Hij is nog geen 6 maanden oud.

    Zou het ook op te lossen zijn door een andere uitgang van de LNB te gebruiken? Ik heb geen idee waar de polarisatie "geregeld" wordt. In de LNB???

  2. Hallo Sprietje

    Als ik bij handmatig zoeken op Astra 23,5 de gegevens 12.187H 27500 invul dan krijg ik de mededeling GEEN SIGNAAL. 

    en als ik op Astra 23,5 11739V 27500 invul (voor NPO2HD) dan krijg ik een goed signaal. Kwaliteit en sterkte 84 en 100%

     

    Verder heb ik ook 12109 H 27500 fec 3/4 ingevuld voor History Dutch HD een daar krijg ik ook geen signaal. 

     

    Op de een of andere manier leest hij dus bepaalde frequenties niet in omdat het signaal ontbreekt??!! 

    Betekent dit dat er iets mis is met de LNB (6 maanden oud)of met een van de connecties??!!

     

    De zenders NPO1 en 3 HD staan nergens elders in de lijst en bovendien heb ik alles ook al een keer verwijderd en ben ik van scratch begonnen...

  3. Op 24 maart raakte ik zomaar mijn HD zenders kwijt op mijn LG smartTV met CI module. Vóór die datum werkte alles naar wens. De volgende dag waren bijna alle HD zenders terug. Alleen NPO1 HD en NPO3 HD ontbraken. Verschillende malen al via automatische en handmatige afstemming zenders ingelezen, maar de NPO1 HD en NPO3 HD worden niet getoond op de lange lijst van ingelezen zenders??!!

     

    Canaal digitaal gebeld maar die komen slechts met de suggestie dat de schotel mogelijk verdraaid is. Lijkt me sterk want ik heb een prima signaal en de overige HD zenders komen prima binnen.

     

    Waar moet ik de oplossing zoeken? Zitten alle HD zenders op Astra 3?

  4. EUREKA!!!

     

    Na lang ploeteren, heb ik dan toch eindelijk mijn Nederlandse HD zenders. Vanochtend oude 86-96 schotel vervangen door nieuwe 60 cm schotel. Duo kop geplaatst en daarna uitgericht met behulp van SatFinder. Alle koppelingen nagekeken en op de LG TV Astra 1 (Disecq A) en Astra 3 (disecq B) ingesteld. Gek genoeg gaf Astra 1 (90-100 voor signaalsterkte en kwaliteit) en Astra 3 gaf helemaal nada, nul, niente. Toch maar gekozen voor automatisch afstemmen et voilà zo'n 1480 zenders waaronder dus ook de NL HD zenders. Prachtig beeld!!

     

    Ik wil iedereen die gereageerd heeft op mijn probleem van harte bedanken voor de suggesties en opmerkingen. Alleen was ik er nooit uitgekomen.

     

    Nu ga ik nog proberen om aan de zelfde TV via een franse decoder (met kaart)ook nog de franse zenders toe te voegen....Heb ik al eerder gedaan dus dat gaat wel lukken (sprak hij hoopvol)

  5. Heren

     

    Ik denk dat de oorzaak gevonden is. Mijn inschatting dat de schotel 60 cm is, is onjuist. De schotel meet 86x96cm!! Vanaf de grond leek hij niet zo groot: hij staat nogal hoog op een dak.

     

    Zoals gezegd ben ik van dinsdag tot vrijdag afwezig, dus ga ik zaterdag een 60cm schotel monteren (als het tenminste niet regent). Het is sowieso niet mijn favoriete hobby om op een dak te klimmen, maar een nat dak is no go.

     

    Zo gauw de nieuwe schotel op het dak staat, meld ik me weer

  6. Heren allereerst bedankt voor de vele reacties en suggesties

     

    Ik heb een schotel gericht op astra 19,2 met een nieuwe CD duo LNB 4 kop. Volgens de instructies vastgezet op de 19,2 en daarna scheef gezet op de exacte hoek.

    Ik ga morgen het dak op om mijn schotel na te meten, maar ik weet bijna zeker dat het een 60 cm schotel is en geen 80.

     

    Ik woon inderdaad in Brion, maar er zijn in Frankrijk 10 (!) Brions. Ik zit in de Saone et Loire (departement 71 in de zuid bourgogne)

     

    Ik heb vanmiddag de CI module verwijderd en er een M7 HD decoder tussengezet

    Resultaat: de hele NL HD zenderlijst werd ingelezen MAAAAAAAR als ik dus bijvoorbeeld naar NPO 1 HD wil kijken dat zegt ie geen of slecht signaal!!

    Samenvattend:

    Als ik  met de decoder ertussen naar signaalsterkte en kwaliteit kijk van de Astra 3 dan is dat 35% en 20%, Veel te weinig dus.

    Als ik de CI module erin steek en de decoder ontkoppel dan geeft de astra 23.5 90 en 100% voor sterkte en kwaliteit.

    Ik begrijp er geen pepernoot meer van.

     

    Ik ga morgen de hele set up/bekabeling van schotel tot TV helemaal opnieuw doen want misschien zit er ergens een rotte verbinding. Kan een signaalsplitter de oorzaak zijn?

     

    Vanaf dinsdag tot vrijdag ben ik weg, dus dan kan ik even niet reageren

  7. Ik heb de volgende scans HANDMATIG uitgeprobeerd MET ALS ENIGE SATELLIET ASTRA23.5 (Diseqc zowel op A als uit)

    11739V27500 resultaat 15 zenders, geen enkele HD o.a. 10 MTV varianten en Nickelodeon FR en Nickelodeon ES

    11914H27500 resultaat 7 HD zenders o.a. Sky cinema, Discovery, Nat Geo, Sky Sport, Sky Bundesliga, Eurosport360 allemaal scrambled

    12168V27500 komt niet in mijn transponderoverzicht voor. In plaats daarvan heb ik 12168V29700 genomen.Resultaat: 7 HD zenders o.a. Arte Cine, M6, France 2, W9, Ushuia, Cine emotion. allemaal scrambled

     

    Bij alle drie de scans worden zenders gevonden (HD en SD) die van ASTRA 23.5 komen (als je op de info button van de gevonden zender drukt)

     

    Met alle handmatige scans krijg ik dus vooral franse zenders. Zou het iets te maken kunnen hebben met het feit dat ik in Frankrijk woon?!? Kan toch niet waar zijn? 

  8. Ik heb 3 suggesties uitgeprobeerd:

    Ten eerste heb ik alleen astra 23.5 via automatische afstemming gescand

    Resultaat: Veel zenders maar geen Nederlandse HD zenders

    Ten tweede heb ik Astra 23.5 handmatig gescand met de transponder op 11.739 V 27500 (dit zou o.a SBS 6 HD en NPO2 HD moeten opleveren)

    Resultaat: geen Nederlandse HD zenders

    Ten derde heb ik via automatisch afstemmig laten zoeken op Astra 1 en 3 waarbij Diseqc A voor 19.2 en Diseqc B voor 23.5 .Deze instelling had wel tot gevolg dat het signaal (kwaliteit en sterkte) voor 23.5 naar 0 ging?!?

    Resultaat: geen Nederlandse HD zenders

     

    Trouwens tijdens het scannen (ca 20 minuten) zie ik dat hij zowel astra 1 als 3 scant.

  9. Ik heb een LG SmartTV (42LA620S) met CI module met nieuwste type smartcard van CanalDigitaal. Satelliet met dubbele kop. Abonnement met HDTV. Het signaal (sterkte en kwaliteit) van astra 19.2 en 23.5 zijn prima. Als ik kies voor automatische afstemmen (of handmatig afstemmen) om de nederlandse HD zenders te installeren, dan krijg ik honderden zenders waaronder HD zenders maar GEEN Nederlandse HD zenders. Wel de Nederlandse SD zenders.....

     

    Deze LG heeft geen fastscan funktie die de zenders meteen op de juiste plaats zet. Ik heb er geen probleem mee om ze handmatig op de juiste plek te zetten, maar dan moeten ze wel eerst gevonden worden!!!

     

    Support van CD weet geen oplossing, behalve dan een CD decoder gebruiken ipv CI module, maar ja ik wil nou juist van de decoder af...

     

    Wie (her)kent dit probleem en wat is de oplossing???

×
×
  • Nieuwe aanmaken...