Ga naar inhoud


Technisatstarter

Lid
  • Items

    27
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Technisatstarter

  1. 1 uur geleden zei Sprietje:

    KingofSat geeft aan dat "Zing" gecodeerd is en als ik een scan op die transponder doe geeft mijn ontvanger ook aan dat die zender gecodeerd is. Het lijkt er dus op dat Rebox soms gecodeerde en ongecodeerde zenders niet goed kan scheiden.

     

    Je plaatste een lijst van zenders op de Hotbird van transponder 10853MHz
    Ik heb zojuist een aantal zenders bekeken.
    wel beeld: Marco Polo, LombardiaSat, Canale Italia, TRM Network
    geen beeld: Julie Channel, Teleakery, Sposa TV HD

     

    Oké dat heb ik ook nog eens gedaan en ik zie hetzelfde op deze zenders als jij weergeeft, ik krijg dan bij de geen beeld zenders na een paar seconden de melding servicefout. Blijkbaar normale reactie van de rebox.

    Jij krijgt dus ook geen beeld maar daaraan gerelateerd geen verdere melding dus..

  2. 4 uur geleden zei Sprietje:

    De zender "Zing" is gecodeerd.

    Oké, normaal zie ik dat in beeld maar in dit geval niet. Ik heb met Rebox gebeld en ze zeggen dat sommige fta,s mogelijk niet goed geprogrammeerd cq geladen zijn maar als ik ze eruit Gooi en een nieuwe scan doe is het hetzelfde. Je zou die zenders dan handmatig moeten aanpassen maar als ik de gegevens vergelijk met kingofsat zijn ze gelijk. Het het komt vaker voor zeggen ze slecht geprogrammeerde zenderlijsten...

  3. Citaat

    Op de door jou genoemde zenders is gewoon wel beeld. Het gaat met name om de zenders die ik boven noemde niet in de screenshot maar iets eerder.

    Op de 28.2 zitten ook diversem met deze servicefout maar wel sterk signaal .

    Bv. V Channel, Home & Leisure en Zing

     

  4. 51 minuten geleden zei Sprietje:

    Zou het kunnen dat dit deeltijd zenders zijn zoals Canal Digitaal die ook diverse heeft (had).

    Overdag bijv. tekenfilms voor de jeugd en na 24uur erotiek?

    Ik heb de scan vanavond uitgevoerd.

  5. Gescand op de hotbird met de volgende zenders met de servicefout

    Rolandosat

    Nostradamus

    Diva Futura

    Telemodena

    Shop Windows TV

    Napoli Tlag

    Julie

    Teleakery

    Sposa TV HD

    Mediterraneosat

    4811

    Allen met een signaalsterkte van 75 a 80 % maar geen beeld of geluid.

     

     

     

     

  6. Heb de andere instellingen geprobeerd een dat werkt dus niet, bij zoeken worden er wel wat zenders gevonden maar het meeste is weg. Ik heb de schotel al een paar jaar en kijk alleen de fta. Het zit dus niet in de afstelling denk ik. Ik ontvang ca. 1250 fta, en woon in Appingedam.

    Regenkapje zit erop en hij staat ook iets scheef ik meende vier graden.

    Punt is de vele ca.40 die bij een sterk signaal deze servicefout geven.

  7. Aangezien ik er verder nog niets over kan vinden een vraag. Ik gebruik een Technisat multytenne met ontvangst van 4 posities. Ik woon in Noord NL en merk dat er steeds meer verschuivingen komen in de zenders per satellietpositie. Ik ontvang H en V posities. Maar....als ik een servicesearch doe (automatisch volledige transpondersearch alleen FTA )komen en veel posities bij met een sterk signaal naar geven deze de melding "servicefout" soms met geluid maar nooit beeld..wat is nu dan het probleem?? Ik gebruik de Rebox 4200 HD

  8. Goedemorgen, ik gebruik eveneens naar tevredenheid een "echte" multytenne en kijk af en toe nog even op dit forum voor tips. Nu lees ik dat je ook de 28.5 zou moeten kunnen ontvangen en ik ga er van uit op de lnb van de 28.2 zonder te hoeven verstellen aan de schotel of maak ik een denkfout? De 28 5 staat niet in mijn satelietkeuzelijst maar ik kan wel eentje toevoegen, echter wat voor gegevens moet ik dan gebruiken? Verder valt me op dat geschreven wordt dat de multytenne nog maar even te gebruiken is ????

  9.  

    31 oktober 2014 08:00. Gepost door Film1 in Nieuws, Film1 dagtip

     

     

    Film1 jaagt je de stuipen op het lijf tijdens de Halloween Horror Night. Beef, huiver en gruwel bij de allerengste horrorfilms. Op vrijdag 31 oktober staat Film1 Action in het teken van het griezelfeest Halloween. Alle digitale televisiekijkers* kunnen deze huiveringwekkende nacht gratis bekijken tijdens de freeview. Durf jij het aan? Lees dan verder voor de programmering.

  10. Hallo

     

    Een vraag over de afstemming van de rebox4200 bij opnemen op usbstick.

    Algemeen: heel soms als ik de rebox aan zet is het beeld slecht en het signaal rond de 40%, opnieuw afstemmen op dezelfde zender geeft goed beeld en signaalsterkte maximaal.

    Asl ik meerdere programmaś opneem van dezelfde zender is er soms eentje bij die slecht beeld heeft door slechte afstemming van de zender, ik los dit nu op door even 5 minuten op een andere zender op te nemen en vervolgens te zappen naar de zender van waar ik oorspronkelijk wil opnemen en dan gaat het wel goed. Timeshift het ik uit staan en de neiuwste updates staan erop, verder werkt alles naar wens.

    Is dit misschien een instelling ergens??

    Bij iedere zender die ik kies wordt het signaal in 2 stappen opgebouwd dus via bv 45 % naar 85% (is dus normaal) en soms blijft deze dus steken bij die 45 en is het beeld instabiel.

  11. Gisteren nogmaals een afstelcorrectie gedaan en daarbij gericht op verbeteren van de hotbird en niet te veel verslechteren van de rest en zie tijdens het verdraaien van nog geen 0.5mm heb ik al 20 % meer signaal op de HB, supertennis die er niet was zit op 80%. Al met al luistert het dus heel nauw en beweeg je je blijkbaar steeds in het grensgebied van de transponders. Er blijven uiteraard altijd zenders in het onderste gebied zitten, zo vond hij nu bij een rescan 40 nieuwe en niet de sterkste. het valt me ook op dat er nogal wat verschil zit in de zendkracht per transponder of zender, de 1 op 80% en de volgende op 45% hier kun je natuurlijk nooit aan stellen alleen een grotere schotel nemen.

    Ik heb een hoop geleerd van dit onderwerp, dank voor de support. :-]

  12. Nou, dat is voor de Hotbird toch wel erg weinig, 39%. En ik weet niet in welke regio je ongeveer woont, maar 51% voor de Astra 28,2 is ook erg weinig. Dat zou alleen kunnen als de schotel in Groningen staat. Hier moet echt veel meer uit te halen zijn.

    Zijn dit waardes bij droog weer?

    Hoeveel heb je op de Astra 23,5?

     

    hallo, ik heb nog een vraag aan sprietje. ik woon in groningen en heb inmiddels de schotel 2.5 gr naar het oostend hellend en een regekapje maar de hotbird blijft lastig ik heb 19.2 op 88%, de regionalen op 23.5 op 68% en duitsers ca.85%. de BBBc's rond de 70% draai ik de schotel meer naar de hotbird dan verlies ik veel op de rest. je schrijft "dit kan alleen als je in groningen woont" ik kan dus niet meer resultaat halen? het is het 1 of het ander?

    Ik heb het idee dat hoewel ik haast op de Duitse grens woon ik alles met concessies aan de rest de hotbird goed krijg en denk dus dat er niet veel meer te halen is uit deze kleine schotel. De vele zenders die ik in een eerder stadium vond op de hotbird en nu slecht ontvang dad ik blijkbaar te danken aan een hogedrukgebied?

    zie ik nog iets over het hoofd??

  13. En weer even aan de gang geweest met de juiste afstelhoek en hij stond idd te scheef het was 6 gr en is dan nu wel 2-3 gr. Ook stelde ik de schotel nogmaals af op een zender op astra 1 en veel zenders zijn een paar % sterker geworden, de zenders die ik wil zien zitten rond 85 prcnt echter de zwakken op de hotbird blijven slecht. Blijkbaar heb ik met de 1e zenderscan tijdens de hogedrukdagen van de afgelopen weken mazzel gehad en staan er daarom veel in de lijst die nu matig zijn, er zitten uiteraard ook vele goed te ontvangen zenders op de hotbird. Ps klopt mijn redenatie ten aanzien van erg goed weer??

    Vooralsnog laat ik het even zo en ga ik genieten van datgene ik goed kan bekijken het gaat mij voornamelijk om sporten daar zijn er velen van. Mocht er nog een megatip komen dan overweeg ik een en ander. Dank voor de tips.

    post-72952-0-67780800-1410258193_thumb.jpg

  14. Hallo ik ben dus ook nog maar eens bezig gegaan met het iets scheef zetten van de schotel hellend naar oost. Temeer omdat er toch wel veel zenders op de hotbird zijn die ik maar net kan pakken en die dus snel wegvallen. Ik moet zeggen dat de 19.2 de 23.5 en de 28.5 beter zijn geowrden ongeveer 5 % maar op de hotbird blijft het lastig. Ik krijge ze wel beter maar dat gaat dan ten kostte van de andere satelieten emt een 7 tot 10 %. Ik stelde het geheel nu af naar de zenders die ik nite wil missen en heb op de hotbird ook vele goede zenders van 60 a 70 % maar ook veel die er net wel of niet zijn. Blijkbaar de is het alstig ze alle 4 goed te pakken in Groningen??

     

    bijlijge de schuinstand nu.post-72952-0-43303300-1410195531_thumb.jpg

  15. Klopt ik deed de eerste keer de totaal scan op automatisch en daar zitten ook de betaal zenders nog bij de blind scan gebruikte ik nog niet. Wat is het verschil tussen blind en automatisch? De b.nx . en duits heb ik nu wel. Ik begreep dat de optie fastscan gebruikte ik niet omdat ik lees dat die veel zenders overslaat je zou dan de familiefoto lijst krijgen . Mogelijk moet ik alles eens opnieuw doen zodat ik eden goed beeld heb van de fta. Met dat aluminium folie deed ik al maar ik bleef alles gewoon ontvangen, mijn kapje steekt vijf cm over gemeten aan de kant. Blind scan schijn je ook de feed te krijgen

  16. Welnu dat constateer ik ook met mijn erbij, als het signaal rond de 40% komt valt de zender weg en ik heb er een aantal die dat doen. De zenders die ik wil zien blijven goed en daar gaat het mij om. Zoveel zenders als jij pak ik niet dus das ook en verschil, bij mij houdt het met 3500 op de positie maakt ook nog wat uit blijkbaar. Het regen kapje zorgt erbij mij wel voor dat dit wegvallen later of niet gebeuer dus wellicht kun je daar nog wat mee. Zoek je de zenders met blindscan? Ik zoek alleen op fta

  17.  

    Welnu ik ben de zenders eens bij langs gegaan en geef ze mee ter referentie.

    De moelijke NGC Wild hd zit hier op 87% de schuinte van 2.5 graad oost zal ik dusal wel vrij dicht benaderen . Mijn schotel kijkt naar zuid en meer kantelen naar oost is dan ook lastig. Ik zie dat je meet vanuit de 2e transponder rechts maaktdat veel uit of ijs dat een standaard methode?

    De vraag over de alufolie over het gehele regenkapje en toch ontvangst kun je die verklaren?

     

    Zoals ebhoorn al zei wees tevreden met wat je hebt geldt denk ik ook voor mij, alles willen ontvangen met zo, n kleine schotel is en een utopie.

     

     

    Astra 3a 23.5e   ]

     

     

     

     

    - transponder: 11856 v 53% hier 78j

     

    - transponder: 12188 h 58% hier 82

     

     

     

    astra 1n 19.2  

     

    - transppnder 19 71% hier 87 (I tele)

     

     

     

    hotbird

     

    - De zwakke transponder srf1 hd 49% hier 79

     

     

     

    astra 28.2

     

    - transponer:  itv london 1 68% hier 86

  18. Ik woon in Groningen. Met het afschermen van de kop bedoelde ik niet de zijkant maar de hele bovenzijde van het regen kapje en dat deed ik met aluminium folie. Ik wou zeker weten dat ik niet te ver over stak maar het kan blijkbaar nog verder. Ik ga er dan van uit dat de zend stralen tegen gehouden worden Door de folie. Ik heb de schotel waterpas staan en niet een aantal graden scheef, als ik foto's van de lnb, s bekijk zit daar al het hoogte verschil in toch? Als ik per sateliet zenders heb Op 85 % en dat zitten ook zenders op van 60 % zal dat niet veel beter worden toch? Het is immers een erg kleine schotel.

    Kunt u mij een aantal zenders noemen per positie die als referentie kunnen dienen voor een goed afgestelde schotel, ik zal toch alles niet goed krijgen met dit setje denk ik

×
×
  • Nieuwe aanmaken...