Ga naar inhoud


mh5270

Aspirant lid
  • Items

    2
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door mh5270

  1. Hoi!

     

    Op dit en andere forums is gedetailleerde info te vinden over het wijzigen van de local settings in een Samsung tv. Dit is in mijn geval nodig omdat onze nieuwe Samsung ue65hu7500 een Duits toestel is en in het service menu (de firmware) het land gelocked is op Duitsland. Het gevolg is dat de CI-module niet goed werkt voor Canal Digitaal en om die aan de praat te krijgen moet je de landcode (local settings / loc_set) wijzigen naar EU_Benelux.

     

    Zoals gezegd, je vind er best veel info over en het schijnt bij bijna iedereen prima te werken… behalve bij mij. Ik weet wat de uit te voeren handelingen zijn maar zal ergens wel iets verkeerd doen. Het probleem is dat ik in het service menu de local settings niet kan vinden!

     

    Dit is wat ik op de diverse forums heb gevonden en wat ik doe om de settings te wijzigen.

    Wellicht is deze info ook handig voor iemand anders die op zoek is naar een handleiding om deze instelling te wijzigen.

    Als de tv uit staat druk ik op de afstandsbediening op INFO => MENU => MUTE => POWER. Hierdoor wordt het service menu gestart. Hier staat nu:

     

    Option

    Control

    Debug

    SVC

    ADC/WB

     

    Volgens de berichten staan de local settings bij Option maar je hebt de buttons FACTORY en 3SPEED nodig om deze te kunnen wijzigen, dit is blijkbaar extra beveiligd. Logitech was zo vriendelijk om de IR-codes voor deze buttons op te nemen in de layout van deze tv voor de Harmony-afstandsbediening. Dat lost in ieder geval het probleem op dat ruSamsungTVCommunicator niet met dit model kan communiceren.

     

    Dus op de Harmony druk ik achter elkaar op FACTORY en 3SPEED. Na het drukken op FACTORY begint het beeld te knipperen in de kleuren wit, rood, blauw etc en je krijgt een hartaanval omdat je denkt dat je hem gebricked hebt! Na 3SPEED springt hij weer terug naar het servicemenu. Daar staat dan nog steeds Option, Control, Debug, SVC en ADC/WB.

     

    Ik kies Option en vind terug:

     

    Factory Reset

    Type

    Tuner

    Ch Table

    MRT Option

    Engeneer Option

     

    Dus geen local settings en die zouden er volgens de diverse berichten nu wel moeten zijn.

    Kijk ik niet goed? Kijk ik op de verkeerde plaats?

    Als iemand hier de oplossing voor heeft dan zou ik daarmee erg geholpen zijn.

     

    Alvast bedankt!

×
×
  • Nieuwe aanmaken...