Ga naar inhoud


spacebird

Lid
  • Items

    13
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door spacebird

  1. Ok, bedankt en idd ik had ook al gezien dat multifocus schotels daarom een inverse boog tonen aan de LNB houders, goed zichtbaar ook bij de big bisat. Ze staan dus niet op één lijn en volgen niet de Clarke Belt zelf, maar wel een spiegeling ervan zoals ik al dacht… Ik heb hier al veel topics gelezen over plaatsing van die multifeed LNB’s en berekeningen gezien, maar kon dit nergens uit afleiden. Het is maar een detail, maar wel belangrijk om te weten, vind ik 😉

  2. @cheapwatcher, goed punt... weet jij de specs van die smartwi? Wat is het verbruik hiervan? Wat is "veel meer stroom", heb je een idee? Ik vermoed dat de smartwi zowel stroom nodig heeft voor zijn processor als zijn zender/ontvanger en stopt die met zenden/ontvangen als je niet kijkt? Ik heb ook geen idee wat bvb een xp1000 verbruikt als hij niet in deep-standby staat... iemand?

  3. @Sprietje, zie hier:

    http://www.tv-vlaanderen.be/digitale-tv/optie-extra-kaart.aspx

     

    en momenteel betaal je 79€ voor de module met smartcard (-50€ kortingsactie) en ik vermoed idd een activatiekost van net geen 30

     

    Ik denk niet dat je een losse extra kaart kan kopen omdat ze wss gekoppeld is aan de CI+ module, vermoed ik (net zoals telenet)...

     

    En het ging we mij idd ook om (zie eerste post) om andere kanalen te hebben op die 2de kaart...

     

    Heb je al eens de rekensom gemaakt van het verschil tussen 2 niet linux ontvangers met smartwi en 2 linux onvangers met software home sharing?

  4. @Sprietje, dat zijn wss CD prijzen, ik heb het over TVVL... dat zijn andere tarieven (2.5€/mnd voor de extra kaart en de aanschaf) maar maakt niet uit, zoals ik al zei "langere termijn denken"... ik hoef echt geen smartwi als ik nog geen non-linux ontvangers heb hoor... 99€ om "gewoon draadloze toegang" naar 1 smartcard te hebben lijkt me toch duur, zeker als je met software hetzelfde kan bereiken in een linux ontvanger.

  5. @Sprietje, je hebt gelijk als je idd al 2 niet linux ontvangers hebt gekocht met coderingssysteem (ofwel de goedgekeurde, trage ontvangers... ofwel die met een CI module...) maar dan is de totaaloplossing heel duur... ik dacht eerder aan een goedkope enigma2 ontvanger zoals een maxdigital xp 1000  of VU+ en een aparte CI module voor de 2de tv die dan wireless aan je enigma2 kan... en ik denk dat 2 maanden abonnement de 99 euro niet dekt, maar ja je moet natuurlijk op langere termijn denken, hoewel dat moeilijk is in deze veranderlijke wereld (cfr. mijn post over het nieuwe coderingssysteem dat eraan komt...). Ik lees ook nergens in het artikel over de smarwi dat die 15m worst case is met ijzer en beton... ik zou wel 2 plafonds doormoeten en als ik mijn 2.4GHz wifi dan al op -80dBm zie staan (met een goede router, de RT-N66U van Asus met 3 externe antennen) neem ik liever geen risico's... de wifi kan ik met een range extender eventueel nog verlengen... ik heb ook wat verder gelezen over die smartwi... het zou op 860MHz werken (SRD860 band, ook gebruikt voor o.a. wireless audio).  Wel goed dat jij tevreden bent met je oplossing... en nogmaals bedankt voor je info!

  6. @Sprietje, bedankt voor je reactie, maar dit is evengoed homesharing... redelijk duur en onzeker dat het werkt met sommige ontvangers... bovendien draadloos, wat nog andere perikelen kan meebrengen en wss gebruiken ze de 2.4GHz band die ook al druk bezet is door wifi... als ik op hun site de Deense review volg en vertaal in google lees ik in de tekst "it only works within a very limited range (15 m.)" wat me ook niet echt aanstaat... wat geeft dat door plafonds. Dan denk ik dat je beter af bent met een linux bakje als hoofdgebruiker, een goed geplaatste wifi in je huis en een matrix cam air ofzo (als die dan werkt)... ook wel draadloos, maar niet afhankelijk van een draadloos proprietair systeem waar je geen vat op hebt (bvb freq. kanaal wijzigen als men teveel last heeft van wifi)... Maar mijn hoofdvraag blijft eigenlijk waarom het zo duur en onmogelijk is om het via de "officieel ondersteunde" manier te doen en men dus wordt gedwongen zelf zo'n sharing toe te passen... TVV moet dat toch ook inzien, ze staan hier heel zwak in tov de concurrentie... ze zouden zelf voor zulke oplossingen moeten zorgen, niet de klanten!

  7. @Tripleboy ik zou toch een CI oplossing zoeken zodat het aantal kastjes beperkt wordt, veel huidige TVs met SAT ontvangst kunnen daarmee om... maar dan komt weer de vraag of dit wel toekomstgericht is, nu ik lees dat tv-vlaanderen binnen afzienbare tijd naar een andere codering zou overstappen (zelfs eerst in de benelux...)

     

    http://www.viaccess-orca.com/what-s-new/pr/606-m7-group-chooses-viaccess-orca-cas-to-secure-dth-services-across-seven-european-countries.html

     

    Ik weet wel dat ze kunnen simulcrypten, maar hoe lang nog en gaan ze dat ook doen voor nieuwe zenders?

     

    Homesharing... tja, daar ging mijn vraag u niet over, maar gezien de SID limieten die ze nu al toepassen is dit ook niet toekomstzeker... stel dat ze dit nog verder dichtvijzen... dan is die investering ook verloren! Ik begrijp wel dat een bedrijf zich wil beschermen tegen piraterij, maar waarom moeten eerlijke mensen daar altijd de dupe van zijn?

     

    @sattv4iedereen het zijn niet alleen de hoge kosten van 129€, maar ook de jaarlijkse 2,5x12=30€ bovenop je hoofdabonnement... om dan niet naar alle kanalen te kunnen kijken. ADB, zijn dat niet de makers van de telenet digi-dozen? Ik heb liever een beetje vrije keuze van hardware liefst nog zonder extra kastje, ecologisch meer verantwoord en gebruiksvriendelijker...

     

    In het analoge TV tijdperk hadden we daar geen problemen mee, maar tegenwoordig is meer dan 1 TV opstellen in je woning wel een probleem geworden... en je kan digitale TV een verruiming van het aanbod noemen, maar de kwaliteit van die meerkeuze (ik bedoel dan inhoud, niet beeldkwaliteit) is niet echt verbeterd, integendeel - de (luidere) reclame zwaait rond je oren op sommige zenders.

  8. Stel, je bezit een hoofdabbonement op TV Vlaanderen en zou die willen uitbreiden met CI(+?) module en extra kaartje om op een 2de TV de mogelijkheid te bieden dat de kinderen daarop ook naar Cartoon Network en National Geographic kunnen kijken... toch niets speciaals...

     

    Begrijp ik het goed dat dit niet mogelijk is omdat daarop het zenderaanbod zeer beperkt is en deze zenders er niet bijhoren?

     

    Zou dit de abbonementskost verdubbelen omdat men die zenders ook graag op de 2de TV wil hebben?

     

    Lijkt me een dure oplossing en zeker t.o.v. de concurrentie op kabel of ben ik verkeerd?

×
×
  • Nieuwe aanmaken...