Ga naar inhoud


Marten

Lid
  • Items

    16
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    2

Berichten die geplaatst zijn door Marten

  1. Ik hoop dat iemand mij kan helpen. Ik probeer een zenderlijst via Vega op mijn computer te bewerken en dan weer te uploaden, maar iedere keer als ik probeer dit te uploaden krijg ik een foutmelding: "system ID unmatched". Ik heb verschillende versies van Vega geprobeerd en ook een ander programma (SetEdit) geprobeerd, maar niks doet het. Ik ben niet heel technisch, maar wat is in vredesnaam het probleem? Ik volg precies de handleidingen.

     

    Ik heb een Topfield SRP-2401 CI+, via internet bijgewerkt met de laatste software. Ik heb hem in Duitsland gekocht en woon in Engeland. Mijn System ID is 28561 als jullie dat nodig hebben.

     

    Is er iemand die mij kan helpen?

  2. Ik heb op de diverse verschillende subforums rondgekeken, maar ik ben nog niet uit wat voor een ontvanger ik moet kopen. Ik ben op zoek naar een ontvanger waarmee ik zowel een CD als Fransat kaart kan gebruiken. Fransat verkoop eigen CI+ CAM's en die zou ik willen kopen en in dezelfde ontvanger willen gebruiken als mijn CD kaart indien mogelijk. Nu heb ik hier niet heel veel verstand van en ben ik niet heel technisch, dus allereerst: kan ik CD en Fransat op 1 HD PVR ontvanger combineren?

     

    Wat ik sowieso wil hebben:

    • CanalDigitaal en Fransat kaart tegelijk kunnen gebruiken
    • (minstens) twin tuner
    • interne HDD
    • makkelijk kunnen schakelen tussen 6 verschillende satellietposities (vaste opstelling)
    • favorietenlijsten in kunnen stellen
    • volledige EPG voor Nederlandse/Duitse zenders
    • niet te ingewikkeld technisch gezien, ik vind het prima om te spelen met het maken van zenderlijsten ofzo, maar veel technischer ben ik niet al te sterk in

     

    Ideaal zou zijn ook een volledige EPG op de Franse en Britse zenders. Bij de Franse zenders weet ik niet of dat mogelijk is, bij de Britse zenders weet ik dat het heel moelijk wordt en als dat niet lukt vind ik het niet zo heel erg. Mocht het kunnen, zou ik er ook graag een DVB-T tuner bij willen hebben naast 2 sat-tuners.

     

    Is er iets te vinden wat aan dit alles voldoet voor mij? Er mag een redelijk prijskaartje aan zitten, als het maar goede kwaliteit is.

  3. Is het een zone 1 of een zone 2 minidish?

     

    Waar is die 80cm-schotel met lnb's eerder gebruikt? Was dat in Nederland of waar je nu zit?

     

     

    Sorry voor de late reactie, gisteren en vandaag was ik de hele tijd weg, nu heb ik pas weer tijd even online te zijn!

     

    Het is een zone 1 dish, die 80 cm schotel had ik in een eerder huis in Engeland gebruikt. Die heb ik hier nog niet opgehangen omdat dit in eerste instantie slechts een huurwoning was voor korte termijn. Maar die korte termijn is permanent geworden, net zoals mijn verblijf in Engeland en ik heb toestemming een nieuwe schotel op te hangen. Daarom ben ik nu naar de mogelijkheden aan het kijken. Ik wil vooral 5 west erbij hebben voor de Franse zenders.

     

    Ik zit nu stevig na te denken over de T90.

  4. Welke schotel is het precies die 80cm-schotel en welke lnb's heb je daar bij?

     

    Het is een merkloze schotel met inverto 40 mm twin LNB's.

     

    Als het beter zou zijn een nieuwe schotel te kopen is het geen probleem voor mij, al heb ik dan bij voorkeur 1 schotel voor al die satellieten indien mogelijk (T55 misschien???).

  5. Hallo allemaal, ik ben aan het kijken naar de mogelijkheden om de 5 hierboven genoemde satellieten te ontvangen (en 9 oost ook indien mogelijk). Ik woon in Derby in midden-Engeland en heb een vrij zicht op  het zuiden. Ik heb een Sky Minidish aan dit huis hangen (hing er al toen ik hier kwam wonen) en ik heb van een vorig huis nog een 80cm schotel met 4 LNB's.

     

    Kan ik die 80cm schotel gewoon weer gebruiken voor 13o/19o/23o/28o en die minidish vervolgens op 5w uitrichten of is een minidish daar te klein voor? Als ik voor die optie ga, kan ik evt. 9 oost aan die schotel toevoegen?

     

    Zijn er eventueel mogelijkheden om alles op 1 schotel binnen te halen of liggen de satellieten daarvoor te ver uit elkaar?

     

    Bij voorbaat dank. :)

  6. Dat vind ik toch wat anders dan dat het uit belastingsgeld komt. Je betaalt nu eenmaal voor het adverteren van producten, of het nu via TV-spotjes rond de CL is of op andere manieren.

     

    Ik ben een voetballiefhebber en vind de NOS veel beter in verslaggeving dan SBS, maar ik zie niet waarom zo'n mega-commercieel circus op kosten van de belastingbetaler op de publieke omroep moet komen. Dus ondanks dat ik het jammer vind dat het niet meer bij de NOS zit, vind ik het wel terecht. En wil je SBS niet, dan kan je nog altijd een abonnement op Sport 1 (of Fox, volgens mij zijn die rechten nog niet bekendgemaakt) nemen.

  7. In de meeste landen zitten nieuwszenders als Al Jazeera English, RT e.d. gewoon op de kabel overal en vaak ook FTA via DVB-T. Hier in Engeland zitten de HD-versies van AJE en RT zelfs FTA op DVB-T. Erg vreemd dat die zenders in Nederland meestal niet eens op de kabel zitten. Ik vind het erg positief dat je hier het nieuws uit verschillende perspectieven kan zien.

  8. Zijn NPO 1/2/3 en de regionale zenders eigenlijk nog steeds FTA via DVB-T te ontvangen?

     

    Verder eens over de vrije hardwarekeuze, dat is een belangrijke plus van CD/TVV. Hier weten veel mensen niet beter dan dat satelliet-TV "van Sky" is. Veel mensen weten niet eens dat je als je een schotel hebt er gewoon een FTA-ontvanger op kan aansluiten en zonder abonnement veel Britse zenders kan zien, ze denken dat je een Sky abonnement nodig hebt.

  9. Beetje met-de-haren-erbij-gesleept argument. BVN is er toch?

    De meeste Nederlanders in het buitenland hebben er trouwens vast wel een paar tientjes per maand voor over om CDS te kunnen kijken.

     

    En laten we eerlijk zijn: een digitaal abonnement op een Nederlandse krant kost ook gauw €15 per maand exclusief internetverbinding.

     

    Als ik Nederlander was in het buitenland, zou ik maar wat blij zijn met satelliet en CDS. Dat zal de komende jaren ook wel zo blijven. Schotel richten en kijken maar.

     

    Dat geldt voor mij.  :grin:

     

    Ik kijk het meeste "gewoon" naar de Britse TV, die ontvang ik met een combibox van British Telecom wat DVB-T met IPTV combineert. Dat werkt overigens fantastisch, zowel DVB-T als IPTV bieden HD aan in goede kwaliteit. Maar ik ben zeker blij dat ik via dat kleine Sky schoteltje aan mijn huis (hing er al toen ik hier ging wonen, gewoon even opnieuw afgesteld) 19 oost ontvang en dankzij CDS Nederlandse zenders kan kijken!

  10. BBC heeft 15 regionale versies: 1 voor Schotland, 1 voor Wales, 1 voor Noord-Ierland en 12 voor de verschillende Engelse regio's. De Engelse regio's hebben alleen regionaal nieuws en een enkel actualiteiten- of politiek programma wat anders is. De Schotse, Welsche en Noord-Ierse versies hebben vaker een afwijkende programmering. Ze hebben meer eigen programma's dan de regionale Engelse BBC's, niet alleen nieuws/actualiteiten/politiek. Dit geldt ook voor BBC 2, al zijn daar geen Engelse regionale varianten, maar alleen Engeland/Schotland/Wales/Noord-Ierland. BBC heeft tenslotte ook nog BBC Alba, wat een volledig losstaande zender is die zich puur op Schotland richt en in de Scottisch Gaelic taal uitzendt.

     

    Als voorbeeld voor de afwijkende programmering: om 22.30 uur lokale tijd op zondagavond laat BBC 2 in Engeland Match Of The Day 2 zien met de samenvattingen van de voetbalwedstrijden in de Engelse Premier League die dag. BBC Schotland komt dan met de samenvattingen van de Schotse competitie, terwijl Match Of The Day 2 pas om 23.15 begint (al kunnen satellietkijkers in Schotland ook gewoon afstemmen op de Engelse BBC 2 om het om 22.30 te zien).

     

    ITV is vergelijkbaar: regionale versies binnen Engeland die alleen bij het nieuws verschillen, met Schotse en Noord-Ierse versies (die heten resp. STV en UTV) die meer eigen programma's hebben. Een verschil is dat bij STV Schotland nog verder is onderverdeeld in regio's zodat de mensen (in tegenstelling tot BBC) echt regionaal nieuws krijgen, een ander verschil is dat Wales geen eigen afwijkende versie heeft maar gewoon een lokale ITV variant die alleen bij het nieuws verschilt.

     

    Bij Channel 4 en Channel 5 zijn de verschillende regio's alleen anders voor de reclames. Channel 4 heeft wel een eigen zender in Wales die Welshtalig is, namelijk S4C, maar S4C zendt vooral eigen producties uit en de mensen in Wales kunnen ook gewoon Channel 4 ontvangen via alle verschillende manieren (DVB-T, satelliet en kabel). Wel zit Channel 4 daar op een ander zendernummer bij de officiële ontvangers, omdat S4C op plaats 4 zit.

     

    Tenslotte de +1 variaties, die zijn exact hetzelfde als de hoofdzender waar ze de naam van delen, behalve dat ze alles één uur later laten zien. Iets wat om 19.00 uur op Channel 4 is, is dus om 20.00 uur op Channel 4+1.

    • Like 2
  11. Ik woon in Engeland en ik zou zeker niet willen dat Canal Digitaal door Sky overgenomen wordt ofzo. Ze hebben nu zelfs nieuwe schoteltjes met een ander soort kabel naar de ontvanger die alleen bij de nieuwe Sky-ontvangers past en je dus niet in een andere receiver kan doen. Ik heb een oude stijl Sky dish aan mijn huis, die hing er al toen ik hier ging wonen, en heb dat ding gewoon gedraaid naar 19 oost en mijn eigen receiver erop aangesloten. Dat schijnt dus niet meer te kunnen (al weet ik niet of je niet gewoon wat kan knutselen met die kabel). Britse TV heb ik via DVB-T.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...