Ga naar inhoud


Marten

Lid
  • Items

    16
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    2

Community antwoorden

  1. Marten's bericht in 28,2 zenders met vergelijkbare naam? werd gemarkeerd als het antwoord   
    BBC heeft 15 regionale versies: 1 voor Schotland, 1 voor Wales, 1 voor Noord-Ierland en 12 voor de verschillende Engelse regio's. De Engelse regio's hebben alleen regionaal nieuws en een enkel actualiteiten- of politiek programma wat anders is. De Schotse, Welsche en Noord-Ierse versies hebben vaker een afwijkende programmering. Ze hebben meer eigen programma's dan de regionale Engelse BBC's, niet alleen nieuws/actualiteiten/politiek. Dit geldt ook voor BBC 2, al zijn daar geen Engelse regionale varianten, maar alleen Engeland/Schotland/Wales/Noord-Ierland. BBC heeft tenslotte ook nog BBC Alba, wat een volledig losstaande zender is die zich puur op Schotland richt en in de Scottisch Gaelic taal uitzendt.
     
    Als voorbeeld voor de afwijkende programmering: om 22.30 uur lokale tijd op zondagavond laat BBC 2 in Engeland Match Of The Day 2 zien met de samenvattingen van de voetbalwedstrijden in de Engelse Premier League die dag. BBC Schotland komt dan met de samenvattingen van de Schotse competitie, terwijl Match Of The Day 2 pas om 23.15 begint (al kunnen satellietkijkers in Schotland ook gewoon afstemmen op de Engelse BBC 2 om het om 22.30 te zien).
     
    ITV is vergelijkbaar: regionale versies binnen Engeland die alleen bij het nieuws verschillen, met Schotse en Noord-Ierse versies (die heten resp. STV en UTV) die meer eigen programma's hebben. Een verschil is dat bij STV Schotland nog verder is onderverdeeld in regio's zodat de mensen (in tegenstelling tot BBC) echt regionaal nieuws krijgen, een ander verschil is dat Wales geen eigen afwijkende versie heeft maar gewoon een lokale ITV variant die alleen bij het nieuws verschilt.
     
    Bij Channel 4 en Channel 5 zijn de verschillende regio's alleen anders voor de reclames. Channel 4 heeft wel een eigen zender in Wales die Welshtalig is, namelijk S4C, maar S4C zendt vooral eigen producties uit en de mensen in Wales kunnen ook gewoon Channel 4 ontvangen via alle verschillende manieren (DVB-T, satelliet en kabel). Wel zit Channel 4 daar op een ander zendernummer bij de officiële ontvangers, omdat S4C op plaats 4 zit.
     
    Tenslotte de +1 variaties, die zijn exact hetzelfde als de hoofdzender waar ze de naam van delen, behalve dat ze alles één uur later laten zien. Iets wat om 19.00 uur op Channel 4 is, is dus om 20.00 uur op Channel 4+1.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...