Ga naar inhoud


vulcan

Lid
  • Items

    9
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door vulcan

  1. Bedankt in elk geval en idd Sprietje ziet alles! Arendsoog zou ook nog een passende naam zijn ! Ook bedankt voor de info  A33,  en Cookie,  ga dat proberen als we hopelijk weer naar Spanje kunnen op die kleine schotel met die Black Ultra. En misschien  op de Engelse een ander lnb erbij  plaatsen. 

  2. Ik ben voor het moment terug  in Belgie in quarantaine , dus dat kan nog even duren voor we weer terug kunnen Sprietje 

    De schotel Gi die je op de foto ziet heeft altijd een heel goed beeld gegeven met die dubbele Inverto 4.3° kop, alleen na het her-uitrichten op advies van TVV ?? is er geen ontvangst meer op de 19.2 ,  ik heb deze eigenlijk niet nodig want er zitten niet veel zenders meer op die ons interesseren.

    Mijn vraag was  ook of we niet beter  een enkele LNB Inverto Black Ultra op deze schotel te zetten die alleen op de 23.5 afgestemd moet worden voor de TVV HD kanalen.

    Het enige nadeel van de kleinere Gi schotel is dat hij bij hevige wind, en dat hebben we in de winter nogal veel, de schotel nogal wat beweging heeft en het beeld ook soms wegvalt.

    De  Engelse schotel staat goed vast en stevig in de bodem van het dakterras met bouten en heeft een stevige voet , die beweegt niet, vandaar mijn vraag kunnen we daar nog iets mee aanvangen of werkt da niet voor 23.5  Astra 3? anders doe ik hem maar weg.

    IMG_20200318_123431.thumb.jpg.90f271ce521e852149198076fbe93fca.jpg

     

     

    IMG_20200318_123425.jpg

  3. k heb in Spanje boven Alicante een TVV installatie met een M7 sat 801 en een Inverto twin monoblock 23mm 4.3° en 80cm schotel.  En ik heb recent problemen gehad na terugkeer in Spanje met zowel de sat 801 receiver als een  foutmelding van de smartcard  en  kon niks meer ontvangen, TVV vlaanderen raadde mij aan om alles opnieuw in te stellen, en de schotel uit te richten, had ik niet moeten doen, maar ja, op internet sprak men van de voeding,  heb ook een nieuwe voeding laten meebrengen uit Belgie voor de sat-receiver, maar niks hielp, ben dan begonnen met weer de oude voeding erop, en opeens begon  alles opnieuw met  inladen. De schotel richten, skew instellen, en de elevatie, Ik heb na veel gewroet nu weer beeld op de TVV HD kanalen maar alleen op Astra3, en niet op de 19.2 .Die paar zenders op Astra1 heb ik eigenlijk niet nodig. Mijn vraag is nu ; Kan ik een Inverto Black Ultra gebruiken ? en is er een werkelijk verschil met de huidige LNB? Ik heb ook nog een grote schotel staan voor de  Engelse zenders  , ik weet niet of ik daar iets kan mee doen om TVV te ontvangen met een andere LNB of is dat niet geschikt, anders laat ik hem weghalen. Dank bij voorbaat.

  4. Ok Sprietje, ik heb de smartcard TV Vlaanderen, en de Inverto LNB, plus de M7 sat 801, de schotel 80brx90h zal ik in Spanje aankopen.

    Ik ga die Engelse schotel maar laten voor wat het is.

    Heb je anders nog tips voor de installatie zoals de elevatie en het beste tijdstip om uit te richten in Castalla ?

    De verkoper van die LNB zei ook om de bevestiging op de linkse kop te doen?

    Ik vertrek maandag dus we zien wel hoe het loopt.

    Ik had ook al eind vorig jaar contact met een installateur in Spanje, en die vroeg om de dubbele LNB van Tv vlaanderen mee te brengen, zo zie je maar er zit veel kaf tussen het koren.

  5. Sorry aan de leden die een reactie hadden geplaatst,  ik ben voor mijn werk 4 weken naar buitenland geweest en niet meer op dit forum geweest.

    Ik had gevraagd naar de mogelijkheden van een Engelse schotel die op het dak stond in Castalla, maar als ik kan uitmaken vanuit Sprietjes antwoord en ik alleen TVV wil (en niet die Engelse zenders) een 80cm schotel zou volstaan en de dubbele LNB zoals ze bij het TVV pakket bijleveren en een geschikte TVV sat-ontvanger met smartcard.

     

     

     

  6. Net huis gekocht nabij  Castalla alicante, welke schotel heb ik daar nodig voor TVV  met een twin LNB ? ik ben nog een leek op Sat gebied.

    En weet iemand iets van uitrichten, nl elevatie en richting. Er staat momenteel een grote schotel op dakterras voor ontvangst van Britse kanalen maar denk niet dat deze geschikt is voor TVV.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...