Ga naar inhoud


radiojan

Aspirant lid
  • Items

    4
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door radiojan

  1. Sat4all.com  de naam zegt het al, gaat met name over het ontvangen van signalen van satellieten en wat erbij komt.

    Ik hoop dat vooral gerelateerde ontwerpen die met ontvangst van satellieten te maken heeft niet straks ondergesneeuwd gaat worden door IP TV of dergelijke zaken.

    Waar ik bang voor ben is dat dit forum in de toekomst een computer forum begint te worden en die zijn er al genoeg!!

    Als toevoeging vind ik het prima, en met de technische ontwikkelingen moet je meegaan zeker niet achter-blijven.

    Bijna alles wat via de ether tegenwoordig te ontvangen is ,is via de digitale weg maar uiteraard gaat dat dan draadloos en het mooie daarvan is dat je altijd nog (schotel)antennes, ontvangers en randapparatuur en soms computers nodig hebt om dit voor elkaar te krijgen. 

    De indeling van het forum lijkt me al prima, als uitbreiding of toevoeging om mee te denken over "verbetering" van het forum heb ik hier onder vernoemd.

    Een technische rubriek onderverdeeld voor 1e) knutselaars en hobbyisten en een rubriek 2e)die technische inhoudelijk eenvoudige onderwerpen en 3e)rubriek ook veel dieper technische onderwerpen behandeld zoals schema's bouwprojecten bijv. zelfbouwschotel i.p.v. te kopen. Onderwerpen zouden kunnen zijn met een Dongel zenders en satellieten en digitenne ontvangen.

    Straalverbindingen onderscheppen hoe? 

    Via de schotel kun je ook weerplaatjes ontvangen voor de liefhebbers. Wat is er nog allemaal meer mogelijk om bijv. via de schotel uit de lucht te plukken. enz. enz. Nieuwsgierigheid van lezers opwekken is natuurlijk een kunst.

     

    Mooie onderwerpen die ik af en toe hier lees zoals er een sat zender onversleuteld uitzend, dan weer eens een zender die erbij komt of verdwenen is . Satelliet posities gewijzigd zijn of niet meer functioneren satfeeds etc.etc. 

     

    Omdat ik van SAt4all regelmatig een verzoek heb ontvangen een idee of een reactie in te dienen heb ik nu gereageerd en hoop een nuttige bijdrage heb kunnen leveren!!

  2. Hallo iedereen, ik wil graag proberen op iedereen een feedback te geven, ik wacht meestal maar even totdat ik reacties binnen heb.

    1e) IJzerhout,  Oke echostar onbruikbaar dus FTA digitale ontvanger is deze geschikt voor de C band zijn de zenders niet versleuteld??

    Heel leuk en symphatiek als u naar LNC's met bij behoren wil kijken in Dubai wel apart is dat wel betaalbaar voor een arme europeaan??

    Ik ben serieus hoor en ik  vind dat zeker interessant en op moment weet ik nog niet veel van dat C band gebeuren mooi als dat op internet komt te staan zodat de andere mensen  er ook plezier van hebben wat er zoal te koop is buiten Europa.

    2e)CrazySat, De ESX241 heb ik op jou advies al even bekeken op internet als ik zo lees lijken de specs vrij goed te zijn.De schotel wordt een primefocus, ik experimenteer graag . Als ik een gaas primefocus goedkoper is dan ik het zelf kan bouwen dan koop ik er één.Is een scaler ring niet zelf te maken ik heb interesse in de maten van die ring met koperfolie kan ik deze nabouwen en solderen.

    Maar ik heb nog niet besloten welke schotel het wordt i.v.m. de F/D verhouding.

    Sat4all Lid Ik ben benieuwd naar je resultaten morgen in ontvangst de grotere schotel en met de kleinere schotel. Triax maakt de schotels uiterst precies staan bekend om hun kwaliteit ik hoor graag hoe test afloopt . Ik heb trouwens een primefocus met 1meter doorsnee , met de juiste LNB zal het dan met sterke signalen daarmee ook moeten lukken.

    Sprietje, Fijn dat je me waarschuwd om de F/d verhouding niet te hoog te kiezen i.v.m. de scalarringen . Misschien is het mogelijk dat ik een busstraler ga gebruiken voor de C band en daar het signaal met een golfbuisje ga inkoppelen op een LNC of zoiets bestaat weet ik niet maar dan kan ik toch een F/D van 0,5 of hoger kiezen . De reden waarom ik dat wil is dat zelfbouw van de parabool dan makkelijker is dan een diepere schotel.Met een motortje kan ik dan de polarisatie veranderen zonder de schaduw op de schotel te groot te maken.

  3. Fijn dat ik van iedereen al reacties krijg!

     

    Het is mijn bedoeling om inderdaad zelf een schotel te maken ongeveer 2 meter doorsnede F/d van de schotel rond 0.5  of  hoger. Moeilijkheid is om een zo goed mogelijk rendement voor de antenne in het brandpunt te behalen.De LNC voor de C band wil ik wel kopen in Nederland of Duitsland maar ook wel zelf bouwen. Voor de KU band is zelfbouw gezien de kosten niet rendabel maar wel leerzaam en zeker niet gemakkelijk. DHr  IJzerbout of misschien iemand anders die mij tips kan geven voor een geschikte LNC voor de C band waarvan ook de ontvanger die er achter komt geschikt moet zijn. Op zolder heb ik nog als ik me niet vergis een Echostar 8700 liggen misschien geschikt als achterzet . Uiteraard ga ik het internet nog afstropen . Ik heb eerst mijn eigen technische documentaties thuis alvast wat doorgespit.

    Als ik zelfbouw wil doen dan besef ik dat ik niet de geschikte meet-apparatuur heb voor deze zeer hoge frequenties dus op dat gebied zal er ook wat fabriceert moeten worden.

     

    Ik heb me nog niet verdiept in wat voor soort satelliet ontvanger voor de C band geschikt is om beelden op de televisie te kunnen toveren. Mijn vraag was o.a. moet dat nog zo'n analoge satelliet ontvanger zijn voor FM modulatie voor het beeld of wordt het beeld AM gemoduleerd of is het digitaal zoals we nu gewent zijn? En mijn vraag was is het nog mogelijk wat in de C band te ontvangen, ook zit ik te denken aan ATV ontvangst met LPDA  in de schotel zodat ik toch de C band mee kan pakken, maar de verliezen zullen dan wel een probleem worden ook al om de verschillende frequenties op de juiste manier aan te bieden aan de ontvangst kant . Het wordt wat technisch maar misschien hebben jullie daar een goed antwoord op.

     

    Verder vind ik het leuk om met liefhebbers van Satelliet schotelbouwers in contact te komen om over deze mooie hobby te bomen zijn deze mensen er nog?? Alleen de reis afstand kan een bezwaar zijn.

     

     

  4. Hallo mensen ik ben nieuw op dit forum alles wat via de ether te ontvangen is heeft mijn interesse, in dit geval via de schotel in hogere frequentiebanden.

     

    Ik ben zendamateur en heb al tweemaal een parabool antenne gebouwd voor Meteosat ontvangst. Helaas is het analoge weer foto signaal van deze satelliet niet meer te ontvangen in Europa.

    Nu wil ik me gaan richten op het ontvangen van signalen uit de C band. Zijn deze signalen nog analoog of gedigitaliseerd? Is het nog mogelijk in die band wat te ontvangen in 2014.

    Schotel wil ik weer zelf gaan bouwen met een doorsnede van 2 meter van gaas LNB of een ruisarme versterker als dat technisch kan tenminste voor de hobbyist.

    Ik vind het een uitdaging om zelf apparatuur te bouwen en daarmee "exotische" stations te ontvangen geeft mij de meeste voldoening.

    Zijn er in Nederland nog betrouwbare adressen om eventueel betaalbare spullen voor de C band te kopen?

     

    Afijn ik heb wel wat vraagjes ik ben benieuwd naar de reacties.

     

    Groet "radio" Jan

×
×
  • Nieuwe aanmaken...