Ga naar inhoud


Batyka1

Lid
  • Items

    22
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Batyka1

  1. Wij hebben een Multytenne met 4 LNB’s regengevoelig maar daar is mee te leven. We hebben echter een nieuwe tv gekocht en die heeft geen Diseqc 1.0. Bij aangeven Canaldigitaal in de LG tv hebben de verschillende satellieten een A, B, C of D. In de tv kan ik wel de volgorde van de satellieten veranderen lijkt het. De vraag is of dat tot een oplossing leidt? Een 2e vraag is of er ontvangers van Multytenne zijn die hier wel bij passen?

  2. Ik heb een grotere triax schotel maar bij die kan ik t.g.v. bomen alleen de 19.2 ontvangen. Op deze plek zijn wel mogelijkheden maar daar wil ik die grotere stoel niet hebben omdat we daar vanuit huis direct op kijken.

    De. 23.5 via deze schotel geeft een prima beeld blijkt nu. Zoveel kijken we niet en wanneer het beeld t.g.v. slecht weer niet in orde is gaan we gewoon even over naar digitenne. We hebt al zeker 20 jaar schotel ervaring zowel hier als op ons vakantie adres en weten daarom best wat er mogelijk is. En naar moeilijke zenders kijken we niet. 19.2 gebruiken we voor de Duitse zenders en 23.5 voor NPO HD en de Vlaamse. Dat ik moeite deed om die andere 2 er op te krijgen was alleen om het kompleet maken en er incidenteel naar te zappen.

  3. Beste sprietje

    Heb de oorzaak gevonden. Koos steeds onbewust voor DVB-S I.p.v. S2 zenders. Nu werken ze alle 4 alleen niet met geweldige kwaliteit ontvangst. Zie daarom onderstaande gevraagde foto van C Astra 23.5

    Bedankt allemaal voor de hulp.

    post-74380-0-94973800-1461577504_thumb.jpeg

  4. Beste allemaal

    Sorry maar ik heb nergens aangegeven dat ik geen ontvangst heb op 23.5. Dat heb ik nl wel met goed beeld met sterke ontvangst maar volgens de schaalverdeling een lage kwaliteit en ontvang hiermee o.a. de Nederlandse zenders in HD kwaliteit. Kleine bewegingen geven geen verbetering maar verslechtering van de kwaliteit. (Deze staat op C)

    In de bovenstaande foto staat bovenaan een A en die staat op Astra 19.2 en dat klopt want ik ontvang daarmee o.a. alle Nederlandse programma's. Zoals zichtbaar zijn sterkte en kwaliteit optimaal.

    De transponder die hier staat aangegeven wordt door het systeem zelf ingevuld. Tijdens de installatie heb ik de BVN transponder code gebruikt. Waarna de zenders van 19.2 werden geladen.

     

    Binnen het programma die 4 satelliet keuze mogelijkheden biedt kan ik per satelliet keuze een A,B,C of D invullen waardoor hij in de lnb bak de bedoelde lnb kiest.

    Je zou mogen verwachten dat wanneer 2 satellieten kloppen ook de 2 anderen verschijnen en dat gebeurt dus niet. Ook niet na transpondercodes te hebben ingevuld van vrije zenders op de betreffende satellieten. Waardoor zou iT kunnen komen dat is de vraag.

    De schotel staat dus 2 a 3 gr. naar rechts vanaf de voorkant gezien. Verschuiving geeft geen soulaas.

  5. Eigenlijk kan het niet mis gaan met de keuze. Want binnen het programma op de Sony tv. dien je per satellietkeuze aan te geven voor welke satelliet je kiest. Bij A is dat Astra1 19,2 enz. Bij de satelliet keuze A is in mijn geval de azimuth 164gr. en de elevatie 28,4 gr.

    De elevatiehoek heb ik bepaald door een regel verticaal tegen de schotel te leggen en de schotel 1,6 Gr. achterover te zetten, m.b.v. het zelfde apparaat als in de handleiding illustratie 4 wordt gebruikt. Echt zuiver kun je dat niet doen gezien de afm. van de meter. Zou dat een fout kunnen inhouden? Krijg dus wel zeer goed resultaat bij 19.2 en goed beeld ondanks de hagel van vandaag op 23.5

     

    Kleine bewegingen leidden alleen maar tot slechtere resultaten.

     

    De 4e satelliet wordt kennelijk door mijn tv kennelijk niet gezien want D valt steeds weg er verschijnt de melding "niet aanwezig"

    Sprietje je hebt hierboven vlgs mij 23.5 en 28.5 met elkaar verwisseld.

  6. Heb ook zo'n schotel in Dwingeloo. Astra1 sterkte en kwaliteit maximaal (TV Sony). Astra 3 sterkte bijna max. kwaliteit laag.

    wel goed beeld. Astra 2 en Hotbird geen signaal.

    De schotel staat 2a 3 gr. naar rechts zoals hierboven beschreven. Wanneer dit groter of kleiner gemaakt wordt dan loopt de kwaliteit terug.

    Wat kan hier niet goed zijn uitgevoerd. Vooral waarom zijn de andere satellieten niet zichtbaar?

  7. Bedankt,

    Alles werkt inmiddels naar behoren.

    Had al 10 tallen jaren een schotel voor één satelliet oorspronkelijk een van ca 2.0m. Moest dus nu aan een duo Lnb. Je moet kennelijk zelf maar uitvinden hoe het moet heb gezocht op internet maar niets kunnen vinden. Een handleiding zou toch handig zijn. CD verteld wel hoe je de Lnb moet plaatsen. En waarschijnlijklijk is het zo dat wanneer je een door hen goedgekeurde ontvanger hebt het automatisch gaat. Er zullen echter legio gebruikers zijn die, vooral door de tv's met ontvanger, een afwijkend model hebben. Daardoor is het fijn dat er dit soort forums zijn met hulpvaardige gebruikers.

    Gr.Batyka

  8. Het is inderdaad een duo Lnb met 4 aansluitingen.

     

    De oplossing was 2/4 om 23,5 te plaatsen. Eerder begreep ik dat 1/4 betekende 1 tot 4 maar het betekend de eerste van 4. Had niet gezien dat er 2/4 enz. achter zat.

     

    Inmiddels alles handmatig op volgorde gezet, een hele klus. Het is niet mogelijk om zo,n lijst te kopieëren en op een ander soortgelijk toestel te plaatsen neem ik aan?

     

    Iedereen hartelijk bedankt voor de medewerking, fijn dat het is opgelost.

  9. Bedankt voor je reaktie

    Nee, dat kan niet kloppen omdat op de Eyetv Sat. de HD van CD wel zichtbaar zijn. Deze gebruik ik nu om de HD/CD beelden via Appletv te streamen naar de tv maar dat is nogal omslachtig.

    Eerder had ik er de zenders van beide satellieten op staan en had toen meer dan 2200 tv zenders. Op dit moment heb ik er alleen maar de 23.5E zenders op staan met ongeveer 1200 tv zenders.

  10. Op mijn nieuwe tv de Grundig 22 vle 5421 komen via de sateliet veel zenders binnen ook de SD zenders van CanalDigitaal en vele HD zenders echter niet de HD zenders van CD.

    Dat is erg vervelend want ik heb een HD light abo van CD. Daarbij heb ik zowel de nieuwe als de oude module (met wereldbol) gebruikt.

    Het vreemde is dat de HD zenders van CD wel verschijnen in de lijst en kan ze ook gebruiken via mijn computer m.b.v. Eyetv Sat hetgeen betekend dat het niet aan de schotel kan liggen. Heeft iemand een idee hoe dit komt en hoe het evt. op te lossen is?

     

    Nog een vraag eerder heeft iemand geschreven over de Grundig 22 vle 8320. Zijn op deze tv de HD zenders van CD zichtbaar?

×
×
  • Nieuwe aanmaken...