Ga naar inhoud


Alaar

Aspirant lid
  • Items

    5
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    1

Berichten die geplaatst zijn door Alaar

  1. Robbie,

    Sinds december 2014 hebben wij ook de 8220,

    Ik heb al de nodige discussie over dit apparaat gevoerd en bij mij zit het heel erg hoog. Het is een onding. Vastlopen, problemen bij opnemen - niet, onvolledig enz - problemen bij afspelen. Enze enz.

    De reden dat wij destijds kozen voor de 8220 waren naast de vele mogelijkheden (1*kijken, gelijktijdig 2*opnemen, ook hier enz enz), prijs en  de lovende recensies..

    Het is mij echter een raadsel dat men tot deze lovende recensies is gekomen, en dan druk ik mij nog heel voorzichtig uit. De problemen die jij ervaart kan ik moeiteloos aanvullen. Het minste is nog wel een goede handleiding, zelfs die ontbreekt.

     

    De toegevoegde info bij de laatste update spreekt wat dat betreft boekdelen, er is nog een update nodig om te kunnen kijken en opnemen vanuit de EPG. Laten we het kort houden. Als je een product koopt mag je verwachten dat het niet alleen goed werkt maar ook werkt volgens specificatie en daar is beslist geen sprake van. Dat heet zorgplicht. Afgelopen weekend een pissige mail naar Rebox gestuurd, wat mij betreft nemen ze het apparaat terug, ik voel me belazerd. Wat mij betreft tijd voor actie. Sterkte.

  2. Wederom mijn dank aan allen die meedenken.

     

    Ik heb de softwareversie geupdate, dat is in ieder geval al weer een stapje voorwaarts. Ik zie dat een aantal zaken veranderd zijn, maar helaas nog steeds geen internetverbinding. In principe zie ik hetzelfde als ik al eerder heb gemeld.

    En nee, ik gebruik geen proxyserver. Slechts een router, een zogenaamde neufbox (We wonen in Frankrijk). Het verbinden van andere apparatuur met deze box is een fluitje van een cent, slechts een netwerksleutel invoeren en voilà. 

    De gelezen suggestie om een ander, vast IP-adres in te voeren gaat niet, het wordt automatisch toewezen.

    Op naar de volgende ronde!

  3. Dank voor je reactie. Maar helaas, pindakaas.

    Laat ik me beperken tot één onderwerp, de wifi-connectie. Zoals gezegd ik gebruik een Vonets-dongle en ik neem aan dat deze compatible is aangezien ik bij netwerkverbinding het volgende zie: Ethernet (kan ik niet wijzigen, lijkt me deels logisch. De dongle wordt gevoed via een USB-kabel en is aangesloten op de LAN-poort.)

    Ik zie dat de DHCP aanstaat (ook op het modem) en er is een IP-adres, subnetmask, gateway en eerste DNS zijn m.i. ok. Tweede DNS is leeg. Vervolgens zie ik Proxy Server. In deze popup heb ik het volgende ingevuld: Server: leeg; Portnumber: 0; Gebruiker: REBOX; Password: netwerksleutel ingevuld; Verbinding: Aan.

     

    Er is du wel verbinding met het modem, maar geen goede. Kies ik via de MENU-toets de Webbrouwser - of daar naaststaande app's zoals Youtube, dan krijg ik onder in beeld een wit vlak. Meer niet. Met de groene toets kan ik dit omzetten in een browserscherm. Echter geen mogelijkheid om ook maar een letter in de adresbalk te zetten.

     

    Tot slot: de gebruikte applicatieversie is 3.01.47. Dus een eerste update lijkt me noodzakelijk. Maar ja, geen wifiverbinding....

     

    Groet

  4. Dag allemaal!

    Sinds enkele weken zijn wij de 'trotse' bezitters van een Rebox RE-8220. De functionaliteit van het apparaat lijkt groot, maar om er gebruik van te kunnen maken.... De handleiding verdient die naam niet, vol gebreken en absoluut incompleet. (Alleen al om deze reden verdient Rebox een rode kaart)

     

    Om te beginnen we krijgen hem niet verbonden met het internet. We gebruiken een Vonets-dongle en zien wel het IP-adres, maar dan houdt het op. Een mobiel telefoon verbinden met onze router is simpel, een netwerksleutel volstaat. Maar hier? Poort? De handleiding voorziet hierin niet. Bovendien kunnen we niet kiezen tussen wifi of ethernet (in dit geval niet perse noodzakelijk)

     

    Onze harddisk verdwijnt regelmatig. Herstel van fabrieksinstellingen, even van de spanning er af, en daar is ie weer.

    Programma opnemen: stel je kijkt RTL 8 en neemt op Canvas. Prima. Maar een uur of wat later kijk je wederom RTL8 en wederom neem je Canvas op. Jammer maar helaas. Hij schakelt naar Canvas én neem tegelijkertijd op.

     

    Bestaat er een goede handleiding? Zo ja wie kan mij er aan helpen. Bestaat er een forum voor RE-8220? Kortom: wie helpt ons uit de brand. (PS. Ik ga er niet vanuit dat er wat aan het apparaat mankeert.)

    Alvast bedankt.

     

    • Like 1
×
×
  • Nieuwe aanmaken...