Ga naar inhoud


Radio314

Lid
  • Items

    19
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Radio314

  1. Nou ik heb 20 meter nieuwe coax gekocht. Wel weer de zwarte want het moet door de grond maar ik heb hem nu laten strippen en er goed pluggen aan laten zetten. Moet wel zeggen dat de oude kabel te veel was ingekort en strak stond.

     

    Toen ik die had aangesloten mat ik keurig 18V aan het einde van de kabel. Vervolgens mijn oude lnb er weer aan en ja ik had nu ook bij de Horizontale transponder een keurig goed signaal. Vervolgens scannen naar kanalen en nee hoor hij kan NPO1 en NPO3 niet vinden. Wel telkens NPO2 en de rest.

     

    Maar gelukkig had ik ook een nieuwe lnb gekocht. Die aangesloten en yes ! NPO 1 en NPO3 en alles van de canaal digitaal HD voorkeurszenders is er weer.

  2. Ok maar helaas toch slechter nieuws. Ik heb de kabel zo goed mogelijk gestript en rechtstreek op de lnb. Ik kan er nu weer prima NPO 2 mee krijgen maar toch niet NPO 1 en 3 toch niet. Die twee hebben H polarisatie zie ik en ik vul de frequentie 12187 in met 27500 symb. maar geen signaal. 

     

    Erger nog is dat ik met geen enkele van de 4 lnb's die ik nog heb een signaal krijg voor NPO 1. Maar die andere lnb's doen het ook niet voor NPO2 dus ik moet helaas concluderen dat ik aardig wat lnb's heb gesloopt de laatste jaren.

     

    Dus eerst maar een nieuwe lnb zien te krijgen.

  3. Ja klopt. Ik moet toch eens andere coax hebben. Als ik bij deze het plastic met een mesje verwijder lukt het bijna niet om de mantel niet te beschadigen. Met andere coax heb ik daar geen problemen mee. Is er nog een bepaald soort coax dat en tegen buiten kan en wat makkelijker werkt? Ik denk dat ik een iets soepelere mantel ga zoeken.

  4. Ik heb een Wavefrontier grote schotel met 3 lnb's.

     

    In de praktijk gebruik ik alleen de lnb voor Astra 3 van Canaal digitaal.

     

    Echter met diverse tuners (twee keer een Sony tv en een Vu zero) heb ik naar verloop van tijd dat Ned 1 en Ned 3 geen signaal meer heeft. Volgens mij heeft het iets te maken met de polarisatie van de LNB?

     

    Ik heb de LNB van een andere satelliet al eens naar Astra 3 geplaatst en dat hielp een tijdje maar nu begint het opnieuw.

     

    Kan het zo zijn dat LNB's op deze manier vaker falen of is er iets van een signaal dat de tuner uitstuurt dat de polarisatie moet omzetten dat de LNB beschadigt? Of heb ik iets verkeerd ingesteld bij Universeel. Auto, B, 13/18V.

  5. Ok. Ik heb inderdaad de internet verbinding later gemaakt. Ik heb daarna via plugins groen de cccam gedownload. Toen nog een heractivatie en de chip op de kop in de ontvanger maar nu heb ik beeld! En wat voor  :D

  6. Ik heb de zenders gevonden. Grappig dat ik niet eens diseqc instellingen heb hoeven geven maar hij heeft de astra 1 en astra 3b zenders gevonden. De FTA doen het ook. Nu nog de softcam. Met de canal digitaal kaart er in decodeert hij nog niets. Kaar ook al omgedraaid. Moet ik nog een softcam instaleren?

     

    Moet ik hem aan het internet hangen?

  7. Ik had eerst de zero folder er op gezet dat werkte niet nu heb ik de folder vuplus met inhoud er op gezet en ik zie het ledje knipperen dus er gebeurt denk ik iets. Hoe lang duurt het flashen?

  8. Wie weet hoe ik de image flash op de zero? Er zitten geen knoppen op en aan en uit zetten doet niets.

     

    Althans hij start gewoon op met het oude image en ik zie een plaatje Vu+ loading.

  9. Hoi Mijn nieuwe panasonic heeft geen sat tuner dus ik heb even een losse gekocht. Ik dacht dat de sat801 door canal digitaal geadviseerd wel goed zou zijn maar het heeft me eenhele hoop frustraties opgeleverd. Zodra ik de hdmi kabel aansluit loopt hij al min of meer vast want dan wil hij niet meer uit zonder de stekker er uit te trekken. Ook herkent hij domweg de zenders niet. Eenmaal herkende hij ze wel maar na korte tijd had hij toen op ned 1 en nog een paar van dezelfde transponder slecht signaal. Dus ik weet dat ik de juiste wardes ingevuld heb voor de lnb's maar toch geen zenders gevonden en vastlopen is het enige wat hij doet. 

     

    Dus eigenlijk is mijn vraag. Wat is tegenwoordig de beste sat ontvanger voor simpel gebruik. Geen opname geen cardsharing alleen kijken HD van canal digitaal.

     

    Dank!

×
×
  • Nieuwe aanmaken...