Ga naar inhoud


on4kkp

Lid
  • Items

    23
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door on4kkp

  1. Ik heb het meteen uitgeprobeerd en het functioneert. Meer als 180 tv zenders worden geladen. Maar de de zenders over 12343 geven nu geen beeld meer. Wat wel een beetje raar is dat de Diseqc uitgeschakeld is, maar als ik de diseqc op "2 of 4" zet zoals op de foto boven, verdwijnt de groene balk voor de ontvangst.

    Als ik nu toch voor de Astra 3 een nieuwe LNB zou willen aanschaffen, welke zouden julie mij dan aan kunnen bevelen?

    Wat ook voorkomt is dat de mixer boven een bepaalde frequentie het niet meer doe, LNB is niet defect maar ook niet goed, ik heb e zo 3 gehad in de laatste 2.5 jaar.

     

    Ik gebruik uitsluitend inverto voor mijn installaties.

  2. 1 Het is technisch niet uitvoerbaar

    2 het is in strijd met verdrag van geneve 1970

    3 het is logistiek niet uitvoerbaar

    4 het is financieel niet uitvoerbaar

    5 de overheid bied dit soort infrastruktuur niet aan, het zijn vrije bedrijven die dat moeten doen.

     

    dus kortom "niet uitvoerbaar"

     

    Ik woon in Spanje, en heb hier beroepshalve mee te maken.

  3. Intussen alles opgelost gekregen. Het is een originele dreambox. Dat die niet wilde opstarten was een temperatuur probleem, ik heb er intussen open atv opgekregen cc cam werkt ook.

    Vraag mij dit niet nog eens te doen, lol

    Verder zal ik mij wel beperken tot VU plus boxen, eenieder bedankt voor het meedenken.

    Best '73

    Ing. Berry van der Looij.

  4. ik heb al vaker dreamboxen van het type dm500hd  en dm500plus geflashed.

    nu zit ik met een dm500hd v2  en natuurlijk ook met usb kabel. Maar de box is instabiel, van de 10 keer opstarten zal hij 3 keer doorstarten de rest blijft die al hangen voor de bootloader, dus mijn gedacht is, dat mogelijk de bootloader kuren geeft????

  5. Intussen al wat wijzer ook, het is mij gelukt om de box eenmalig te laten starten (geen idee waarom die nu wel wilde starten), en ja het is een originele.

     

    het is een DM500HD v2,   ik krijg hem dus geen 2de keer meer in gang.

     

    Ik zou die box graag werkend krijgen met CCcam zodat die kan communiceren met de vu box die er al staat. 

     

    Dus dacht ik er open PLI op te zetten of heeft er iemand een beter voorstel, en zoja  hoe.?   ik heb al vaker dramboxen geflashed, maar een versie v2 nog niet.

    met dreamup wil die niet in flashmode, wel springt mijn muis wild in het rond, doe ik een disconnect dan is dat weer weg.

     

    bizarre dingen allemaal,

     

    bij voorbaad dank voor de goude tip.

  6. Ik heb net een nieuwe dm 500hd SE uitgepakt, zoveel mogelijk zaken geskiped omdat ik er open pli op wil zetten.

    Ik heb beeld gekregen om te zien of die werkt, alles goed, FixedIP ingesteld, webUI  werkt ook prima

     

    Nu start ik die opnieuw op en doet die niks meer, vanbinnen branden er rode leds, de powerled doet ook niks.

     

    Pingen naar het fixed IP gaat niet, In de router heeft het macid ook geen andere IP gekregen staat gewoon offline in mijn fritzbox.

     

    Krijg ook geen beeld, zelfs de bootloader zie ik niet.  niet in hdmi ook niet met scart

    power toets indrukken  toestel aanzetten en na 30sec power toets loslaten, geeft ook geen resultaat

    usb driver geinstalleerd  in dreamup is een nieuwe compoort verschenen dus dat werkt ook,  het lijkt erop dat dreamup niet werkt omdat er geen netwerk verbinding is met dfe dreambox.

     

    Dus zit een beetje strop nu???

     

    wie o wie heeft de goude tip.

     

    Voor de goede orde, er is niets geflashed geweest, want zover geraak ik niet eens

     

     

     

     

  7. Ik heb hetzelfde probleem hier in zuidoost spanje, maar ook op EEN HD en Canvas 12.187H wil niet locken ik vermoed dat 11914H ook niet locked voor de andere transponders heb ik -36dBm en een MER van 15.8dB dus lijkt mij zeer goed VTM HD VIER HD 11856V gaat perfect, als ik het zo zie zou het wel een probleem met een volledig kwadrant kunnen zijn namelijk hogeband Horizontaal. ik kan dit nu niet testen omdat de schotel 60km verderop staat. Het is een nieuwe LNB en nieuwe coax, getest op meerdere uitgangen en met 2 verschillende ontvangers, IK denk dat Hogeband Horizontaal om zeep is.

  8. Neem eens een 4.3 grd duo LNB voor 80cm schotel, de spacing is veel groter, hier in spanje word vaak de 60 cm schotel vervangen door een 80cm versie, maar de duo LNB blijkt dan niet geschikt te zijn, hier in spanje moet ook de feedhorn van 23.5 ingeklemt zitten. ik zie dit probleem vaak op mijn interventies, ik kan hier geen foto plaatsen zodat je dat direct kunt zien,

  9. Wat wel een probleem is, een schotel plaatsen is helemaal niet zo vanzelfprekend, en als je het professioneel wil laten uitvoeren, moet dat toch geen probleem een naam te vernoemen,  door dit soort overdreven modereren help je de mensen niet mee verder, en het forum ook niet.

     

    Een idee misschien: op facebook zijn er een paar groepen waar je lid van kan worden, dan ben je niet alleen geinformeerd over schotel maar ook over andere zaken die met spanje te maken heeft.

     

    nederlanders en belgen in Spanje

    Nederlanders in spanje

    belgen in spanje

    spanje-nederland visaversa

     

    Groetjes vanuit het zonnige Alicante Spanje

  10. Vergeet niet als je hier in spanje een tv koopt met sat ontvanger. Dat fastscan niet werkt, dit komt door de verkeerde firmware in de TV, je kan je tv flashen met firmware uit belgie ofwel fastscan vergeten, denk eraan als je een CI aanschaft van M7 je alleen een meet witte sticker kunt gebruiken, met de zwarte sticker is niet bruikbaar ook al stas

    Staat er TVV/CD op. Berry integratie multimedia antenne en zend/ontvsngst technieken.

  11. Ik bedoel geen duo LNB, die kun je hier beter niet gebruiken, maar gewoon 2 losse lnbs één ervan met smalle feedhorn! Dit op een interface voor je schotel, op disecq1 astra 1, op disecq 2 astra 3 aansluiten en op diseqc 3 astra 2 aansluiten.

  12. Bedoel je die grote schotel samen laten werken met een Duo LNB ? Ik veronderstel met een passive disecq switch.

    Heb je toevallig een overzichtelijk schema van hoe je dat best kan aansluiten ? Ik weet ook nog iemand die ik daarmee kan helpen.

  13. Een duo lnb zou ik zeker afraden de skew tussen de 2 koppen is nl NIET hetzelfde als in NL een 80 cm schotel is daar gewenst. gewoon 2 losse lnbs met een 4poorts disecq  dan kun je astra 1 2 3 gebruiken. Astra 2 ontvang je dan via die grote prime focus schotel. astra 1 en 3 via een 80cm schotel. ik doe intergratie multimedia vanuit Guardamar, dinsdag nademiddag ben ik in Benidorm. stuur maar een PB ald je hulp nodig hebt.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...