Ga naar inhoud


danny-M

Lid
  • Items

    14
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door danny-M

  1. Hoi Sprietje,

     

    In eerste instantie kreeg ik enkel redelijk goed signaal op de astra 1 kop, en totaal niks op de astra 3, wat ik ook deed.

    Ik heb dus , een beetje tegendraads, eerst de astra 1 zo sterk mogelijk uitgeregeld en dan de helling en afstand voor de astra 3 kop bijgeregeld. I kreeg pas ik signaal op beiden nadat ik de rail had omgedraaid, als hij 'normaal' stond kon ik geen signaal op de Astra 3 krijgen, hij kon niet schuin genoeg.

    Om de lnb's dicht genoeg bij elkaar te krijgen heb ik trouwens ook een hoekje van de railsteun moeten afhalen aan de zijde van de astra 3.

     

    De skew instelling bleek niet veel te veranderen in signaalkwaliteit, dus heb ik die, eens ik beeld had, ook maar met rust gelaten. Die skew aanduidingen op de lnb's zijn trouwens niet echt duidelijk vind ik, er staat nergens een referentiepunt op. Ik zal later de zaak beter uitrichten mbv m'n laser waterpasje bedenk ik me net.

     

    Ik heb zo'n 10-15 meter speling boven de bomen tov de stallietpositie, afgaande op het beeld  op de android app.

    Toen de zon even kwam piepen stond ze halfweg de rivier, ik denk dus dat tegen 2 maart de schotel wel volledig licht -dus zicht- zal hebben.

     

    Regenkapjes ? :confused:  *kijkt blondT* ik zal die morgen eens zoeken, die zijn me volledig ontgaan :P .

     

    Ik heb ook alle bouten en moeren vervangen door echte inox exemplaren, de vleugelmoer is vervangen door een normale bout.

    De gegalvaniseerde delen worden nog behandeld met een anti roestcoating -bij beter weer-.

     

    Het waternivau is in de Amblève - de rivier met het grootste en sterkst varierende debiet in Belgenland- zeer variabel en de rivier moet zo'n 3M50 stijgen eer onze tuin onder loopt, dan liggen de huizen verderop tot halfweg het gelijkvloers onder water. Tot op heden hebben we 2M65 gehad als max (zo'n 2 jaar geleden), dus er is nog wat speling.

     

    Ik was verkleumd van de kou toen ik eindelijk beeld had, en heb de zaak niet meer aangeraakt, als het weer wat verbeterd zal ik zeker even kijken om de hoek en skew te verbeteren gebruik makend vande zeemvel tip.

    We zijn al zeer blij dat we tv kunnen kijken, in HD nog wel :D .

     

    Groetjes,

     

    danny

  2. Hip..Hip..

     

    Eerst en vooral Sprietje hartelijk dank voor de verstrekte hulp en gegevens. Zonder jouw hulp en raad was het nooit gelukt. Kom je ooit hierheen krijg je een zelf gemaakt pruimenlikeurtje !!

    Na 7 uur knutselen en 3 uur uitrichten (ja, t'is m'n eerste keer !) bij -3°C (ik heb m'n neopreen duikpak aangetrokken om warm te blijven, als dat geen devotie en volharding is!) hebben we beeld.En wat voor beeld!

    Het rapport :  signaalsterkte 95%, Kwaliteit 100%

    LNB afstand berekend door Sprietje : 62,5mm; mijn berekende afstand op de exacte locatie : 67,5mm

    De eigenlijke afstand met max. singaalsterkte is 65mm, net het midden tussen de 2!

    Schotelhoek staat op 31° (staak staat een beetje uit het lood).

    Ik heb met een andriod app de satellietporsities bepaald, ze komen beiden boven de boomgrens, dus dat is een meevaller.

    LNb connectoren beschermd met krimpkous met hotmelt in, de relais zitten in een IP 65 afgeschermde alu box.

    De voet is extra verzwaard met betontegels, stabiliteit  is een absolute voorwaarde..

     

    Ik ga wel een ferme  mail sturen naar de winkel die me de foute kabel en LNB verkocht heeft, en ik vermoed ook een schotel die niet echt een triax is  (er staat nergens een logo op, maar hij doet het wel) met een copy naar TVV om mijn gal even te spuien. Ik vind het niet kunnen dat een pro zo'n blunders maakt.

     

    Foto's in bijlage.

    post-75810-0-27845900-1423241507_thumb.jpg

    post-75810-0-53165500-1423241510.jpg

    post-75810-0-15595400-1423241513_thumb.jpg

    post-75810-0-90954200-1423241515_thumb.jpg

    post-75810-0-56567700-1423241642_thumb.jpg

  3. Toevalig niet hetzelfde probleem dat ik had? Maar dan met de TD110:  de afstand tussen de 2 LNB hoorns die niet klopt met de werkelijke positie? Er is wel wat speling, maar niet veel...In dat geval kijkt één van de lnb's naast het brandreflexiepunt van je schotel voor één v/d satellieten, en je hebt geen signaal. Richt je de zaak andersom, heb je geen signaal op de andere sat. Ik heb de duo lnb vervangen door 2 afzonderlijke en dat ga ik komende vrijdag proberen uitrichten.

  4. Zo, alles is binnen en nu vroeg ik me af :

     

    Ik heb nu 2 duo LNB's die ik moet omswitchen naar 1 kabel, en dat 2 keer (naar de 2 tuners in de ontvanger DSR8141).

    Lukt dat met 2 afzonderlijke DISEcq switch boxjes of moet ik één grotere gebruiken? M.a.w., loopt het switch stuursignaal via beide tuners of slechts 1 van beide? Anders heb ik met mijn 2 schakelkastjes (SAR212F) een probleem...

     

    Trouwens, mijn eerdere berekening voor de LNB afstanden van 77,5mm  was gebaseerd op een hartafstand van 775mm, in het center van de schotel.Blijkt dat het een verhouding 60/40 is van bovenaf.

    Even beter nagemeten dus en nu kom ik op 67,6mm, dat lijkt me correcter met jouw  berekening  sprietje .

     

    Het lijkt me  best om de schotel tussen de 2 satellieten te richten en dan de beide lnb's op de helft van de berekende afstand te plaatsen, en de gemiddelde skew waarde te gebruiken?

     

    Vrijdag neem ik verlof, ga ik knutselen ...

  5. Hoi Sprietje,

     

    Even met dishpointer.com en google earth  gekeken hoever en hoe hoog obstakels mogen zitten voor de astra1 sat. cluster, je opmerking heeft me ongerust gemaakt.

    Van de plaats waar de schotel staat mag ik volgens dishpointer op afstand van 95.6M -waar de  hoogste valleiflank zich bevindt- een maximum hoogte obstakel hebben van 59,9M in de lijn van de satelliet.

    Op dat punt meet ik op google earth een hoogte van 135M (grondlevel), terwijl de schotel zelf op 102 m hoogte staat.

    Reken ik op een ruime boomhoogte van 20M kom ik op 155M.

    155M-102M = 53M , dus ik heb ongeveer 7 meter over.

     

    Ons huis staat op 32,5M van de schotel, op die afstand mag ik max.19.1M hoogte obstakel hebben, onze dakhoogte zit op 14M, ook ok dus.

     

    Het is inderdaad allemaal wat nipt, maar het moet voldoende zijn.

     

    Ik heb derhalve besteld :

     

    2 stuks Inverto Black Ultra Twin HGLN 40mm LNB

    2 stuks Spaun SAR 212 WSG DiSEqC switch

    1 Triax multiblock lnb 4 x multiholder

    wat vergulde connectoren en RG6U coax.

     Kostprijs van dit alles €118

     

    O ja, iemand soms een splinternieuwe Quad inverto monoblock 23mm LNB 4.3° kopen voor een prikkie? ik zet hem op de 2 de hands pagina:)

     

    Groetjes,

     

    Danny

  6. OK, ik ga eens overdenken en rekenen of ik een nieuwe mono blok koop, of 2 afzonderlijke en een switch.

    Het lijkt me eigenlijk beter om 2 losse lnb's te kopen, dan kan ik die echt op de correcte afstand monteren.

    Ik ga ook, eigenwijs leergierig als ik ben, proberen om de afstand zelf te berekenen, resultaat volgt .

     

    En nu ga ik op bed! ( 01u11)

     

    groetjes,

     

    Danny

  7. Hoi Sprietje,

     

    We hebben in het verleden al eens een TVV setje gehad, dan stond de kleinere 64 cm schotel halfweg de tuin op een metertje hoogte en we hadden beeld, zij het inderdaad in de zomer met sporadische uitval bij regen.

    Nu staat de schotel achterin de tuin en het signaal staat quasi op max. op de ontvanger voor de astra 23, dus ik heb de hoop dat het wel zal lukken. Ik zal zeker de zonnestand even bekijken op 2 maart. ( anders ga ik snachts wel enkele bomen vellen :)  ) .

    Ik had inderdaad al ene flauw vermoeden dat de lnb mogleijk niet de goede is.

    Ik heb slechts 2 kabels nodig naar binnen, dus een duo monobloc zou ook kunnen, de verkoper heeft me een quad aangesmeerd met het gezegde : "als er dan een uitgang van stuk gaat heb je nog 2 reserve uitgangen". Ik goed gelovige klant....

    hij heeft me trouwens ook op het hart gedrukt dat je met een 110 cm schotel zeker en vast beeld hebt bij "moeilijke" positionering. Ik leef dus op hoop ..

    Kan  deze duo monoblok gebruikt worden? : http://www.inverto.tv/products/product.php?section=1&id=95&cat=36

    Die is de helft goedkoper :)

     

     

    O ja, denk jij dat ik het best zo"n digitaal uitrichtertje koop, of kan ik met m'n analoog meterbakkie, kompas en richt app ook uit de voeten?

     

    Alvast bedankt voor de hulp!

     

    Danny

  8. Hallo allen,

     

    Een newbie vraagje :

     

    Ik heb een 110 cm schotel  met een Quad monoblock LNB die ik wil uitrichten.(We wonen in een vallei in de Ardennen  met 'slecht zicht ' op de satellietposities, en dus heb ik een grote schotel genomen = meer signaalwinst).

    Met het eenvoudige analoge wijzer metertje heb ik de zaak (proberen) uitrichten. Na wa gemeet en gedraai krijg ik  een erg goed signaal maar  AIAI...

    Ik krijg op de ontvanger na het instellen van de schotel ingangen de melding dat ik ofwel enkel op de ASTRA 19 goed signaal heb, ofwel op de ASTRA 23, maar nooit beiden, wat met een dual  LNB toch moet lukken niet? hij geeft een melding : ' u moet signaal hebben op astra 1 controlleer de installatie of diseqc instellingen' omwisselen van kabels, andere volgorde, niks helpt...

     

    Mijn vraag is nu :

     

    Als ik een van de astra's goed binnen krijg, moet ik door de lnb te draaien  (9-11°) of de schotel iets bij te passen toch beide astra  goed kunen ontvangen? Of kan de valleiwand daar toch nog roet in het eten gooien?

     

    Kan het zijn dat ik simpelweg op de foute satteliet zit te peilen?  Zo ja, lijkt het me beter om zo'n klein digitaal uitrichtertje te kopen  in plaats van te zitten vloeken op het metertje..

     

    Dank u allen voor een overzichtelijk antwoord op mijn warboel van vragen :)

     

     

×
×
  • Nieuwe aanmaken...