Ga naar inhoud


Bojangles

Lid
  • Items

    12
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Bojangles

  1. Net terug van een weekje Spanje en toen ik mijn tv opstartte bleken alle Vlaamse zenders verdwenen te zijn. Uiteindelijk bleek dat je je kaart van TV Vlaanderen moet heractiveren (via telefoon of sms naar TVV). Je moet het maar weten ...

     

    Ik heb ook eens geprobeerd om wat op te nemen via de receiver. We hadden enkel toevallig een USB-stick van 8 GB bij. Opnemen lukte, maar bij het afspelen bleek het beeld en de klank af en toe te haperen. Wellicht ligt dat aan de USB-stick. Kan iemand mij zeggen waarop ik moet letten als ik iets koop (een stick of een hard-disk) om aan de receiver aan te sluiten zodat ik bij het afspelen geen haperingen meer krijg.  De receiver is een HD Receiver M7 SAT801. 

     

    Groeten uit het zonnige, maar veel frissere België.

     

    Bojangles

  2. Hallo iedereen,

     

    Rowan gaf me een gouden tip en die mannen van Torremolinos zijn gekomen, hebben een nieuwe schotelantenne geplaatst (de ouwe waren volgens hen te roestig en versleten), een receiver, een tv en het abonnement met TV Vlaanderen in orde gebracht. Op anderhalf uur was de klus geklaard en konden we kijken naar onze vertrouwde zenders in uitstekende kwaliteit.

     

    Deze topic mag afgesloten worden.

     

    Bedankt iedereen. Ik heb veel bijgeleerd over schotels, satelieten en ontvangers. 

     

    Groeten,

    Bojangles

  3. Iedereen bedankt voor de info. Ik zal eerst eens goed kijken naar die schotelantennes en pas dan een box kopen bij TVV en een abonnement op TVV. Hopelijk lukt het mij om de aansluiting in orde te krijgen.

     

    Mocht iemand van jullie iemand kennen die in Zuid-Spanje in de streek van Malaga resideert en mij kan/wil helpen bij de afstemming, geef gerust een seintje via dit forum. Alle kosten worden uiteraard vergoed.

     

    Groeten,

    Bojangles

  4. Nog een paar vraagjes :

     

    Stel dat die schotelantennes die er hangen (en dat kan ik maar nagaan als ik in Spanje ben - einde maart) uitgerust zijn met LNB-koppen, kan ik dan bij TV Vlaanderen terecht enkel voor een box en een abonnement, zodat ik de ontvangst kan regelen ? Of moet ik sowieso die schotel van TVV er bij nemen ?

     

    In de zenderlijst staan er heel wat zenders die vrij te ontvangen zijn. Kan ik met één schotel ontvangen van zowel astra 1 als astra 3. Of heb ik daar 2 schotels voor nodig ?

     

    Alvast bedankt voor jullie reacties.

     

    Bojangles

  5. Bedankt Sprietje en Willy om mij wat advies te geven.

     

    Voor mij is het voldoende om de vlaamse zenders uit het basic light pakket van TVV te hebben. Voor de rest zal ik er wel profiteren van het zonnetje, de terrasjes en het schoon volk dat daar rond loopt  :cool:

     

    Ik denk dat de schotel op het dak wel ééntje van 100 cm is. Dat moet ik eens afmeten. Is het dan voldoende dat ik een LNB-knop daarop zet ? Ik ben niet van plan om een schotel van TVV hier in België te kopen en mee te zeulen naar Spanje.

     

    En die fastscanfunctie waar Sprietje het over heeft ? Waar zit die ergens ? Zit die op die CI module ? Of in die box die je moet kopen bij TVV ?

     

    Is dit de enige oplossing om Vlaamse zenders in Spanje te bekijken ? Iemand zei me dat je dat ook via internet kan ? Klopt dat ?

     

    Bojangles

  6. Bedankt voor de reactie, 

     

    Stel ik dat een TV vind met  een ingebouwde satelliettuner met DVB-S2, en ik sluit die aan op de schotelantenne, kan ik dan de Vlaamse zenders handmatig instellen ? Dat is me niet echt duidelijk. Heb ik dan geen abonnement op TV-Vlaanderen nodig ? 

     

    Ik ben echt een leek op dat vlak. Sorry ...

     

    Bojangles,

  7. Hallo, 

     

    We hebben een dakappartement gekocht in Benalmadena (nabij Malaga in Spanje) en daar hangen 2 schotelantennes (een grote en een kleine). Ik zou graag via TV-Vlaanderen kijken naar mijn favoriete Vlaamse zenders. Hoe moet ik dat het best doen ?

     

    - Is het voldoende dat ik een universele ontvangstkop (Duo LNB 60) koop of heb ik ook een schotelantenne van TV-Vlaanderen zelf nodig ?

    - Moet ik dan nog een decoder bij TV-Vlaanderen kopen of kan ik die rechtstreeks op een geschikte TV aansluiten ?

    - Kan ik de hulp van technici in Spanje inroepen of hebben die mannen daar geen verstand van en probeer ik dat het best zelf (met vallen en opstaan, want ik heb er ook geen verstand van).

     

    Graag een reactie, jullie advies of ervaringen zijn welkom. Wie iemand kent die dat wil fixen voor ons (uiteraard tegen een billijke vergoeding) mag het mij gerust laten weten.

     

    Groeten,

    Bojangles

×
×
  • Nieuwe aanmaken...