Ga naar inhoud


Paulusj

Aspirant lid
  • Items

    2
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Paulusj

  1. Tja, als de schotel hoger komt op de pijp, kun je dat natuurlijk compenseren met extra gewicht aan tegels maar de vraag is of het dak dat wel kan hebben.

     

    Eén van onze leden heeft ooit eens een tegelvoet gemaakt waarbij vier tegels voldoende is, zie bijlage.

    Ik zou dan ook een tegelvoet laten maken waarbij voet breed genoeg is met een staande buis er op die geschoord is zoals op de afbeelding waarbij de buis 48 of 60mm diameter is.

    Bijgevoegd heb ik ook nog een gewone tegelvoet voor tegels van 40x60cm die echt onvoldoende is om daar de schotel 160-170cm hoog op te zetten.

    En natuurlijk rubber tegels eronder zoals op de foto.

    Iets kleiner van formaat mag wel.

     

     

  2. Heeft er misschien iemand ervaring met of nuttige opmerkingen bij het volgende?

     

    1. We hebben een plat dak dat (een beetje) schuin afloopt. Op dat dak zouden we een schotel willen plaatsen. We kunnen een Visio Big Bisat overnemen (91 br x 70 h).

    2. Ik wil bij een smid een paal met voet laten maken (met verstelbare poten om de afloop van het dak op te vangen.)

    3. De onderste (ongeveer) 90 cm van de paal heeft geen vrij zicht richting Astra's (dak van de buren zit ervoor). Het idee is daarom dat de onderrand van de nieuwe schotel 90 cm boven de voet komt te zitten (en de schotel zelf uiteraard daarboven). De totale hoogte komt daarmee op zo'n 160 à 170 cm boven de voet.

    4. Net als bij de gangbare tegelvoeten die in de winkel verkrijgbaar zijn, is het idee om de voet te verzwaren met tegels. Omdat de paal en de voet nog moeten worden gelast, kunnen we met het ontwerp nog alle kanten op.

       

    Mijn vraag is: hoeveel gewicht aan tegels moet er in de voet kunnen liggen om te zorgen dat we de hele constructie na een najaarsstormpje niet op straat vinden. Dit alles rekening houdend met een schotel van 91 br x 70 hoog, op een hoogte vanaf 90 cm. Heeft iemand iets als dit ooit aan de hand gehad?

     

    M.vr.gr.

    Paulus

     

×
×
  • Nieuwe aanmaken...