Ga naar inhoud


KasperJan

Lid
  • Items

    15
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door KasperJan

  1. Beste mensen, ik heb hier een sab titan 3 waarbij nadat de ontvangen even aan staat de txt van bijvoorbeeld de epg heel wazig/brokkelig in beeld komt. ( evenals de zender info onder in het scherm) Het beeld zelf is uitstekend en zonder onderbrekingen ( cd vanuit altea spanje). Iemand een idee wat dit kan zijn?

    alvast bedankt!

    gr Kasper J

    IMG_1510.JPG

  2. Beste Allen, 

     

    Afgelopen winter is mijn trouwe philips SD ontvanger overleden en is er een SAB titan III voor in de plaats gekomen. (Ik heb het ding nog niet gezien , dit gebeurde in mijn afwezigheid),. De installatie staat in Altea Spanje.

    Nu heb ik vorige week mijn CD abbo omgezet naar dat "basis HD" pakket van 10 euro per maand. Inclusief nieuwe oranje kaart voor in de ontvanger. 

    Nu is mijn vraag, als ik straks in Altea aan kom en de kaart er in steek en activeer, zou ik weer gewoon mijn oude zenders(astra 19.2) moeten kunnen ontvangen, maar als ik de bestaande schotel , welke nu op 19.2 gericht staat, eens op 23.? richt, zou ik dan de zenders van Asta 3 moeten kunnen ontvangen? (ik begrijp dat de schotel er natuurlijk eigenlijk te klein voor is).

     

    Moet ik ook nog iets veranderen in de ontvanger als ik de schotel op Astra 3 richt? 

     

    Het is allemaal maar tijdelijk natuurlijk, tot ik tijd heb om een grotere schotel te plaatsen en een nieuwe kop.

     

    Gr. Kasper

  3. Denk dat het antwoord al eena gegeven is , het is denk ik meer mijn beperkte vermogen om e.e.a. Duidelijk voor de bril te krijgen.

    Het gaat om een installatie in Altea la vella (dicht bij benidorm). Sprietje had al aangegeven dat een schotel van 80 cm zou gaan werken. (Triax 88cm ook? ) Blijft de vraag over of de inverto 4.3gr voor schotel 80cm die ik eventueel in nederland zou kopen, een goede combinatie is voor Altea la Vella

  4. Kan iemand bevestigen dat als ik in Nederland de al eerder genoemde inverto 4.3 graden, geschikt voor 80cm schotel monoblock koop en in Altea een 80cm schotel aanschaf (beetje onhandig groot in de handbagage) dat ik een heel eind kom? Ga ik dan de fout in als ik zo'n triax schotel koop met een 84cm geloof ik maat of moet het dan ook exact 80cm zijn?

  5. Dus je wilt zeggen dat bv inverto 4 verschillende mono blocks fabriceerd voor distributie binnen europa?

    Ik kan bij de technische beschrijven op een nederlandse website of spaanse website geen verschil ondekken. Geloof dat op de website van inverto iets staat van speciaal gemaakt voor de europese markt. Kortom hoe kom ik er achter dat Het monoblock in spanje wezelijk anders is dan de gene die ik in nederland zou kopen?

  6. Toch nog een laatste vraag (waarschijnlijk niet.....) over de LNB, 

    Ik lees hier en daar dat je geen LNB uit nederland mee moet nemen maar eentje lokaal moet kopen. Klopt dit?

    Ik zie die LNB zoals in dit draadje vermeld (mag geloof ik geen namen noemen, maar het klinkt een beetje italiaans en begint met Inv....)

     

    Degene die ik in Nederland kan vinden voor een 80cm schotel staat iets van 4.3 graden bij. Dat is toch gewoon de hoek tussen ASTRA1 en ASTRA 3?  Maakt het zoveel uit op deze aardbol waar je zit, in vergelijking met de afstand tot de satellieten? Als het in Spanje een andere LNB moet zijn, wat is er anders aan en als het deze hoek betreft, wat moet de juiste hoek zijn? Of is er nog iets anders  (afstand tussen de twee ontvangers misschien)?

  7. Heb inmiddels contact gehad met een bedrijf in de buurt van Altea. Ze zeggen ook voor 80cm schotel te gaan en een duo lnb maar niet die van cd omdat ie te klein is.

    Alleen vind ik ( zonder verdere info betreffende merken) dat ze nogal de hoofdprijs rekenen, (90 schotel en 120 voor de kop) maar installatie is dan weer een koopje voor 35 euro. Als ze het beste van het beste installeren zijn die prijzen dan enigszins verdedigbaar? Ik snap ook wel dat het meer moet kosten dan over het internet in nederland dat is prima maar het moet wel een beetje redelijk .

  8. Wat een heerlijk forum en een schat aan kennis! Geweldig.

    Ik zal proberen een zo'n groot mogelijke schotel (max 80cm) in de plantenbak proberen kwijt te raken. Als 80cm lukt dan wordt het 80cm. Ik zit in een appartementen complex dus ik moet ook een beetje rekening houden met de buren zal ik maar zeggen.

    In het slechtste geval stort ik nog een stevige buis in het  beton in de plantenbak. 

    Ik denk dat je jongens in Altea of Callosa me wel aan de spullen kunnen helpen. Ik zal in iedergeval zorgen dat ik een goeie kop krijg.

    moet ik alleen nog even bellen met CD om te zien hoe lang het duurt om mijn secan2 kaartje om te ruilen voor een secan3. Er zitten nu mensen in het appartement. Als ik het nu omzet zitten ze waarschijnlijk straks zonder beeld als ze het nieuwe kaartje niet optijd ontvangen.

    Vraag me af wat goedkoper is, de oude kaart omruilen voor een nieuwe met HD basis er op of de gebruikte oranje kaart gebruiken die  ik heb liggen die van iemand anders was maar hem niet meer gebruikt. Denk dat CD me daar wel bij kan helpen.

  9. Beste Johan,

    Je hebt helemaal gelijk. Ik begrijp van Sprietje dat ik niet veel uit kan richten met mijn 64 cm triax icm astra 3, dus ik moet een andere schotel kopen. Ik kan in Altea  wel aan een Triax 78 komen.

    Kan ik in Nederland al een duo LNB kopen en die in Spanje gebruiken, of is de afstand?? tussen de twee koppen in Nederland anders dan in spanje? (sorry ik heb er niet veel verstand van anders dan wat ik van dit forum probeer op te steken...)

  10. Beste Sprietje,

    Ik lees op dit forum over duo LNB/ twee losse single LNB .

    Kan ik omgeving Benidorm (Altea ) met een duo LNB op een 84cm TRIAX uit de voeten?. In Callosa zit een bedrijf dat me de spullen vast kan leveren. Ze hebben me ook een SAB Titan nog wat geleverd ter vervanging van de oude philips ontvanger die overleed.

  11. Beste Sprietje,

    Bedankt voor je snelle reactie. Ik was al een beetje bang dat die 64cm te klein zou zijn, helaas. Ik heb de voet van de schotel in het beton gestort in een plantenbak en ik ben bang dat er geen ruimte is voor een grotere schotel.  Zal  een nieuw stuk beton gieten worden denk ik ha ha. Het gaat maar om een aansluiting voor een ontvanger.

    Heb ik nog een vraag voor je,  waarom moet ik met een HD basis contract ook nog op de ASTRA1 gericht blijven (duo lnb)? Staan de meest voor de hand liggende zenders inmiddels niet op de ASTRA3?

  12. Beste,

    We hebben in Spanje een Triax 64cm schotel met inmiddels een nieuwe HD ontvanger (SAB) en nog een oud CD contract (zwarte kaart SD zenders) en single LNB op Astra1 gericht. Nu wil ik voor de zomer overstappen op het HD basis pakket. Mijn vrouw gaat met de kinderen eerst naar Spanje en die zou dan de nieuwe kaart mee kunnen nemen. Ik kom een week later en kan de schotel eventueel aanpassen met een duo LNB en opnieuw uitrichten zodat ie op Astra 3 gericht staat. Nu wil ik alleen niet dat mijn familie daar aankomt, de nieuwe kaart in de ontvanger steekt en vervolgens niets kan ontvangen omdat het contract is omgezet naar HD basis. In kort is dus mijn vraag, als ik een nieuwe kaart (orange) bestel met een HD basis pakket, kan ik dan tijdelijk, tot ik zelf in Spanje aan kom, toch gewoon de SD (of HD) zenders van de ASTRA1 ontvangen , dus zoals de schotel nu is uitgericht?

    We zitten in de omgeving van Benidorm.

     

    Misschien is er nog een andere oplossing? 

    Alvast bedankt voor het meedenken.

     

×
×
  • Nieuwe aanmaken...