Ga naar inhoud


prohopper

Lid
  • Items

    24
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door prohopper

  1. Het heeft even geduurd, maar heb a wat door de kruipruimte trekken van wat nieuw kabels, vandaag m'n 4 quad lnb's aangesloten op de EMP MS33/12PIU-6; alles werkt feilloos.

     

    Nog even twee vraagjes:

    1. Ik heb (zover ik weet) 1 coaxkabel naar de 1ste verdieping, maar wil daar graag twee tv's op aan sluiten. Kan dit d.m.v. een splitter o.i.d.?

     

    2. Ik heb. 4 lnb's (13.0, 19.2, 23.5 en 28.2), maar heb nog wat kabel over en een 5 de lnb is natuurlijk zo gekocht. Wellicht een satelliet waar wat FTA-zenders op te vinden zijn, waar Amerikaanse series of films te zien zijn. Iemand een tip?

     

    Thanks.

  2. Kabel heb ik zonder problemen teruggebracht en de juiste inmiddels besteld.

     

    Nog even een vraagje over EMP multiswitch. Omdat ik niet uitsluit in de toekomst meerdere LNB's aan te schaffen, ben ik voornemens de EMP33/12-PIU6 aan te schaffen, maar waar? In Nederland kosten ze snel €549,00 en heb in Duitsland een webshop gevonden waar diezelfde multiswitch €359,90 kost, maar helaas hebben ze die niet meer op voorraad. Weten jullie toevallig nog een adresje waar ze voor rond die prijs te koop zijn?

  3. Hallo luitjes,

     

    Mijn setup bestaat uit het volgende:

    1x Wavefrontier T90;

    4x Inverto Black Premium Quad;

    2x Vizyon GD-10 DiSEqC 10x1 switch;

    1x Vu+ Duo 2 met 1x DVS S2 dual tuner;

    Vandaag nog een DVS S2 dual tuner en 100 meter coax gekocht.

     

    Wat ik graag zou willen:

    Met 1 schotel met 4 LNB's tv kunnen kijken via 6 tuners.

     

    Graag zou ik van de 2x DiSEqC-switches af willen, want ik vind die dingen er niet uitzien zo vlak onder de schotel. Doordat ik de mogelijkheid heb om in de garage een multiswitch op te hangen en de kabels daar eenvoudig naar toe te trekken, vraag ik me af of dit mogelijk is i.c.m. de 4 Quad LNB's in de schotel. Of is er nog een andere manier? 

     

    Omdat ik er niet zo heel veel kaas van heb gegeten, zou ik graag jullie mening hierover willen horen.

  4. Vandaag weer een vastloper met groen scherm, net toen ik wilde gaan checken hoe oud de software was, dus vandaag maar zelf eens poging gewaagd de boel te flashen naar de nieuwste versie van OpenPLi en wat denken jullie? Het is me nog gelukt ook, haha. Het was achteraf gezien erg simpel zelfs.

     

    Als ik voorheen de receiver opstartte met de OpenPLi-versie van de sat-shop, lijkt het eerste scherm net een ansichtkaart; allemaal kleine fotootjes van winterse tafereeltje; bomen met sneeuw bedenkt en bergen met besneeuwde toppen. De versie die ik er zojuist op heb gezet, is het eerste scherm een foto van een boom, gemaakt in de lente of zomer. Daaruit blijkt maar weer hoe oud de versie van de sat-shop was.

     

    Ikke weer blij, want de boel draait weer en ik weet de volgende keer wat te doen. Bedankt mensen!

  5. Thanks. Ik veronderstel dat de meeste gebruikers voor de OpenPLi kiezen - omdat je bij de meeste (web)winkels alleen die keuze hebt - maar zie nu ook VTI en las ergens anders iets over ATV. Zit hier een wezenlijk verschil tussen of is het gewoon een persoonlijke keuze?

  6. Net met de ontvanger onder de arm naar de winkel gegaan en het probleem uitgelegd. De verkoper vertelde me de nieuwste versie erop te zullen zetten - ik heb er naast gestaan - en inderdaad was er een paar minuten later weer gewoon beeld te zien. Ik ga me inderdaad op dit forum inlezen over het zelf installeren van een image; ben daar als newbe nog even te schijterig voor. Bedankt weer zover met het meedenken en het geven van adviezen.

     

    Even een laatste vraagje: Waar haal ik een recente image vandaan? Gewoon via openpli.org?

  7. Ben net pas thuis, dus heb nog niet zoveel tijd gehad om er naar te kijken.

     

    Ik heb de VU+ Duo2 afgelopen maandag nieuw gekocht en het enige wat ik er zover mee gedaan heb, is dat ik na de nieuwe T90-schotel heb uitgericht, op de receiver met de diseqc-instellingen ben wezen stoeien. Toen ik daarna beeld had heb ik hooguit een zo'n anderhalf uur over de zender gezapt, waarna ineens dat groene beeld tevoorschijn kwam en niet meer weg wilde. Ik mag aannemen dat ik ermee terug kan gaan naar de winkel en dat zij er op z'n minst even naar kunnen kijken.

     

    Als het groene beeld verschijnt is de tekst op het scherm nog helemaal te lezen, maar na zo'n 5 seconde komt er zo'n zwart vlak in beeld zoals in m'n eerste post te zien is. Ik heb net even snel een foto gemaakt, voordat het zwarte vlak tevoorschijn kwam. Wellicht dan jullie daar nog iets uit kunnen halen.

     

    @bellejt: Ik heb de HDMI-kabel vervangen voor een scart-kabel, maar zonder succes.

    @smetje limb.BE: Geen idee. De receiver is nieuw en heb er nog niets op gedownload o.i.d.

     

     

    post-78819-0-20915300-1432937327_thumb.jpg

  8. Gisteren de ontvanger aan gesloten en vanmorgen al het volgende probleem.

     

    Bij het zappen kreeg ik een groen scherm te zien met de mededeling dat mijn STB een software probleem had gedetecteerd en binnen 10 seconden zou worden herstart. Ondertussen zit ik al een half uur naar dit groene scherm te kijken en heb de receiver zelf al na een kwartier d.m.v. het knopje achterop al eens uit en weer aan gedaan, maar dan weer krijg ik dat scherm te zien. Gisteravond heb ik dit scherm al eens eerder tijdens het zappen voorbij zien komen, maar kon daarna weer binnen een paar seconden verder kijken.

     

    Ik ben een leek op het gebied van tv kijken via de schotel, heb de receiver dus pas een paar dagen in huis en was al blij dat alles werkte. De verkoper heeft er bij aankoop OpenPLi op geïnstalleerd, mocht dit relevant zijn.

     

    Hellup!!! :-)

    post-78819-0-14167000-1432897766_thumb.jpg

  9. Gisteravond een hele tijd bezig geweest met het aan de praat krijgen van de diseqc-instellingen op de ontvanger. Omdat ik alleen beeld had op de 13,0e-LNB, leek het net of de 10/1 switch niet wilde schakelen. Toen ik vandaag de voorgeprogrammeerde gegevens in de satfinder controleerde, bleken deze dus de boosdoener te zijn. Zoals geschreven, klopte alleen de gegevens van Hot Bird (daarom had ik daar wel ontvangst); die gegevens van de Astra 1, 2 en 3 klopte van geen meter. 

     

    Lang verhaal kort: Alles werkt en ik wil jullie hartelijk bedanken voor het meedenken!

  10. Antwoorden op satkijker's vragen:

     

    1. Ik ben bang dat de instellingen van mijn satfinder niet correct zijn, dus zou graag de gegevens willen van de Astra1, Astra2, Astra3 en Hotbird. Aan de hand van de foto's uit jouw post en aan de hand van de eerdere post van youriy heb ik al deze frequenties al:

    astra 3 moet zijn 12070H (maar welke rate moet ik gebruiken?)

    astra 2 moet zijn 12266H 27500

    astra1 moet zijn 12515H 22000

     

    2. Ik richt alle LNB's stuk voor stuk; alleen de satfinder heb ik er dus aangekoppeld. Dan kan ik de Diseqc-instelling toch op OFF laten staan?

     

    Mijn vraag: Kloppen de gegevens onder 1? En wat is de correcte frequentie van Hotbird?

  11. Vandaag een FS500 satfinder gekocht, omdat ik de instellingen van mijn LNB's en T90-schotel beter wilde afstellen. In eerste instantie had ik alles met zo'n goedkope satfinder van EUR 10,00 afgesteld, maar nu ik deze afstelling controleer met de voorgeprogrammeerde gegevens in m'n FS500, blijken de satellieten van plaats te zijn veranderd.

     

    Dus natuurlijk weer even wat gegoogled en kwam toen dit filmpje tegen: https://www.youtube.com/watch?v=W07MSV0A8gs , maar vraag me af of ik deze gegevens klakkeloos kan overnemen. Na het richten van de 19,2e-LNB en de 23,5e-LNB blijken ze - ondanks dat ze allebei een andere kant op wijzen - dezelfde satellieten te ontvangen. Heel raar dus... :-) 

     

    De gegevens uit het filmpje zijn:

    Astra 1 19,2e - freq.12226 - rate 27500 - polarity H

    Astra 2 28,2e - freq. 12265 - rate 29500 - polarity H

    Astra 3 23,5e - freq. 12073 - rate 27500 - polarity H

    Hotbird 13.0e - freq. 12520 - rate 27500 - polarity V

     

    Vraag 1: Zijn dit vaste frequenties van deze satellieten of wordt er gewoon een frequentie/ rate/ polarity van een op deze satelliet te ontvangen zender genomen?

     

    Vraag 2: Waarom ontvangt mijn 2e LNB zowel de 19,2e als de 23,5e en doet mijn 3de LNB precies hetzelfde, ondanks dat ze beiden een andere kant op staan? Ik hou dan gewoon de gegevens aan zoals uit het filmpje.

     

    Sorry, ik probeer het te begrijpen, maar snap er nog niet zo veel van.

  12. Ondertussen heb ik het volgende aangeschaft:

    - 1x VU+ Duo2 met 1 x DVB-S2 Dual / HDD 3000 GB / OpenPLi;

    - 1x T90 Wavefrontier T90;

    - 4x Inverto Black Premium Quad LNB's voor de 13.0e, 19,2e, 23,5e en de 28,2e;

    - 1x Vizyon Diseqc 10/1 switch;

    - 1x Vizyon VZF-900 satfinder (dingetje van nog geen tientje)

     

    Volgens de Satlex-calculator de skew van de T90 op 99,94 graden gezet en daarna met behulp van de satfinder als midden-LNB op 19.0e afgesteld. Na deze zo goed mogelijk afgesteld te hebben (ik kan vanaf het dak de signaalsterkte op de tv zien), de overige LNB's gemonteerd en afgesteld. Als ik de VU+ rechtstreeks op een willekeurige LNB aansluit, dan heb ik gewoon beeld en ontvang meerdere zenders. Sluit ik nu alle LNB's op de switch aan, dan ontvang ik nog maar 2 satellieten. De ABCD van de VU+ staat in deze volgorde:13.0e, 19,2e, 23,5e en 28,2e en deze volgorde houd ik dus ook aan op de diseqc-switch.

     

    Na vandaag veel gegoogled te hebben, snap ik er als NOOB nog steeds niet veel van, terwijl ik eerst dacht van dat doe ik wel ff.

    1. De midden-LNB krijg ik niet hoger dan 84%, de andere LNB's zitten daar net onder, dus tussen de 80 en de 83%. Is 84% voor een midden-LNB op een T90 voldoende?

    2. Volgens (de vrouw) van de eigenaar in de satelliet-shop waar ik de 10/1-switch gekocht heb, kon ik de switch zonder te programmeren zo gebruiken. De eerste 4-ingangen zouden volgens haar namelijk altijd goed staan. Klopt dat?

    - Ook zie ik zaken als frequentie/ symbol rate/ FEC/ etc. in het menu van de VU+ voorbij komen. Moet ik daar nog iets mee?

     

    Hellup, wat doe ik nu fout?

  13. Ook ik ben vandaag even aan het rommelen geweest met het uitrichten van een nieuwe T90-schotel en daarbij gebruik gemaakt van een DSR8141 met een niet-actieve smartcard. De eerste 3 LNB-s aardig goed kunnen uitrichten en prima ontvangst van de FTA-zenders, maar het gebeurde tijdens het uitrichten wel vaak dat de ontvanger aangaf dat de kaart ongeldig was. Vervolgens de ontvanger een paar keer aan en uitgedaan en daarna hadden we weer beeld. Bij het uitrichten van de 4de LNB bleef de ontvanger ineens aangeven dat de kaart ongeldig, eerst dacht ik dat de LNB stuk zou zijn, maar na deze met een andere LNB verwisseld te hebben, bleef het beeld zwart (blauw dus) en kreeg ik hem niet meer aan de praat.  

     

    Ik was al van plan een VU+ DUO2 te gaan kopen, dus deze meteen aanstaande dinsdag maar gaan halen.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...