Ga naar inhoud


cornyje

Lid
  • Items

    13
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door cornyje

  1. hallo beste forum gasten. ik zit nog steeds met het probleem, dat ik mijn receiver (m7 sat 801) kan gebruiken als ik de stekker er uit trek en daarna weer aansluit op het netwerk. hij werkt wel naar behoren als ik hem met de skartkabel aansluit maaaar dan is de beeldkwaliteit niet om aan te zien.  ik gebruik de receiver van mijn  smart tv , utra hd 4k Philips 49pus 7809  maar dan kan ik mijn schotel niet draaien. van daar m7 801. vr gr cornije.                            

  2. Heeft de SAT801 voorheen goed gewerkt met deze TV of voor het eerst aangesloten? Als voor het eerst, sluit hem dan eens met de scartkabel aan, wel de hdmi kabel verwijderen. Trouwens, waarom gebruik je de sat ontvanger van de TV niet?

    dan krijg ik de melding, bij verschillende kanalen. "controleer de  antenne aansluiting" en heb ik geen beeld en op de andere wel. en balk slaat helemaal blauw uitt dus vandaar de reciever

  3. Kleinetip! Als de garantie toch verlopen is, even het bakje openschroeven en kijken of het kabeltje naar de knopjes correct zit aangesloten. Heb er al gehad die 1 pootje verschoven was en zelfs compleet verkeerd om... Als de bak niet correct wordt uitgeschakeld slaat hij niets op en verklaart de noodzakelijke reset...

    hallo mimisiku, ik zal dat proberen. mocht  het resultaat hebben hoort u van mij.Mvg. cornyje.

  4. Nou cornyje, mooi dat je de afstandsbediening even gecontroleerd hebt. Nu weet je zeker dat het daar in ieder geval ook niet aan ligt. Maar wat het euvel dan wel is weet ik ook niet.

    Wel een handige truc om zo de werking van de afstandsbediening te controleren, vindt je niet?

    Maar je moet wel wat vrolijker kijken hoor want ik krijg nu de indruk dat je in zak en as zit door het probleem met je ontvanger. :P

     

    ik zal een andere foto plaatsen. :D

  5. bedankt voor jullie betokkenheid.  ik moet mijn resiver loskoppelen van het stroomnet. ik krijg hem net met de afstanbediening niet uit en ook niet met de knoppen van de reciever. als ik hem op het net aansluit moet ik hem ee rst recetten en dan werkt de afstandbediening wel goed. gr cornyje. maar in de standby en uitzetten lukt niet.  de afstand bedienining werkt wel heb ik gezien op mijn mobieltje.

  6. Hallo cornyje

     

    Tja zoals Ben al aangeeft, zou het met het knopje op de ontvanger toch wel moeten werken.

    Als dat zo is, dan ben je natuurlijk al wel een beetje geholpen maar je wilt de ontvanger natuurlijk ook met de afstandsbediening op standby kunnen zetten.

     

    Nu kan het wel eens voorkomen dat bepaalde knoppen op de afstandsbediening niet werken maar hoe controleer je dat? Nou dat is niet moeilijk.

    Als je een mobile telefoon hebt met een camera, dan moet je de camera aanzetten. Je richt de afstandsbediening op de camera en je ziet op het scherm dat als je op de knopjes drukt, dat de infrarode led van de afstandsbediening wit opflikkert. De camera ziet de infrarode stralen van de afstandsbediening wel, wij met onze ogen niet.

    Zo kun je dus alle knoppen van de afstandsbediening even testen of ze wit knipperen.

    Heb je geen mobiel, dan kun je het ook met je laptop doen met ingebouwde camera, bijv. als je Skype op hebt staan. Je richt dan met de afstandsbediening op de camera van je laptop en je moet op het scherm een wit knipperende led van je afstandsbediening zien.

     

    Blijkt dat bepaalde knoppen niet reageren, dan moet je de afstandsbediening open maken en de printplaat goed schoon maken met een droge katoenen lap. Ook de contacten aan de achterzijde van de knoppen goed schoonwrijven. Hele grote kans dat de afstandsbediening het dan weer normaal doet.

    Het valt echter niet altijd mee om de afstandsbediening open te krijgen. Tja, de twee helften klik op elkaar drukken gaat makkelijker dan om ze weer van elkaar te krijgen.

     

×
×
  • Nieuwe aanmaken...