Ga naar inhoud


Spoor

Aspirant lid
  • Items

    5
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Spoor

  1. Je slaat nogal door. Het Nederlandse zuilensysteem bestaat eigenlijk nergens anders ter wereld, en toch zijn er genoeg nationale publieke zenders met een onafhankelijke redactie. 

    Duitsland, Engeland, België, Scandinavische landen hebben allemaal kwalitatief goede PO's.

     

    De Nederlandse zuilen bestaan eigenlijk voornamelijk nog in het Mediapark. Ze dateren grotendeels uit de jaren 20 van de vorige eeuw. Veel omroepen deden veel dubbel, alleen een eigen sausje om hun eigen bestaansrecht te rechtvaardigen. Met rare gidsjes waarvan de programmagegevens zomaar als eigendom werd beschouwd en niet in de kranten mochten staan. Publiek eigendom nota bene.

    Nee, geluk is die spruitjesgeur passe. De wereld verandert en de omroep moet mee.

     

    En staatsomroep? Je roept maar wat. Decennialang werden de zuilen juist vanuit de politiek overeind gehouden. Steeds kunstmatiger. Was dat eigenlijk geen staatssteun dan?

    Ex minister dÁncona zeurt nu nog dat ze de zuiltjes niet nog meer heeft beschermd dan ze al deed tijdens haar ministerschap.

    De PvdA, het CDA en de VVD hadden alle hun zuiltjes in Hilversum. Hoezo redactionele onafhankelijkheid? Het hele omroepsysteem was altijd al zo politiek als wat.

    Daar stond een BBC ver boven!

     

    Nee, meer NPO is juist modernisering. Weg met de legpuzzels.

     

    Hier ben ik het helemaal mee eens

×
×
  • Nieuwe aanmaken...