Ga naar inhoud


dirkjan38

Lid
  • Items

    25
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    1

Berichten die geplaatst zijn door dirkjan38

  1.  Het WK voetbal in Rusland is het eerste evenement dat in Nederland live in 4K Ultra HD wordt uitgezonden. NPO werkt bij de uitzendingen onder andere met EBU en de Vlaamse publieke omroep VRT samen.

    Door het uitzenden in 4K Ultra HD worden enkele wedstrijden van het WK voetbal – dat in juni in Rusland wordt gespeeld – in vier keer betere beeldkwaliteit dan HD aangeboden. Het is voor het eerst dat een Nederlandse tv-zender lineair in Ultra HD gaat uitzenden. NPO maakt tijdens het WK voetbal een speciale Ultra HD-versie van het tv-kanaal NPO 1. Dit kanaal NPO 1 4K wordt aan deelnemende distributeurs in Nederland aangeboden. Bronnen melden Totaal TV dat in ieder geval KPN en Stichting Kabel Veendam (SKV) NPO 1 in 4K aan klanten gaan aanbieden.

     

    Samenwerking EBU en VRT

    Nederland is één van de vijftien landen waar het WK voetbal in Ultra HD wordt aangeboden. NOS en NPO werken bij het tijdelijke Ultra HD-kanaal met diverse marktpartijen waaronder European Broadcast Union (EBU) en de Vlaamse publieke omroep VRT samen. Voor de VRT is het WK voetbal het tweede voetbalevenement dat live in 4K Ultra HD aan distributeurs wordt aangeboden. Eerder deed VRT dit bij het EK voetbal 2016 in Frankrijk. Dit 4K-kanaal werd ook in Nederland door KPN aan een kleine groep klanten aangeboden. Dit in het kader van het testen van de 4K Ultra HD-decoder van KPN afkomstig van fabrikant ZTE.

     

    Tienduizenden huishoudens

    NPO verwacht dat in Nederland enkele tienduizenden huishoudens deze zomer naar het WK voetbal in Ultra HD kunnen kijken. Deze huishoudens dienen wel over een geschikte televisie en tv-decoder beschikken. In Nederland bieden KPN en SKV op dit moment zenders in Ultra HD-kwaliteit aan klanten aan. Bij KPN is hiervoor een speciale decoder nodig die alleen bij het duurste abonnement in bruikleen wordt geleverd. SKV geeft Ultra HD via kabeltechniek DVB-C door. Hierdoor kan ook direct via de televisie zonder tussenkomst van een decoder gekeken worden. Vorige week werd duidelijk dat Ziggo bij een beperkte groep klanten een nieuwe 4K Ultra HD-mediabox test. Mogelijk dat het uitzenden van het WK voetbal in Ultra HD het aantal testgebruikers bij het kabelbedrijf doet vergroten.

     

    Specificaties

    NPO 1 4K wordt uitgezonden in de nieuwste 4K Ultra HD-techniek. Dit is DVB UHD-1 phase 2. In dit geval gaat het om 4K HLD/HDR wide color gsmut volgens BT2020.

    • Bedankt 1
  2. Op 3-4-2018 om 10:54 zei Sverige:

    Feit blijft helaas wel dat een legaal abonnement nemen bij een provider uit een ander land, dan waar jij woont in heel veel gevallen onmogelijk is.

    Of dit ooit nog zal komen...  ik hoop het.

    En inderdaad, afrekenen per abonnee is de enige eerlijke manier...  een potentiele abonnee bevindt zich binnen de footprint van de satelliet waarop het pakket uitgezonden wordt...  en een echte abonnee heeft een abonnement met smartcard waarmee hij kan kijken...  het hoeft toch echt niet ingewikkelder te zijn.

     

    ik had zelf graag skyuk aboment gehad voor f1 in 4k te kijken , wat bij ziggo wel jaren kan duren voor dat ze dat doen

  3. probleem voor paytv bedrijven , is hollywood die verbieden hun aboment buiten hun grenzen verkopen anders zijn bang nisk verdienen net zoals met sportrechten

    1 uur geleden zei Mimisiku:

    Ik heb daar ervaring mee. Wilde lid worden van SKY (toen nog analoog in VideoCrypt). Gebeld naar Inglaterra en daar werd heel keurig uitgelegd dat SKY alleen in de UK en EIRE mag uitzenden (zelfs de Guernsey eilanden mocht niet!!). Had ook te maken met de bulk licentie. Zouden ze Pan-Europees mochten uitzenden met veel meer abonnee's dan zouden de licentiekosten zo hoog worden dat een normaal abo zo duur zou wirden dat geen Engelsman dat zou gaan betalen.

     

    Je ziet dit ook in Belgica waar TVV geen echte Film en bijna geen sportkanalen heeft (zou op die paar Belgen veel te duur worden)

     

    De nette 'uitzondering' is eigenlijk M7 (waar zoveel over geklaagd wordt) die dit wel toestaat maar dan wel in het zelfde taalgebied.

     

    Indertijd zelf in Engeland via een Engelse vriendin een SKY kaart gehaald en meegesmokkeld naar NL.

     

×
×
  • Nieuwe aanmaken...