Ga naar inhoud


Digiwilly

Lid
  • Items

    11
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Digiwilly

  1. Geschikt of niet geschikt maakt niet uit. De Nederlandse of Vlaamse zenders moet je er mee kunnen ontvangen in zuid Frankrijk.

    Persoonlijk vind ik het een ongelukkige combinatie in Nederland laat staan in een land waar de lnb niet voor ontworpen is. Maar ja, CanalDigitaal / TvVlaanderen verkoopt het als goed en de klant moet het er mee doen of hij moet de portemonnee trekken en een goede schotel met lnb kopen. CanalDigitaal / TvVlaanderen maakt dit niet uit, die heeft zijn abonnement gesleten en zijn inkomsten veilig gesteld.

      

    Met de Astra 23.5 in de houder en uitgericht op de Astra 23.5 moet je de Nederlandse of Vlaamse zenders kunnen openen met een abonnement.

    Werkt je kaart niet moet je nog steeds beeld hebben op de vrije regio zenders die ook op de Astra 23.5 zitten.

    De andere lnb voor Astra 19.2 met de Duitse vrije zenders hangt er dan een beetje bij. Vanaf de voorkant van de schotel gezien moet de lnb schuin naar beneden staan dus lager dan de Astra 23.5 Lnb. In Nederland is dit 10 graden en in zuid Europa een 7 graden schuin naar beneden.

     

    Bedenk ook dat je in het zuiden van Europa meer onder de satellieten komt te staan, je schotel moet dus meer omhoog "kijken" dan in Nederland. In Nederland een 28/29 graden in zuid Europa een 7 á 8 graden meer.

     

    Fijn afstellen van Astra 23.5 doe je met je bieper. Voorzichtig je schotel iets achterover duwen. neemt het signaal toe op je metertje ga je de goede richting op. Neemt het signaal af moet je de andere kant op.

    Hetzelfde doe met de richting oost en west.

    Als je hier het maximale signaal hebt bereikt zet je de decoder op een Duits FTA kanaal en kantel je de Astra 19.2 lnb iets omhoog of lager totdat je signaal hebt op je metertje.

    Beste, grote opluchting..

    Na al dat heen en weer gedraai, ettelijke websites afgeschuimd om oplossingen te vinden.. Veel mensen om advies gevraagd en veel twijfel is het dan toch allemaal gelukt..

    Heel simpel eigenlijk, maar ik had er niet dadelijk aan gedacht dat het toestel terug naar fabrieksinstellingen zetten, de oplossing zou zijn!

    Dus alles werkt nu zoals het zou moeten, alle programma's zijn aanwezig en te bekijken, zowel via Astra 19 als 23..

    Toch bedankt voor het mee helpen zoeken!

    Mvg Willy

  2. Beste,

    (ja sorry op voorhand voor mijn onkunde en onwetendheid)

    Het is dus met mijn 19° kant dat ik op de 23 zit.. Heb de schotel al wat heen en weer gedraaid, maar het enige wat ik verkrijg is, dat ik de 19 waarschijnlijk op de juiste satelliet zet (de 19 dus) want dan krijg ik wel al die Duitse zenders, maar geen signaal op de 23... Dus ja ik ben letterlijk en figuurlijk het Noorden kwijt..

    Wat ik ondertussen ook lees links en rechts, dat is dat de dual LNB kop uit Belgie niet geschikt is om hier Dual te kunnen werken? Of dat waar si weet ik dan ook niet weer..

  3. Kijk eens met welke feedhoorn van de Duo LNB je Astra 3, 23 graden oost ontvangt.

    Even met de hand een feedhoorn afdekken en kijken of het beeld op 23 wegvalt.

    Wat Johan al schreef, wanneer je met de verkeerde LNB helft op Astra 3 staat uitgericht zal de automatische Diseqc instelling van je ontvanger er voor zorgen dat je wel beeld hebt op die satelliet.

    De andere helft van de LNB staat dan niet uitgericht op Astra 1, 19 graden, maar op 27 Graden oost.

    Beste , ik heb de feedhorn 23.5 gebruikt om de lnb vast te zetten op de houder. Bij het afdekken, viel het beeld weg van zodra dat ik de feedhorn van de 19 afdekte.. Dus sta ik met de 23 gericht op?? Want ik heb beeld op 116(tv Gelderland) en de posten van TVV.. Pff ik voel me op den duur een oen in dit wereldje..

  4. Met de 23.5 lnb in de houder gericht op de Astra 23.5 wat je controleert door ook even te kijken of je zenders ontvangt van de Astra23.5 de Astra 19.2 Lnb een 3 graden lager zetten dan in Nederland.

    De elevatie is in Nederland  28/29 graden in zuid Frankrijk is dat om en nabij de 37 graden.

    Een biepertje mee op reis is altijd handig als hulp voor het *fijn afstellen.

     

    * Een biepertje is niet het meest geavanceerde afstel instrument, maar kost geen drol in tegen stelling tot geavanceerd afstel apparatuur.

    Johan,

    ik heb zo'n piepertje en dat slaat heus wel uit als ik op de satelliet staat.. Ik heb alles aangepast zoals voorgeschreven, maar het wil niet lukken.. Ik ben wel een leek als het om technische termen gaat, maar na heel wat zoek en leeswerk op het net, meen ik dat alles zo een beetje juist staat.. Enkel vermoed ik dat het om een simpele instelling gaat die ik over het hoofd zie of die ik niet weet dat ik ze nog moet uitvoeren..

    Grtz Willy

  5. Beste Johan,

    bedankt voor de reactie wat betreft de instellingen..

    Ik heb dat zo aangepast in de instellingen van mijn M7 maar het mag niet baten..

    Had de ontvanger op nr 116 gezet zoals TVV me had aangeraden om de 23.5 te kunnen vinden.

    Dat is me dan gelukt, ik ontvang nu ook de Belgische zenders..

    Echter was ik de mening toegedaan dat nu ook de andere "vrije zenders en ik bedoel vooral de Duitse zenders" ook te krijgen waren.

    Mvg Willy

  6. Ok ik zal me even verduidelijken.. Ik zit in het plaatsje Marseillan Plage (Vlak bij Cap d'Agde)

    En ja ik weet dat de Duitse zenders op 19.2 zitten.. Maar ik heb een dual LNB die afgesteld is op Astra 23, dus ik dacht dat dan de andere kop zorgde voor ontvangst op Astra 19.2.. Maar moet ik daarvoor nog iets instellen op de ontvanger, daar weet ik geen raad mee, vandaar mijn vraag hier.

  7. Na heel veel zoeken heb ik eindelijk beeld op TVV.. was een kwestie van de Astra 23 te vinden.. Nu dat eindelijk gelukt is (heb een dual LNB en 65cm schotel Triax van TVV)en de schotel op Astra 23 is uitgericht wil ik eens naar een Duitse zender kijken, maar daar heb ik nu geen beeld meer (krijg de melding "geen signaal") Doe ik iets fout of heb ik iets over het hoofd gezien?

    Alvast bedankt voor de hulp!

  8. Even verduidelijken..

    Ik had een ontvanger M7 801 waar ik TVV mee keek. Jammer heeft deze de geest gegeven, maar ik kon hier (in Zuid Frankrijk) een ander toestel M7 DSR8141 overnemen. Echter werken alle programma's, behalve deze die worden aangeboden via mijn kaartje TVV. Ben ik iets over het hoofd gezien, moet dat kaartje opnieuw geactiveerd worden nadat ik het in een andere decorder stak?

    Alvast bedankt voor de hulp.

    Mvg Willy

  9. Beste allemaal,

     mijn M7 is uitgevallen en enkel het groene lampje "stand by" brand maar verder doet het toestel helemaal niks meer... Dus geen blauwe indicatie van kanalen of wat dan ook.. Iemand die dit probleem kent of er misschien een oplossing voor kent? Probleem dat dit me overkomt tijdens mijn vakantie in het buitenland..(Frankrijk) Ben wel geneigd om een nieuwe ontvanger te kopen, maar dan is het de vraag, welke en kan die mijn TV Vlaanderen kaart lezen..

    Alle hulp en goede raad is welkom.

    Mvg Willy

×
×
  • Nieuwe aanmaken...