Ga naar inhoud


KogerChris

Lid
  • Items

    8
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door KogerChris

  1. Hallo allemaal,

     

    Ik ben nog nieuw in het Satellietgebeuren. Desondanks heb ik de afgelopen weken een schotel op het dak gezet (BigBisat met 3 x Alps quad LNB) kabels getrokken enz enz. Resultaat: signaal op astra 1, 2 en 3. Alleen krijg ik de CanalDigitaal kaart en zenders niet aan de praat.

     

    Ik gebruik:

     

    Gigablue HD Quad Plus

    Openmips 4.1

    Officiële CD kaart (deze zomer bij abonnement gekregen)

     

    Eerst kreeg ik niet eens een zender uit het basispakket te zien.

     

    Toen heb ik meer gelezen en dit geïnstalleerd:

     

    Cccam 2.3.0 r1

     

    Nu heb ik een keurige zenderlijst van CD maar geen enkele zender geeft beeld. BBC HD enz doet het prima en ook fta zenders van de 19.2 en 23.5.

     

    Omdat ik bang was dat de kaart een her-activatie nodig had heb ik de M7 tuner van CD aangesloten i.p.v. de GB en dat werkte meteen prima, zenderlijst vloog binnen en alle (nederlandse) zenders zagen er perfect uit!

     

    Oh, ik heb de CD kaart met de chip naar beneden in de bovenste kaart-sleuf.

     

    Wat doe ik fout?

     

    Gr.

     

    Christiaan

     

     

     

  2. Hallo,

     

    Ik heb alle onderdelen bij elkaar om mijn schotel te gaan plaatsen. Via de alignmentsoftware van Cahors / Visiosat lukt het me alleen niet om 'mijn' lokatie in te voeren. Ik snap er niets van.

     

    Misschien kan iemand mij helpen om de 3 LNB's op de juiste plek op de rail te zetten? Eentje op Astra 19,2, eentje op Astra 23,5 en eentje op Astra 28,2. Een 1-2-3-tje dus :)

     

    Als ik via de website ( http://pointage.visiosat.com/Presentation.aspx) het vlaggetje naar mijn buurt verplaats (Julianastraat in Koog aan de Zaan) of als ik de GPS coördinaten van mijn adres invoer dan krijg ik te zien: "Error in automatic localization process" en moet ik kiezen waar ik me bevind. Als ik vervolgens Europa kies staat Nederland er gewoon niet bij... :(

     

    Kan iemand me uit de brand helpen?

     

    Gr.

     

    Christiaan

  3. Er is nu een aanbieding waarbij je het eerste jaar €12,95 per maand betaald voor het BasisHD pakket, i.c.m. aanschaf apparatuur à €99. Daarnaast geen andere (eenmalige) kosten: http://www.canaldigitaal.nl/lentedagen/

     

    Of, als je dan toch er verplicht apparatuur bij moet nemen, kies je voor het Standaard Startpakket met CI module:

    http://***geen-reclame***.nl/nl/ci-modules/ci-modules/standaard-startpakket-met-ci-module?v=subscription&aboId=20076&spec01id=0&spec02id=0

    Eenmalig €128,95 en €17,95 per maand (min. contract één jaar), maar wellicht heb je (later) nog wat aan die module als de codering verder verscherpt zou worden.

    Dan kan je je eigen ontvanger kiezen maar kies er wel één waar een CI-slot in zit.

     

     

    Als je geen boodschap hebt aan HD kwaliteit is Digitenne nog niet eens zo'n gek alternatief. Wel via EDPnet (http://edpnet.nl/nl/prive/televisie.html): €9,95 per maand, eenmalig €25 incl. gratis in bruikleen een ontvanger of CI-module (de zg. "insteekkaart").

     

    Welke zenders wil je eigenlijk kunnen ontvangen?

    Hallo Alex1970,

     

    De aanbieding met de recreatieset is wel interessant. Je bespaart 60 euro op de maandkosten in het 1e jaar en een set voor op vakantie. De optie met de CI module is in mijn geval misschien niet zo interessant, ik wil namelijk een Gigablue HD plus Quad reciver kopen en een IPbox. Daar zitten naast 2 CI sloten ook 2 smartcard slots in die geschikt te maken zijn voor o.a. CanalDigitaal...

    De combinatie van satelliet en opname via mijn ict-netwerk lijkt me ideaal. Ik moet alleen kiezen of ik voor 2, 3, of 4 DVB-S2 tuners ga, of voor 3 x S2 en 1 x DVB-t (de antenne hangt buiten toch al).

     

    @hada59: ik ben niet snel van mijn plan te brengen hoor. Na 8 (!) jaar Digitenne met slecht tot erg slecht beeld en alternatieven die met ook niet aanspreken (KPN met een dichtgetimmerde settopbox en digitenne als je meer tv's wil, Ziggo met wisselende berichten, XS4ALL waar ik nu mijn VDSL heb moet blijven maar ook daar wil ik geen tv) hebben me uiteindelijk doen besluiten om de investering in satelliet te doen. De gebruikte schotel (Big BiSat) ligt al klaar. 

     

    Gr.

     

    Cristiaan

  4. Hallo allemaal,

     

    Ik ben van plan om een schotel te gaan installeren (woon in Noord Holland). Voor de Nederlandse zenders zou ik een CanalDigitaal abonnement moeten nemen, de eenvoudigste is voldoende voor ons, maar ik zie dat je daar standaard een schotel en ontvanger bij krijgt. Nu was ik van plan om zelf een schotel en receiver te kopen dus vraag ik me af: kan het ook goedkoper bij de dames en heren van CD?

     

    Jullie hebben daar vast ervaring mee...

     

    Gr.

     

    Christiaan

×
×
  • Nieuwe aanmaken...