Ga naar inhoud


DaRitz

Lid
  • Items

    13
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door DaRitz

  1. @ Denisdaf. Op de huidige LNB werd in het verleden ook Astra 3 ontvangen. Staat ook duidelijk op de LNB zelf: 19.2 en 23.5. Dus ik ga ervanuit dat de kop goed is.

     

    Inmiddels kreeg ik een maximale pegel van 83. Vervolgens heb ik nog eens verder liggen surfen en kwam opeens iets tegen waarbij de transponderfrequentie gewijzigd moet worden. Nu ik deze naar 11798 gezet heb, heb ik opeens een kwaliteit van 9. Ik ontvang ook plotseling meer, maar nog niet de NPO 1, 2 en 3.

     

    De kaart is bij de vorige eigenaar in gebruik geweest en wordt nu overgeschreven op mijn naam.

     

    Heb ik een grote schotel nodig? Zodat ik nog meer kan ontvangen? Ook gezien mijn locatie in Duitsland.

     

    Groetjes Noël

  2. dankjewel sprietje. Blijkbaar zat ik wel in de goede richting te zoeken.

     

    De 19.2 heb ik inmiddels ook gevonden, dat is al iets. Maar nu nog die 23.5

     

    Wat ik overigens vreemd vind is het feit dat er een duidelijk verschil is tussen de pegel van 19.2 en 23.5. Als ik de schotel simpelweg in de hand heb en naar een willekeurige richting richt dan heb ik bij de 19.2 altijd wel een waarde van boven de 50, terwijl de 23.5 altijd op 1 blijft. Ik ken me niet zo goed uit met wat pegel is, maar ik zou op zijn minst verwachten dat beide wel of geen waarde laten zien.

  3. Vandaag COAX kabel en connectoren gehaald. Alles netjes aangesloten en vervolgens geprobeerd het boeltje te richten.

     

    Ik had al wat moeite om de 23.5 te ontvangen en ben ik vervolgens aan de slag gegaan met de voor Duitse begrippen gangbare 19.2, maar zelfs na een uur zoeken vind ik nog altijd geen verbeterd signaal, dat kan toch niet kloppen. Ik heb de TV op het balkon gezet, zodat ik meteen kan zien of het signaal zich verbetert. Maar er verandert werkelijk helemaal niets!

     

    Zouden de transponder instellingen op de ontvangen wel goed zijn?

     

    Transponderfrequentie 11798

    Polarisatie H

    Symbolrat 27500

    Modulation DVB-S2

     

    Pegel is bij 19.2 ongeveer 50, maar bij 23,5 blijft hij op 1 staan.

     

    Kan iemand mij helpen?

  4. Hallo forumleden,

     

    inmiddels heb ik verschillende dingetjes in huis gehaald en dacht vandaag goed van start te kunnen gaan. Wat mij direct opviel dat ik op een enkele mogelijkheid een satellietverbinding kreeg. Voor het gemak heb ik op het balkon de schotel vast gehouden en heel voorzichtig gedraaid en bewogen, terwijl mijn vriendin in het huis keek of maar enige verandering optrad. Een uitricht-App heeft me daarbij geholpen. Er bleek niet te veranderen. Direkt aansluiten op de bestaande satelliet (Centrale SAT van gebouw) is geen probleem, dan heb ik ontvangst.

     

    Nu veronderstel ik dat ik ergens een denkfout heb gemaakt. Ik heb simpelweg een COAX kabel tussen satelliet en reciever aangesloten en meer ook niet, daarbij heb ik ook nog niet echt de juiste koppelingen gebruikt maar alleen de kern.

     

    Wat zou er aan de hand kunnen zijn?

     

    Groetjes Noël

  5. Ik denk dat ik het met digitenne niet ga redden, zit namelijk meer dan 200km van de Nederlandse grens verwijderd. In de buurt van Siegen.

     

    Inmiddels ben ik van plan om zelf een wok te kopen met een doorsnede van 60 cm of moet de schotel persee groter zijn?

     

    Nu heb ik gezien dat ik nog een CI-module heb van HD+. Valt deze CI module te combineren met een Canal Digitaal smartcard?

     

    Is de juiste positie van de schotel zo nauwkeurig dat men daar een apparaat voor nodig hebt?

    Voor mij is het voordeel dat de schotel zich niet op het dak bevindt maar aan het balkon, dus is de schotel makkelijk te verstellen.

  6. Inmiddels heb ik bij de huisbaas nagevraagd. De schotel schijnt uitgerust te zijn met quad lnb. Als ik vervolgens de signaaleigenschappen op de reciever controleer, dan zijn deze voor de astra 19,2 oost erg goed. Daarentegen is de kwaliteit voor Astra 3 23,5 oost nagenoeg 0.

     

    Betekent dit dat ik alleen nog met een nieuwe schotel het voorelkaar ga krijgen?

  7. Beste forumleden,

     

    Graag zou ik jullie om hulp willen vragen. Inmiddels ben ik een tijdje woonachtig in Duitsland en heb tot op heden alleen de beschikking over de standaard Duitse zenders gehad. Aangezien ik nu... hoe vreemd het ook klinkt... de Nederlandse zenders mis, wil ik graag via de sataliet Canal Digitaal ontvangen.

    Daar ik nogal een newbie op dit gebied ben en mijzelf niet onnodig in de onkosten jagen wil, lijkt het me verstandig om op dit forum eerst na te vragen.

     

    Nou goed, in deze situatie bevind ik me:

    1. Ben in het bezit van Technisat S2+

    2. Ik ben woonachtig in een apartementencomplex met een centrale schotel en ik ontvang simpelweg hiervan het benodige signaal.

    3. Ik heb nog geen ci module en smartkaart.

     

    Nu lees ik diverse dingetjes als duo lnb en zo, maar hoe weet ik nu of het ontvangen signaal voldoet aan de eisen voor de ontvangst van CD?

     

    Op Marktplaats worden genoeg smartkaarten en ci modulen aangeboden. Hoe gaat dst met overschrijven? Dient diegene die de kaart verstuurt, altijd sinds afgemeld te hebben bij CD?

     

    Ik hoop op jullie reactie. Het zou me ontzettend helpen!!!

     

    Mvg

    Noël

×
×
  • Nieuwe aanmaken...