Ga naar inhoud


martijns

Lid
  • Items

    7
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door martijns

  1. Ah duidelijk. Bedankt voor jullie info. Zojuist even op ***geen-reclame*** duitsland gekeken en worden er redelijk wat aangeboden voor bedragen vanaf 210,- euro geldig tot 2020. 

    Is trouwens zo dat je met een abonnement op AustriaSAT ook alle zenders hebt van ORF, en deze óók buiten Oostenrijk te bekijken is? Dus als alternatief voor een ORF kaart. 
     

    Zojuist heb ik een Visiosat G2 schotel gekocht met een G3 kop erop en 3 LNB's, via Marktplaats. Dit is een mooie manier om eens aan de gang te gaan en deze te voorzien van duo LNB's als ik volledig over ga in november op satelliet TV als het bevalt. 

     

    Ik heb nog 75 ohm coax kabel liggen, ik weet echter niet wat de qualiteit is van deze kabel. Is het bij satelliet net zo als bij CAI dat de qualiteit van de kabel erg bepalend is voor de beeld en ontvangst qualiteit?

  2. Hallo allemaal,

     

    Bedankt voor jullie antwoorden. Het begint allemaal duidelijk te worden. 

    - Ik zal dus voor een 90 cm of grotere schotel gaan. (prijs verschil is het niet) 

    - CI+ modules is een opkomend fenomeen bij diverse providers van abonnementen, dus beter een box met CI+ optie (x2)

    - Austria SAT/HD en ORF zijn in de basis niet heel verschillend, enkel ontbreken de grote internationale zenders bij ORF.

     

    De laatste vraag is over de ORF kaart. Sverige geeft aan dat deze alleen als inwoner (met adres in Oostenrijk) van Oostenrijk te krijgen is. Omdat je als Oostenrijker via het belastingstelsel al betaald voor kijk en luister geld. 

    Nu lees ik een aantal mensen hier die deze kaart in bezit hebben. Is er een mogelijkheid om toch de Oostenrijkse zenders welke door de ORF kaart bekeken kunnen worden, hier in Nederland te kunnen bekijken, zonder dat ik een adres heb ik Oostenrijk. 

    Bedankt voor jullie hulp

  3. Hallo allemaal,

     

    Bedankt voor jullie antwoorden en duidelijke uitleg. 

    Voor zover is bijna alles duidelijk. Even alles opgesomd:

    - Ik heb een schotel van minimaal 64 cm nodig met voorkeur naar 90 cm

    - Voor ontvangst van Astra 1 en Astra 3 op twee decoders, heb ik een twin-duo LNB of twee duo LNB's nodig.

    - Voor ontvangst van enkel alle Nederlandse zenders (Canal Digitaal) én alle Oostenrijkse zenders (ORF of AustriaHD) heb ik aan Astra 1 en 3 genoeg.

    - Als ik zowel Canal Digitaal áls ORF óf Austria HD wil kunnen ontvangen en decoderen moet ik een decoder hebben waar twee Ci+ modules in kunnen of twee smart card slots.

     

    Een tweetal zaken zijn nog niet duidelijk. 

    Ik hoor jullie praten over de ORF kaart (http://digital.orf.at) als ik op de website kijk dan zie ik enkel staan dat de ORF zenders te bekijken zijn met de ORF kaart. Ik zie geen ATV of Puls4 staan. Zitten deze toch ook standaard in dit pakket?
    Als ik het goed lees kan je deze kaart online voor eenmalig 45,- euro, waaraan geen abonnementskosten verbonden zitten om deze kanalen te kijken.
    Het ORF pakket is op de internationale TV zenders als MTV of Disney Channel nagenoeg het zelfde als het ORF pakket?
    Deze zenders heb ik ook met Canal Digitaal als ik jullie goed begrijp en het goed gezien heb.

     

    Verder heb ik enkel nog een vraag mbt de CI+ modules. Als ik een Dreambox heb of een VU+ box, dan kan ik voor zover ik het goed begrijp direct de kaart in de box steken zonder tussenkomst van een CI+ module? CI+ is zover ik nu weet enkel nodig voor conversie op hardware basis, niet op software basis?

    Alvast bedankt voor de hulp bij mijn laatste vragen!

  4. Hallo allemaal bedankt voor jullie duidelijke antwoorden!

    Betreft de kabel

     

    ik begrijp dat de voorkeur hier uit gaat naar een kabel uit één lengte en geschikt voor satelliet (2500mhz)

    Helaas is het feit dat de kabel die ik nu heb liggen (Amphenol ctfc series 9) dusdanig weggewerkt dat het heel lastig, wellicht onmogelijk is om deze weer los te wurmen en te vervangen voor een andere kabel. 

    Is dit heel rampzalig ivm de 2500mhz frequentie die jullie aangeven? Betreffende de beeld qualiteit maak ik mij niet zo'n zorgen, deze TV is sowieso geen HD tv dus het zal enkel gaan om SD kanalen in de slaapkamer. 

    Nog een laatste vraag over de connectoren. Heb ik speciale buiten F connectoren nodig? Of kunnen dit gewoon de Hirschmann opdraai F connectoren zijn?

     

    Betreffende de schotel en LNB's

     

    Ik begrijp dat de voorkeur dus uitgaat naar een groter formaat dan 64 cm. Hier kan ik natuurlijk alle kanten mee op, maar wat is groter? Moet ik denken aan 90 cm? of nog groter?

    Ik zie wel regelmatig de Visiosat schotel voorbij komen, met als optie om maximaal 8 LNB's te monteren. Is dit een geschikte schotel?
    Bij deze leverancier worden Inverto LNB's geadviseerd voor deze schotel. Is dit van degelijke qualiteit? 

     

    De huizen die jullie bedoelen in Oostenrijk zijn verzamelgebouwen, met appartementen. Hier in Nederland hebben wij flats wat op het zelfde neer komt. In Nederland heb ik ook al regelmatig gezien dat ze een gemeenschappelijke schotel op het dak hebben staan. In dat geval zou ik geen schotel meer nodig hebben en alleen de receiver. Maar er is nog totaal geen zicht in wat en waar we gaan wonen in Oostenrijk. De voorkeur gaat natuurlijk uit naar een mooie boerderij of landhuis. 

    Betreffende de abbonementen

     

    Dit komt goed en is duidelijk. Enkel vraag ik mij nog af hoe het gaat als je 2 smart cards hebt van bijvoorbeeld CNLD en ORF? Ik heb bijvoorbeeld Dreamboxen gezien die twee smart cards ondersteunen maar is het ook mogelijk om bijvoorbeeld de licenties tot 1 kaart te laten combineren?

     

    Alvast bedankt voor jullie uitgebreide hulp!

  5. Hallo allemaal,

     

    Ik ben helemaal nieuw in de satelliet wereld. Om kosten te gaan besparen bij de huidige provider (Ziggo) en ter voorbereiding van onze emigratie naar Oostenrijk over circa 3 tot 4 jaar, willen we graag over gaan op satelliet tv. 

    Onze TV opstelling momenteel bestaat uit 2 TV's waarvan één met een media decoder en de ander simpelweg op de digitale kabel. 

    Ik heb al heel wat informatie opgezocht te afgelopen tijd en uit al deze informatie zijn een aantal vragen naar voren gekomen. 

    Wellicht zijn hier mede forummers die ons opweg kunnen helpen met deze vragen.

     

    Onze voorkeur gaat uit naar een schotel op het dak. We hebben een plat dak (beton). In ons huur reglement van Vestia staat dat er geen aanvraag voor schotel antennes nodig is, maar er gehouden dient te worden aan het reglement in onze gemeente. 
    In dit regelent staat dat de schotel aan de achtergevel gemonteerd mag worden zonder aanvraag of aan de voorgevel (moet achter de voorgevel blijven) Er staat verder niets vermeld over plaatsing op het dak, maar ik vermoed dat dit wel geaccepteerd is omdat het amper zichtbaar is.

    Nu is de vraag, wij wonen in Brielle (westen van het land) en hebben zeker in de wintermaanden nog regelmatig te maken met krachtige storm. 
    Onze grootste zorg is dan ook dat de schotel van zijn statief afgeblazen wordt, of het dak beschadigd. Is deze angst terecht? Wat zijn jullie ervaringen met dak installaties in de kuststrook?

     

    Onze 2e vraag is omtrent ontvangst van de Oostenrijkse zenders. ORF is in Oostenrijk opgedeeld in meerdere zenders, een vrij toegankelijk voor iedere ontvanger van de Astra 1 satelliet, maar ook een ORF eins zender welke alleen voor betalende abonnees is. We kunnen niet terug vinden waar de ORF eins zender zich bevind, op welke satelliet. 
    Welke satellieten moeten we ontvangen willen we alle veel bekeken Nederlandse en Oostenrijkse zenders ontvangen? 

     

    Welk formaat is voor onze toepassing het beste? Bij Canal digitaal zie ik een advies van 64 cm staan, maar is dit in de praktijk ook voldoende of misschien zelfs overkill voor onze toepassing?
     

    Als laatste vraag is de kabel een onduidelijkheid. Ik ben zelf voorheen ADSL en glasvezel monteur geweest voor o.a. Vodafone, XS4All etc. Hierdoor had ik nog wat Technetix coax kabel over, welke ik hier in huis heb gebruikt om de beste qualiteit coax kabel voor binnens huis te hebben. Deze heb ik afgemonteerd met Hirschmann F connectoren. Bij mijn AOP heb ik een standaard meegeleverde splitter gebruikt voor TV/Internet/Radio. Deze splitst de TV lijn weer op in 2 antenne aansluiting voor de slaapkamer en de woonkamer. 

    Naar de slaapkamer is circa 20 meter coax kabel gebruikt welke zonder tussenkomst van splitters of connectoren direct aangesloten is op de TV en de uitgang van de splitter. 

    De TV in de woonkamer bevind zich direct naast het AOP, en heeft dus vanuit de splitter (welke is aangesloten met een 1 meter meegeleverde coax kabel) met een 1,5 meter coax kabel verbinding. 

     

    Nu de schotel op het dak zou komen staan, komt er vanuit de schotel ook al circa 15 meter coax kabel lengte erbij. Voor de TV in de woonkamer zal dit geen of nauwelijks effect hebben, maar de TV in de slaapkamer zal ik moeten koppelen wat een vrij lange kabel zal gaan worden van 35 meter met tussenkomst van een koppelstuk (wat voor een een aantal Db's verlies zorgt).
    Gaat dit geen problemen geven voor de TV in de slaapkamer?
    Ik heb nu geen coax kabel meer en zal moeten gaan bestellen. Welk type kabel moet ik hiervoor hebben? Kan dit de zelfde zijn, of heb ik hier een speciale buiten kabel en F connectoren voor nodig? (ik kan het geheel eventueel af monteren in een PVC buisje aan de buitenzijde) 

     

    Een hoop vragen, maar beter vragen voordat ik een verkeerde aankoop doe en zit te rommelen ;)

    Ik hoop dat jullie mij opweg kunnen helpen.

     

    Alvast bedankt voor jullie hulp

     

×
×
  • Nieuwe aanmaken...