Ga naar inhoud


Garter

Lid
  • Items

    30
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Garter

  1. Het meeste van de technische discussie snap ik niet, maar er is duidelijk iets aan de hand. Zo las ik  op een andere discussie dat de M7-group de transponder aan het leegmaken is. Daaruit begrijp ik: minder satelliet aanbod en meer IPTV.

    In een vorige discussie (door mij opgestart) had ik namelijk problemen met casten van mijn IPTV signaal van TVV. Eerst dacht ik aan een probleem bij TVV,  maar toen mijn Chromecast een update kreeg, loste het probleem zich op. Ik heb eveneens een oude Chromecast, die eveneens een tijdje later een update kreeg. Ook hier geen problemen meer.

    Blijkbaar heeft M7 gewacht tot de castproblemen zijn opgelost om zich nu volop op IPTV in te zetten.

    Met geen download limiet gebruik ik tegenwoordig bijna altijd IPTV. Beetje spijtig met wat nu zich afspeelt, want ik hield altijd de satelliet als een "achterpoortje" open.

       

  2. Ik heb al een paar keer een nieuw wachtwoord moeten aanvragen (omdat ik het niet genoteerd had). Mijn desktop (draait onder Windows 10) slaat het nieuw ingevoerde wachtwoord niet op. Op mijn desktop verschijnt nochtans elke keer de vraag "Nieuw wachtwoord opslaan?", waarop telkens ik bevestigend antwoord. Het huidige opgeslagen wachtwoord is (vermoedelijk) nog altijd datgene waar ik mij destijds heb aangemeld.

    Ik moet dus nog altijd, elke keer als ik naar de website ga, het wachtwoord opnieuw manueel ingeven.

  3. 18 uur geleden zei Amazor:

    Een vraagje dat bij het topic past:

    Heeft er soms iemand tijd en zin om zenders als 192TV, VH1, VH1 Classic en MTV Music 24 eens te testen via de Chromecast?

     

    Reeds sinds het begin van de Chromecast-ondersteuning in de app vinden er korte geluidsonderbrekingen (korte hik, gepruttel,...) plaats bij de benoemde zenders. Het kan 10 seconden goed gaan, maar binnen een minuut zijn toch snel meerdere korte onderbrekingen te horen.

    Dit fenomeen doet zich voor op 2 verschillende locaties, zowel bij een Chromecast 1 i.c.m. een 100 Mbps-verbinding, als bij een Chromecast 2 met een 200 Mbps-verbinding. De Wi-Fi-signaalsterke is uitstekend en het probleem treedt niet op bij bvb. Vlaamse zenders.

     

    Persoonlijk hier nog geen problemen ondervonden. VH1 staat hier soms op en dit zonder problemen.

    Ik heb wel gelezen dat er in januari 2018 er een serieuze bug werd gevonden in Chromecast (de applicatie zorgde soms voor overbelasting van de router). De belofte was om de bug "onmiddellijk" eruit te halen. Blijkbaar verloopt deze update heel traag. De meeste recente modellen krijgen als eerste de update, de oudere modellen volgen pas later.

    We zijn ondertussen 7 maand verder...

    https://tweakers.net/nieuws/140323/google-brengt-fix-uit-voor-problemen-met-streamen-op-chromecast.html

  4. Dan toch een probleem met Chromecast en niet met TVV?

    Stelde gisteren vast dat Chromecast een update deed. Voorlopig nog geen blokkering vastgesteld. Hopelijk zijn de problemen nu opgelost.

    Blijft een beetje vreemd, aangezien het probleem zich enkel voordeed bij "Live TV" van TVV.

  5. Hier wat informatie van een "dummie" op dit gebied.

    Ik woon in de buurt van Almeria (Zuid-Oost Spanje dus)

    Destijds werd Astra 2 (Engelse kanalen) gewijzigd, waardoor de signalen hier niet meer konden opgevangen worden door een 1,1 meter schotel (ze hebben nu een 1,9 of 2,3 meter schotel nodig).

    Omdat TVV overschakelde op HD kanalen, meestal op Astra 3 (en langzaam de SD kanalen verdwenen), heb ik een 1,1 m schotel overgenomen van een Engels koppel. Na de nodige opzoekingen bleek dit kwalitatief een zeer goede schotel te zijn.

    Eerst dacht ik om een duo-LNB te installeren op de 1,1 m maar heb voor Astra 1 gewoon mijn oude 80 cm schotel behouden.

    Het signaal voor Astra 1 komt dus binnen op een 80 cm schotel, die van Astra 3 op de 1,1 m schotel.

    Op mijn TVV receiver krijg ik het beste signaal rond 68% voor de 1,1 m en meestal + 80% op de 80 cm en dit op hetzelfde tijdstip. Beiden hebben dezelfde LNB en dezelfde kabels.

     

  6. Toch nog eventjes alles terug verduidelijken.

    Het probleem stelt zich enkel bij "Live TV" en dit sinds (ongeveer) eind juni. Het doet zich dus enkel voor bij rechtstreeks uitgezonden TV beelden. Ik heb géén probleem bij het casten van reeds opgenomen programma's van TVV (bv. afleveringen History Channel).

    Het probleem doet zich voor bij alle zenders, maar het manifesteert zich duidelijker en veel frequenter bij druk bekeken programma's, zoals bijvoorbeeld de "Tour de France" op "Eén". Het is dan zelfs niet mogelijk om "Eén" te casten om naar de Tour de France te kijken. Ik kijk nu noodgedwongen via mijn iPad.

    Ik kan dus wel (bijna) probleemloos streamen op mijn iPad, maar ook daar zie ik dat de resolutie soms naar beneden gaat. Ook hier is het beeld soms zo zwak dat ik zelfs geen tekst meer kan lezen die op het scherm verschijnt. (namen, tijden...)

    Ik kan dus enkel concluderen dat het een "streaming"  probleem is. De streaming is de laatste tijd blijkbaar te zwak om HD te blijven casten op je TV.  Blijkbaar kan Chromecast soms wel wat bufferen (dan blijft hij "plakken" ttz. het groen draaiend cirkeltje links onderaan), maar soms is de stream zo zwak dat Chromecast gewoon uitvalt bij gebrek aan een goede streaming.

    Het ligt duidelijk ook niet aan mijn router of TV. Bij vrienden geprobeerd in de buurt (andere TV, router, provider, zelfs andere Chromecast). Ook hier stelde zich hetzelfde probleem.

    Om verdere discussie te vermijden. 10Mb is ruim voldoende om HD te streamen. In het verleden konden wij "Live" TV kijken en ondertussen konden andere familieleden rustig nog verder surfen  zonder dat dit problemen gaf bij het casten met Chromecast.

     

  7. Ik heb zo een beetje het gevoel dat TVV tegelijk warm en koud blaast ivm het streamen. Destijds kon je bepaalde kanalen enkel nog te zien krijgen via streaming (als ik met niet vergis was dat o.a. Fox). Je was dus verplicht de app te installeren indien je bepaalde kanalen nog wilde bekijken.

    Laatst kreeg ik nog een promotie mail ivm het bekijken van je programma's in het buitenland op je smartphone en tablet. Je kon zelfs meerdere programma's streamen op meerdere toestellen.

     

    Het klopt dus inderdaad dat je je programma's ononderbroken kan bekijken op de tablet of je smartphone. Vermoedelijk kunnen deze voldoende bufferen om niet uit te vallen. Het viel me wel op dat op mijn iPad de resolutie soms naar beneden gaat. Kortom, een iPad kan zich blijkbaar aanpassen, maar voor de Google Chromecast is dit niet het geval. Het probleem manifesteert zich vooral op kanalen (in het bijzonder op Eén) die vermoedelijk veel bekeken worden (Wereldbeker voetbal, Tour de France). Soms geraak je gewoon zelfs niet verbonden met "Eén".

     

    Het probleem is dus duidelijk te vinden bij TVV. Ofwel kan de app het niet aan, ofwel is hun server niet krachtig genoeg om in deze (vakantie?)periode voldoende krachtig te streamen. 

  8. Blijkbaar weinig reacties hier. Ondertussen nog wat meer onderzoek gedaan hier. Op een aantal Amerikaanse fora heb ik toch wat meer informatie gevonden.

     

    Het is vermoedelijk een combinatie van factoren. In de eerste plaats heeft het vermoedelijk te maken met de app van TV Vlaanderen. Het bufferen schijnt niet goed te lukken met de TV Vlaanderen app. Bovendien zijn we nu in de vakantieperiode waardoor de server in mijn "buurt" (125 km van waar ik woon) heel veel vakantie "internet verkeer" te verwerken krijgt. Hierdoor is de app (vermoedelijk) niet in staat om voldoende te bufferen als de streaming wat minder wordt.

     

    Ik hoop dat het probleem zichzelf gaat oplossen. Tips zijn altijd welkom.

  9. Het probleem stelt zich ook 's nachts, doch (blijkbaar) iets minder.

    Ik gebruik chromecast in combinatie met TV Vlaanderen al bijna 1 jaar. Het probleem doet zich alleen voor bij TV Vlaanderen (niet bij andere streaming diensten (zelfs in HD) zoals You Tube, VTM  ....) en alleen de laatste week.

    Ik probeer het probleem eerst te begrijpen en te detecteren. Waarom alleen TV Vlaanderen en de rest niet? Is het de internet provider (ergens een bottle neck tussen België en Spanje?) of is het mijn draadloze Wifi bij mij thuis?

    Mogelijk heeft het te maken met de instelling mijn de QoS (Quality of Service) op mijn router. Dan is wel de vraag:  waarom duikt nu ineens het probleem op. Er is niets veranderd sinds een jaar.

     

    Kortom, ik probeer het probleem aan te pakken waar het zich situeert, ik weet alleen niet waar te beginnen. Mijn kennis is op dat gebied niet voldoende.

  10. Tot ongeveer een week geleden werkte alles perfect om TV Vlaanderen te casten (via Chromecast) op mijn TV in Spanje. 

    Probleem waarmee ik nu geconfronteerd word: soms heb ik maar een paar seconden beeld, soms een paar minuten en met een beetje geluk een goed kwartier. Dan valt de zender weg en krijg ik het TV Vlaanderen logo (met rode achtergrond) op mijn scherm.

    Ik heb zowat alles geprobeerd wat ik (denk) te kunnen doen: Chromecast terug naar fabrieksinstelling gezet, TV Vlaanderen App verwijderd en terug geïnstalleerd (ook eventuele cash gecontroleerd in app), router heropgestart, andere TV Vlaanderen app uitgeschakeld... Niets blijkt te helpen.

    Ik ben een beetje ten einde raad, want ik v(o)ind de streaming een beter alternatief dan via de satelliet. Zeker op regenachtige dagen.

    Voor alle duidelijkheid: op een tablet of een smartphone doen deze problemen zich niet voor. Dus enkel bij het casten. Wifi in 10MB. Het enige wat ik kan bemerken dat mijn "oude" server uit Lorca is verdwenen en ik thans een server in Murcia heb. Heeft het mogelijk te maken met een "bottleneck" in de wifi signaal (vakantieperiode)? Snelheidsmeting is nochtans constant 10MB download en 2 MB upload.

    Hopelijk kan iemand mij helpen...

  11. Blijkbaar heb je ook Azimuth nodig om de afstand tussen de LNB's te kunnen berekenen. Dit zijn de gevonden waarden.

     

    23.5E ASTRA 3B

    Elevation:  39.4°

    Azimuth (true):  141.9°

    Azimuth (magn.):  142.4°

     

    19.2E ASTRA 1KR | ASTRA 1L | ASTRA 1M | ASTRA 1N

    Elevation:  41.6°

    Azimuth (true):  147.5°

    Azimuth (magn.):  148.0°

     

    Afstelling van de brandpuntafstand tussen schotel en LNB is blijkbaar ook belangrijk.

     

     

  12. Hallo iedereen,

     

    Ik heb al wel wat ervaring van het afstellen van enkelvoudige en duo LNB's, doch niet met een multiblock LNB. Vrijdag is mijn bestelling hier in Almeria toegekomen.

     

    Na het nodige opzoekwerk ontbreken mij toch nog wat gegevens om de schotel goed af te stellen.

    Is het mogelijk om mij verder te helpen?

     

    Hardware:

     

    Offset schotel van Diesl.es 120cm/110cm. Offset 26 graden.

    Twin LNB Inverto Black Ultra 40 mm voor opname en weergave.

    Multiblock houder (Wentronic).

     

    Ik beschik al over volgende gegevens, maar voor de juiste stelling heb ik toch wel wat meer informatie nodig.

     

    23.5E ASTRA 3B

    Elevation:  39.4°

    LNB Skew:  -22.0°                                         

     

    19.2E ASTRA 1KR | ASTRA 1L | ASTRA 1M | ASTRA 1N

    Elevation:  41.6°

    LNB Skew:  -17.9° 

     

    De LNB voor Astra 23.5 moet in de klem van de schotel zitten.

     

    Ik heb daarom volgende vragen (hopelijk de juiste).

     

    1. De LNB kan in de klem wel wat dichter of verder van de schotel gemonteerd worden. Wat is de juiste montage afstand?

    2. Montage LNB voor Astra 19.2 op de multiblock.

    - Afstand van de koppen tussen beide LNB's?
    - Hoeveel lager moet de LNB voor Astra 19.2 staan tov deze van Astra 23.5?
    - De koppen van beide LNB's moeten naar elkaar gericht zijn. Maar hoeveel?

     

    Alleszins op voorhand bedankt voor de hulp.

  13. Update:

    Om 19.00 uur (wilde eventjes naar het nieuws kijken) werkte alles terug normaal op de Philips DSR 8121. Geen onderbreking meer elke 7 seconden....

     

    Meer dan een jaar kon ik enkel 115 (later 119) zenders ontvangen. Nu terug + 500 zenders.

     

    Opnemen langer dan 1 min. lukt blijkbaar ook....

     

    Eventjes gecontroleerd...update informatie van 25 augustus 2016 is verdwenen. Melding nu: onbekend.

  14. Maar je moet er wel iets van kennen

    Niet echt een probleem. Ik heb er alleen geen zin meer in (vermoedelijk de leeftijd :grin: ). Ooit begonnen met DOS 3.1.

     

    De kogel is door de kerk. Ik heb een Dreambox DM 7020 HD met 2 DVB - S2 satelliet ontvangers gekocht - inclusief USB WIFI. Het model dateert wel van 2011 en de CPU heeft een tragere kloksnelheid dan de nieuwere, maar de reviews waren heel goed. Uiteindelijk wil ik enkel TV kijken!

     

    Het zal wel wat zoeken worden, maar ik geraak er wel. Meer dan genoeg kennis hier op sat4all (sommige dingen hier gaan zelfs boven mijn petje).

     

    Er is sprake van alternatieve firmware zoals Gemini en Ozooon die je zou moeten laden om de kaartlezer (voor TVV) te activeren...

     

    We zien wel...

     

     

     
  15. Als ik het goed begrijp dien ik enkel een Linux Receiver aan te schaffen en deze op te starten?

     

    De receiver is dus in staat om de TVV kaart te lezen?

     

    Ik vond deze aan een interessante prijs:

     

     

    De Xtrend ET-7500 is een Linux gestuurde Full HD satelliet ontvanger met 1 vaste DVB-S2 tuner en 1 variabele DVB-S2 of DVB-C of DVB-C/T/T2 hybride plug & play tuner. Verder kan de ET-7500 worden voorzien van OpenPli; daardoor wordt het mogelijk om diverse plugins te installeren waardoor u nog meer uit deze satelliet ontvanger kunt halen. Door de ET-7500 aan te sluiten op het internet is het mogelijk om via de weblink portal diverse internet diensten te gebruiken, zoals Youtube, Nu nieuws, TomTom verkeersinformatie, Uitzending gemist, Twitter of buienradar.

    De Xtrend ET-7500 is uitgerust met hoogwaardige hardware componenten. Hierdoor behoort de Xtrend ET-7500 tot de betere ontvangers. De processor van ET-7500 is een geïntegreerde Dual Core CPU met hoge prestaties, waarin een kosteneffectief 40 nm LP proces en 128k L2 Cache & FPU zijn geïmplementeerd. Met zeer snelle opstarttijd (48 sec) zorgt de nieuwe ET-7500 voor een optimaal hoog prestatiegebruik.

    Verder kan de ET7500 worden uitgerust met een interne 2.5"hdd of via de eSATAp poort kan externe eSATA hard schijf of USB apparaat worden aangesloten. Het eSATAp apparaat vereist geen aparte voeding indien deze is aangesloten op de eSATAp poort.

  16. Ik ben wel een "Plug and Pray" gebruiker. Hoe simpeler hoe beter...

     

    Het ding moet gewoon mijn TV Vlaanderen kunnen ontvangen - graag met de mogelijkheid om "simultaan" (via Twin LNB) op te nemen.

     

    Tips voor een goede ontvanger? Ik denk niet dat bv. een Dreambox aan mij besteed is.

     

    Links met meer uitleg en aankoopmogelijkheden zijn welkom.

  17. Ten einde raad. Via geheim menu Flash recovery gedaan.

    Zelfs 2 keer nadat het de eerste keer niet lukte. Het heeft niet geholpen.

    Het probleem van de 7 seconden blijft bestaan. Zelfs bij de menu schermen is er alle 7 seconden een onderbreking.

  18. Ik krijg geen toegang tot het geheime menu (10 seconden indrukken op de groene knop). Hij springt gewoon op en af.

    Het vreemde is wel, na de update van gisteren, dat ik nu terug toegang heb tot de + 500 zenders.

    Het is enorm storend dat het beeld +- elke 7 seconden kort wordt onderbroken.

    Persoonlijk woon ik in het zuiden van Spanje. Ruilen? Lijkt me niet direct een optie.

    Hopelijk is er oplossing. Tips om toch toegang het geheime menu te geraken?

  19. Ik heb hetzelfde probleem met de Philips DSR 8121 en dit gedurende meer dan een jaar. Aanvankelijk slechts 115 kanalen, maar heb ik "al" 119 kanalen. Ik heb alles al geprobeerd. Fabrieksinstellingen, reset, stroom verbroken, software update. Niets helpt.

    Opnemen lukt ook niet meer (slechts 1 minuut).

    Op het ogenblik heb ik zelfs een korte onderbreking elke 7 seconden op elk kanaal (na "sofware update" van 25 augustus - de aangekondigde van 4 augustus 2016?

    Vermoedelijk willen ze je zo dwingen om een nieuwe decoder te kopen?

  20. Ter informatie

     

    Totale kosten (2 x diseqc-switch 2/1,  2 x Twin LNB Inverto Black Ultra + montagemateriaal)

     

    = 72 €

     

    Als DIY persoon ben ik ongeveer 4 uur bezig geweest voor de montage. Niet snel maar degelijk (dubbele en soms drievoudige controle).

×
×
  • Nieuwe aanmaken...