Ga naar inhoud


NoFrontiers

Lid
  • Items

    6
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door NoFrontiers

  1. Opgelost, maar niet op de manier die je verwacht zou hebben!

     

    Vandaag heb ik weer eens tijd kunnen steken in mijn dreambox. Een aantal door jullie geadviseerde wijzigingen doorgevoerd, maar niets hielp. Terug naar de begin situatie: mijn eigen instellingen. Toen heb ik besloten om een fastscan voor CD uit te voeren. Wat schetst mijn verbazing? Beeld en geluid, alle NL zenders werken weer. Daarna een fastscan voor TVV uitgevoerd en alle BE zenders werken weer. 

     

    Aan allen die mij geholpen hebben: heel erg bedankt!

  2. Maakt voor beeld en geluid niets uit; dit blijft onveranderd (fout).

    Wel zie ik meldingen over welke reader gebruikt wordt (upper/lower); blijkt dat ik jaren vol plezier heb gekeken hoewel de kaartjes verkeerd om zaten :D  

     

    hmmm, zoals TheParasol al zei: je kunt er maar niet zo vanuit gaan dat bovenste reader op alle boxen sci0 is of sci1 de onderste.

    Bij mij is sci0 de bovenste, maar in de config wordt ie gebombardeerd tot lower.....

  3. Hi Smetje,

     

    Nee, CCcam stond er niet op; ik heb gelezen dat die "zo lek is als een mandje" en dat is de reden dat ik wil over stappen naar OScam.

    Wil je mij vertellen dat OScam gebruik maakt van CCcam en deze dus ook moet installeren?

     

    Zojuist enigma2-plugin-softcams-cccam-2.3.0_2.3.0-r1_mipsel.ipk geinstalleerd en de dreambox herstart.

    Helaas geen verandering: op sommige Vlaamse zenders wel beeld, maar geen geluid. Op Nederlandse zenders helemaal niets. M.u.v. NPO 1, 2 en 3 - die geven wel beeld en geluid.

     

    Nou breekt mijn klomp! ik heb gemerkt dat als ik via de Open Webif naar de genoemde Vlaamse zenders kijk, ik wel beeld en geluid krijg..... Bij de Nederlandse zenders krijg ik via Open Webif wel geluid, maar geen beeld. Alles is wel heel erg traag, stroperig.... het geluid moet eerst flink wat seconden gebufferd worden. 

     

    PS: ik heb je server instellingen gebruikt.

  4. Na een paar weekenden geprobeerd te hebben, moet ik nu toch bekennen: ik kom er niet uit!

     

    Mijn CCcam werkte niet meer, dus na lezen op het board besloten om over te stappen naar OScam. Na heel veel gepruts en en geprobeer krijg ik het maar niet werkend. Het betreft een stand alone DM7020HD met op dit moment als configuratie:

    Ik heb een identieke kopie gemaakt van de OScam configuratie bestanden, inclusief de wachtwoorden in de voorbeelden. Ik heb n.l. zelf nooit wachtwoorden op mijn dreambox aangemaakt, dus ik zou ik niet weten wat ik daar anders had moeten invullen.

     

    Het volgende constateer ik:

    • alle FTA zenders doen het perfect
    • alle Nederlandse sd zenders doen het niet
    • NPO1, 2 en 3 in HD doen het (is onderdeel van TVV abo)
    • Veronica/Disney xd HD geeft beeld, geen geluid
    • Een HD, Canvas HD, VTM HD, Vier HD, 2BE HD geven beeld, geen geluid

    Wat me opvalt is dat de OScam webinterface bij bovenste cardreader de 0006C (is toch TVV?) en bij de onderste de 0006A (is toch CD?) ziet. Is sci1 wel boven en sci0 wel onder zoals in de voorbeelden gezegd wordt?

     

    Als ik Een HD selecteer, dan zie ik in de OScam webinterface bij beide cardreaders onder SRVID:CAID@PROVID de tekst: 5226:0100@00006C .  Als ik RTL5 sd selecteer, dan zie ik daar bij beide cardreaders: 0FCD:0100@00006A

     

    Wie kan mij helpen?

     

×
×
  • Nieuwe aanmaken...