Ga naar inhoud


Francor

Lid
  • Items

    60
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Francor

  1. 35 minuten geleden zei Francor:

    Tsja, daar ga je dan. ip nummer heeft de verbinding geweigerd. Ik heb een wachtwoord ingevoerd in de instellingen maar daar wordt niet eens naar gevraagd. Maar jij weet natuurlijk precies hoe je dat moet aanpakken ;) Maar even later. Bij netwerkinformatie stond een ander IP-nummer. Dat ingevoerd en ik zit meteen in de decoder. Geweldig! Bedankt! Onder instellingen kom ik alleen 'zenders zoeken' niet tegen. Dus kan ik ook niet naar signaalzoeker. Dat wordt dus toch heen en weer hollen voor het maken van een screenshot ... OK. Hoe dan ook, ik ben wel blij hiermee. Ik ga lunchen...

     

    Schermafbeelding 2018-07-08 om 13.25.45.png

    Schermafbeelding 2018-07-08 om 13.27.09.png

     

    Schermafbeelding 2018-07-08 om 13.37.22.png

  2. 32 minuten geleden zei Tonskidutch:

    doe dit maar eens

    het IP-adres van je receiver in de adresbalk (zonder http: etc)

    als je dat lukt ben je al heel ver op de goede weg

    Screenshot_43.jpg

    Screenshot_44.jpg

     

    dan zie je link MAAK SCREENSHOT

    en dat kun je middels rechter muisknop opslaan op je bureaublad en als bijlage in een bericht plaatsen

     

    Screenshot_45.jpg

    Tsja, daar ga je dan. ip nummer heeft de verbinding geweigerd. Ik heb een wachtwoord ingevoerd in de instellingen maar daar wordt niet eens naar gevraagd. Maar jij weet natuurlijk precies hoe je dat moet aanpakken ;) Maar even later. Bij netwerkinformatie stond een ander IP-nummer. Dat ingevoerd en ik zit meteen in de decoder. Geweldig! Bedankt! Onder instellingen kom ik alleen 'zenders zoeken' niet tegen. Dus kan ik ook niet naar signaalzoeker.

     

    Schermafbeelding 2018-07-08 om 13.25.45.png

    Schermafbeelding 2018-07-08 om 13.27.09.png

  3. 2 uur geleden zei Tonskidutch:

    je kunt ook uit je luie stoel achter de pC via het webinterface alle OSD menu's gewoon opslaan en als bijlage toevoegen

    dan hoef je geen camera in handen te nemen en overladen naar pC

     

    zelfs met de afstandbediening van het webinterface kun je door de menu's zappen en comfortabel screenshot's (zo noemen we dat) maken van je instellingen

    ter lering ende vermaak van ons om te kunnen beoordelen of je de juiste tuner configuratie hebt ingesteld

     

    als test zou ik de coax kabels een wisselen ( nadat je eerst de receiver hebt uitgezet - en stroomloos hebt gemaakt)

    Kun je me uitleggen hoe dat precies gaat? Met die dingen is het zo, als je gewend bent er mee om te gaan dan denk je al gauw dat een ander dat snapt als je het een beetje uitlegt. Dus als je de moeite wilt nemen, ter lerinck ende vermaack, hoor ik dat graag van je. 

  4. Val niet van je stoel :). De afstand tussen de schotel en de decoder is nogal groot. Er zit zo ongeveer 20 meter tussen. Ik heb ooit signaalversterkers tussen de kabels geplaatst. Ik heb ze er nu maar eens tussenuit gehaald, kijken wat dat oplevert, en wat schetst mijn verbazing, het signaal is beter dan daarvoor, niet veel, maar het overstijgt de 10Db. Gevolg: alles werkt naar behoren. Ik ga nog wel één dezer dagen het dak op om te zien of ik het signaal nog iets beter kan krijgen. Maar ik ben er wel uit. De oude tuner is niet stuk maar ook niet goed heb ik nu wel geconstateerd. Dus die kan op de hoop.
    Iedereen bedankt voor het meedenken.... Nog een prettige dag.

     

  5. 2 minuten geleden zei Tripleboy:

    Je signaal is onvoldoende, de schotel moet eerst eens goed afgesteld worden, 9.9 dB is te laag dat moet richting 14 dB gaan.

     

    Van je ontvangstkop (LNB) op de schotel zou graag een foto zien, kan je deze maken.

    Dan moet ik het dak op. Dat ga ik nu niet doen. Maar bijgaande foto van de doos geeft dat voldoende informatie? 

    LNB.jpg

    1 minuut geleden zei Tripleboy:

    Je kan ook met een app op je smartphone het signaal meten en dat terwijl je aan de schotel bent, is handig voor een degelijke afstelling te bekomen.

     

     

    Klinkt goed :). Maar ik zit op het platteland en het signaal is erg zwak . Ben bang dat dat niet gaat lukken.

  6. Het ziet er toch naar uit dat de signaalsterkte niet voldoende is. Als het niet zo heet is ga ik het dak op, want daar moet ik helaas zijn, en dan moet ik met behulp van een soort walkytalky met mijn vrouw communiceren wanneer het signaal maximaal is. Kijken of ik het beter kan krijgen. Bijgaand nog wat foto's van de instellingen.

    tunerinstelling.jpg

    signaal4.jpg

    signaal-3.jpg

    signaal-2.jpg

    signaal-1.jpg

  7. 21 minuten geleden zei Tripleboy:

    Is er bij deze instelling op elke ingang van de Twin tuner een kabel vanaf de duo LNB aangesloten, indien ja geven deze beiden een signaal door.

    Dit moet even getest worden of ze beide werkende zijn, dus goed en sterk signaal en ruim voldoende kwaliteit.

    DSC_6290.jpg

     

    En hoe worden de CD kanalen gedecodeerd in de Solose v2, met een smartcard in de ontvanger of met een module, een module geeft beperkingen bij opnames

    De CD kanalen worden gecodeerd met een CD smartcard.

    Ik ben overigens weer aan het experimenteren geslagen. Op dit moment lopen er twee opnames, 1 op NPO2 en 1 op NPO3, tegelijkertijd. Het gevolg is dat ik na heen en weer zappen NPO2 niet meer in beeld krijg. Op de andere zenders wordt via tuner B het signaal doorgegeven. Ik voeg hier de foto's bij.

    opnemen-3.jpg

    opnemen-2.jpg

    opnemen-1.jpg

  8. Ik mag nu trouwens geen foto's meer maken van mijn vrouw, ik moet met haar buiten aan de koffie. En ze heeft gelijk, ik zit hier nu al weer de hele dag aan te klooien. Ik hoop nog van iemand een positievere conclusie te horen dan dat het moederbord stuk is. Ik ben nu al meer dan 100 euro kwijt aan spullen die me niets hebben opgeleverd.

  9. 3 minuten geleden zei Mimisiku:

    Je bent zo vaag als wat.. Wát heb je exact hetzelfde geïnstalleerd? Een nieuwe tuner of een nieuwe SoloSE. Als je een werkende tuner vervangt voor exact dezelfde tuner in hetzelfde apparaat en het probleem blijft dan is er een hele logische mogelijkheid dat het moederbord van de SoloSE dus stuk is...

    Wat je zegt. Dat denk ik nu ook al de hele tijd. Moederbord naar de .....! Ik heb dus een nieuwe tuner geïnstalleerd en ik heb het nooit over iets anders gehad. Er begint hier en daar irritatie op te treden en daar heeft niemand wat aan. Laten we het hoofd koel houden :).

  10. 3 minuten geleden zei Tonskidutch:

    de SOLO had initieel een voorkeur tuner B op wiens F-connector men dus moest aansluiten

    maar je geeft helemaal geen antwoord op het verzoek de tuner configuratie te laten zien

    voor de zoveelste keer

    dan hoef ik me er ook niet meer mee bemoeien met het vinden van een oplossing

    ciao

    enigma.jpg.ad44e05ccc0af775e343ddd576be7f99.jpgdiverse-instellingen.jpg.657b0cb5cfe55ae2be3fca0650ab3339.jpg

     

    Doe niet zo geirriteerd. Als je die halfslachtige foto's bekijkt, goed bekijkt, kun je exact zien hoe de tuners ingesteld zijn, zo dus: DiseqC A/B DiseqC A: Astra 1 en DiseqC B :Astra3. Ik wil om jou te plezieren nog wel een keer nieuwe nette foto's maken, maar ik draai zo langzamerhand ook dol. Ik ga nu weer naar de woonkamer om nieuwe foto's te maken. Goed?

  11. 24 minuten geleden zei Mimisiku:

    Misschien is de SoloSE gewoon stuk. Ik zou zeggen: probeer een andere twin ontvanger, stel hem net zo in als je DoloSE en probeer het nog een keer

    Nee, hij is niet stuk. Tenminste, ik heb vandaag een nieuwe, exact dezelfde, geinstalleerd en het probleem blijft gelijk.

  12. 19 minuten geleden zei Tonskidutch:

    exact;)

    Sorry hoor, maar wat wil je nou nog meer weten dan dit: DiseqC A/B DiseqC A: Astra 1 en DiseqC B :Astra3. Zo zijn de tuners ingesteld.

    Ergens zit een 'bitje' los. Ik denk dat het probleem in de registratie van tuner B zit. Als ik de kabel loskoppel van tuner A heb ik geen beeld meer en dat zou wel moeten. Als daar weer beeld op is, op B dus los van A, dan is volgens mij het probleem opgelost. Wat hier zo vreemd aan is, is dat B wel het signaal prima doorgeeft.

  13. 16 minuten geleden zei Mimisiku:

    Signaalsterkte is ook niet bepaald 'vet' voor de satellieten. 60% is bar weinig voor Astra (ook in Frankrijk). Afstellen van de schotel lijkt me zeker niet verkeerd.

    Voor de rest zou ik ook kijken of hij daadwerkelijk de goede sat ontvangt (Astra1 op DiseqC A en Astra3 op DiseqC B.)

    De Duo LNB heeft zijn eigen DiseqC 2:1 ingebouwd. Die moet dus zonder extra 2:1 switch aangesloten worden. Daarbij zijn die LNB's heel vaak gewoon stuk.

     

    Beide tuners dus instellen als: Eenvoudig, DiseqC A/B DiseqC A: Astra 1 en DiseqC B :Astra3. Bij Opnames zet de voorkeurstuner op Automatisch...

     

    Beide tuners zijn precies zo ingesteld. Wat de signaalsterkte betreft, ik heb nooit een beter signaal gehad en dat heeft altijd prima gewerkt. Waarom zou dat nu ineens niet meer zo zijn, vraag ik me dan af?

  14. typenummer.jpg.6802188660df75faea0a614f9765b451.jpgHallo, ik ben terug bij af. De nieuwe dual tuner is binnen en exact gelijk aan de bestaande. Ingeplugd en met spanning gekeken wat het opleverde. Grrrr... precies hetzelfde probleem. Ik ga even wat dingen op een rijtje zetten.

    - Als ik alleen een coax-kabel aansluit op tuner B dan krijg ik geen beeld, hoewel tuner B voluit signaal geeft in de signaalzoeker. Ik zou wel beeld moeten hebben. Wisselen van de kabels levert hetzelfde resultaat op.

    - Als ik alleen een coax-kabel aansluit op tuner A krijg ik wel beeld.

    - Als ik een opname start op NPO1 en ik ga naar de signaalzoeker in het menu, dan geeft hij geen signaal op tuner A van beide satellieten, wel op tuner B. Als ik dan naar NPO2 zap en weer terug krijg ik geen beeld maar de boodschap: afstemmen mislukt.

    - Als ik een opname start op NPO2 en ik volg dezelfde procedure dan geeft hij zowel op tuner A als op tuner B geen signaal, wel beeld op een aantal zenders na (waaronder NPO2 na heen en weer zappen). Dan krijg ik de boodschap: afstemmen mislukt.

    - Over twee programma's tegelijk opnmen zal ik het maar niet hebben, je begrijpt wel dat dat helemaal niet werkt.

    - En voor alle duidelijkheid dual opnemen en kijken heeft voor een week of probleemloos gewerkt. Pas daarna ben ik dingen gaan veranderen zoals het aanpassen van de image. Maar verder eigenlijk niets essentieels. In de settingen zijn tuner A en B gelijkgesteld.

    - Ten overvloede: mijn tuner is een VU+solo SE. De tuner luistert naar de naam VU+ DVB-S2 Dual Tuner. 

     

  15. Op 4-7-2018 om 13:03 zei Tripleboy:

    Hallo, je moet een SoloSE V2 hebben om een dergelijke tuner te kunnen gebruiken, vergelijk de achterkant even met deze foto, er staat vermeld dual tuner support op de V2 versie.

     

    Vu-_Solo_SE_V2_1.png

     

    Vusolo-Se-V2.jpg Dit is exact mijn VU+ solo SE.

     

    Je kan ook eens kijken onder Menu (toets indrukken), Informatie > ontvanger om precies te weten welke type ontvanger je eigenlijk wel bezit, dit gaat dan duidelijkheid geven.

     

  16. Ik heb nu ingelogd met mijn schermnaam i.p.v. mijn email-adres, en nu kom ik moeiteloos binnen... Dat had ik al eerder geprobeerd en toen lukte het niet, nu wel dus.

    Wat die advertentieblokker betreft, Ik zie allerlei advertenties verschijnen, het werkt dus, maar ook evengoed dat verzoek in rood met betrekking tot dit.

  17. De originele tuner is een Dual-DVB-S2-tuner. Dus ik moet geen singel tuner hebben. V1 of V2 staat kennelijk voor single en dual. Dan moet ik dus een VU+SoloSE v2 hebben. Niet dan ?

  18. 15 uur geleden zei Tripleboy:

    Volgens mij kan dit niet , een dubbele kop voor drie satellieten, je hebt voor CD Astra 19.2 en Astra 23.5 nodig, maar hoe jij daar nog een franse tv bij hangt ontgaat me.

     

    Het 1 ontvangstkop per satelliet, dit moet zo ingesteld staan in je tuner configuratie, de vier uitgangen geven elk hetzelfde signaal uit.

     

    Natuurlijk moet je schotel en LNB's goed afgesteld staan voor deze 2 satellieten, in OPENPLI kan je automatische zoekfunctie eens gebruiken ( deze komt ook tijdens de installatie voorbij)

    Dan ga je zien dat Astra 19.2 & 23.5 signaal geven, want het nu ook zijn dat een van de koppen een andere satelliet binnenkrijgt, dit even checken .

    De Franse TV zit op dezelfde satelliet. Zo simpel kan het zijn... :)

  19. Ik gebruik Chrome op een iMac systeem 10.6.8

    En, inderdaad, na het inloggen heb ik geprobeerd om het password te wijzigen maar zonder resultaat.

    Zojuist proberen in te loggen met Firefox, geen resultaat. Met Safari kom ik niet eens op de site.

    Ik ga een en ander nog uitproberen op mijn PC. Mijn IMac is te oud, ik voel me wat dat betreft opgelicht.

  20. De Franse aansluiting gaat inderdaad naar een Franse decoder. 

    Maar er komt nu duidelijkheid. Tuner B neemt geen signaal meer aan. Bij de tunerconfiguratie staat bij tuner B 'niet aangesloten' en dat is niet meer aan te passen. 

    Ik moet dus duidelijk aan een nieuwe tuner... Iedereen bedankt voor het meedenken.

  21. 14 uur geleden zei Tripleboy:

    Volgens mij kan dit niet , een dubbele kop voor drie satellieten, je hebt voor CD Astra 19.2 en Astra 23.5 nodig, maar hoe jij daar nog een franse tv bij hangt ontgaat me.

     

    Het 1 ontvangstkop per satelliet, dit moet zo ingesteld staan in je tuner configuratie, de vier uitgangen geven elk hetzelfde signaal uit.

     

    Natuurlijk moet je schotel en LNB's goed afgesteld staan voor deze 2 satellieten, in OPENPLI kan je automatische zoekfunctie eens gebruiken ( deze komt ook tijdens de installatie voorbij)

    Dan ga je zien dat Astra 19.2 & 23.5 signaal geven, want het nu ook zijn dat een van de koppen een andere satelliet binnenkrijgt, dit even checken .

    De Franse TV zit op dezelfde satelliet. Zo simpel kan het zijn... :)

×
×
  • Nieuwe aanmaken...