Ga naar inhoud


Mylan1999

Lid
  • Items

    94
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Mylan1999

  1. 29 minuten geleden zei sattv4iedereen:

    Mischien FTV?

    ze kunnen via tvv antenne of sat, FTV gaan, als vrt of regering de nodige centjes uitgeven.

    vrt is FTA via de kabel, als die niet is los geschroefd, of geen sper filter tussen zit.

    eerst tvv dagvaarden, vanwege volgens hen onjuiste reclame en nu beslissen te stoppen.

    als tvv daardoor een boete krijgt, vraag ik me af, of ze geneigd zullen zijn de taak op zich te nemen om de vrt gratis via dvb-t2 te verspreiden.

    tenzij ze door een of ander regeltje wettelijk verplicht worden. O.a. België is een kei in het maken van zo’n regeltjes.

    TVV doet in mijn ogen voorlopig toch niets verkeerd aangezien ze vermelden dat zij niet zorgen voor de aanlevering van de VRT zenders.

  2. Linkje naar het artikel: https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2018/05/17/vrt-stopt-eind-dit-jaar-met-uitzenden-via-dvb-t/

     

    Is dit überhaupt wettelijk? Moet de VRT haar zenders niet via de ether verspreiden, zodat de bevolking kosteloos hiernaar kan kijken? Voor VRT NU heb je een internetverbindin nodig, dus kan je het niet volledig gratis noemen.

     

    TV Vlaanderen zendt ook via DVB-T(2?) uit in Vlaanderen, maar VRT zenders zitten hier niet bij, TVV zei gewoon dat deze FTA zijn en zij er niet verantwoordelijk voor zijn dacht ik.

  3. Wel ik ben 18 en kom hier op dit forum toch wel regelmatig sinds m'n 16de. Kijk zelf nog wel lineaire televisie, maar vaak wel pas achteraf opgenomen vanaf de harde schijf van onze VU+. Dit komt doordat wanneer de programma's uitgezonden worden ik vaak nog voor school bezig ben. Ik kijk ook wel tv via Stievie wanneer ik iets vergat op te nemen, maar opnames genieten m'n voorkeur wegens doorspoelen v/d reclame en de betere kwaliteit t.o.v Stievie. Stievie heeft een bitrate van +- 1Mbps, dus dat is niet veel soeps...

    Ik heb geen Netflix en gebruik eigenlijk bijna nooit torrents wegens te trage internetverbinding. Ik kijk wel regelmatig YouTube uiteraard.

  4. Goh, Astra 2 ontvangen is niet persé nodig, zou gewoon leuk meegenomen zijn eigenlijk. Schotel komt in de gemeente Linter te hangen.

     

    Mijn idee was om zo'n triple te kopen als we dan toch verhuizen, om dan de schotelinstallatie in ons huidige huis te laten aangezien we het gaan verhuren. Maar een triple is nogal prijzig dus ik vrees dat het een duo zal worden.

  5. Beste mede-forumleden

     

    binnenkort verhuizen wij, en misschien blijft onze 64 cm Triax schotel hier hangen. In dat geval zou ik bij ons nieuwe huis een 78 cm Triax willen hangen. Nu is mijn vraag: past een duo LNB van TVV of een triple LNB van TVV hier probleemloos op? Ik dacht hier eens gelezen te hebben van wel, maar ben niet zeker.

    Ik heb het vermoeden dat onze huidige duo LNB zal meegaan, zag zojuist dat een triple LNB van TVV zo'n € 99 moet kosten...

     

    Alvast bedankt

    Mylan

  6. Wanneer ze TVV en CD ooit zouden samenvoegen zou het wel mooi zijn dat Vlamingen de commerciële Nederlandse zenders zouden kunnen ontvangen.

     

    Verder mis ik als Vlaams-Brabander ook nog steeds ROBtv... De uitgezonden programma's hebben niet erg veel inhoudelijke waarde, maar het is toch leuk om wanneer je dorp of gemeente er eens op komt het te kunnen bekijken...

  7. Je kan ook proberen je antenne vast te maken op een baar die je tussen de buitenmuren bij je venster klemt. Zulke oplossingen heb ik voor satelliet hier reeds eerder zien voorbij komen. Vaak gebruiken mensen in een huurhuis waar ze niet in de muur mogen boren deze oplossing.

    Ziet er waarschijnlijk niet uit, maar het werkt wel :-)

     

    Moest je ook gratis naar de zenders van Medialaan willen kijken, dit kan via watch.stievie.be op je laptop die je dan op je tv aansluit via HDMI. Voor Android en iOS is hier ook een app van beschikbaar.

    • Like 1
  8. Tijdens rampen van deze omvang zijn zendamateurs de laatste reddingsboei om de verbindingen in de lucht te houden.

    Een voorbeeld hiervan was de scheepsramp van de Herald of Free Enterprise, toen werden zendamateurs ingeschakeld voor de communicatie.

     

    Maar tegenwoordig zal men eerder naar oplossingen via satelliet grijpen denk ik.

     

    Nokia heeft trouwens hier een mooi projectje over lopen: https://tweakers.net/nieuws/111871/nokia-introduceert-compacte-4g-zendmast-in-rugzak-voor-noodsituaties.html

  9. Dat is toch net de hele crux van het verhaal! Dit valt aan gewone gebruikers toch helemaal niet uit te leggen? Voor hen is dat hetzelfde. Dan moet jij niet net doen of het weer iets heel anders is. Het is digitale radio: niet meer niet minder en het komt al sinds 2004 niet van de grond!

    Verschil is wel dat bij DAB enkel de publieke omroepen erop zaten, én dat DAB een minder goede kwaliteit had dan het huidige DAB+. Naar het schijnt klinkt DAB zonder + blikkerig.

    Op DAB+ zijn veel meer zenders dan op DAB vroeger.

  10. Ik kan enkele voordelen zien aan de ontwikkeling van IPTV bij TVV en CD:

    1) Wanneer er weer eens geen signaal is bij regenweer owv de niet bepaald krachtige 23.5°O enerzijds en hun kleine standaard schoteltje anderzijds kan men misschien overschakelen naar IPTV om het slechte weer te overbruggen. Dit als extraatje dus!

     

    2) Een andere interessante mogelijkheid is dat men zenders die momenteel in SD op de sat zitten en niet echt veel kijkcijfers hebben (themakanalen bijvoorbeeld) wél in HD kan doorgeven via IPTV. Zo kan men in mijn ogen een beetje het beste van beide werelden combineren (uiteraard zou alles in HD op satelliet het beste zijn, maar dat zou onbetaalbaar zijn voor TVV/CD). Op die manier blijven bijvoorbeeld Belgen/Nederlanders in het buitenland of mensen zonder andere aansluitingsmogelijkheden dan satelliet toch nog bediend, en krijgen mensen met voldoende internetsnelheid toch beter beeld aan dezelfde prijs. Maar men moet dus de zenders via sat blijven doorgeven!

     

    In deze gevallen vind ik wel dat TVV/CD ook deze streams moet toelaten op receivers die niet van hen zijn, en het zou al helemaal mooi zijn zonder Orca rotzooi!

  11. door de temperatuurverschillen tussen uit en aan, ontstaan spanningen op de print en kunnen soldeerverbindingen maar ook kwalitatief slechte componenten stuk gaan

     

    niet te vergeten de pieken die bij inschakelen kunnen ontstaan

    zelf inductie kan ontstaan bij slecht gevoerde kabels in de receiverkast (zoals mijn goede vriend in 2012 wist te constateren)

    Dat verhaal van de soldeerverbindingen kan ik onderbouwen, hetzij niet met een ontvanger, wel met een Playstation 3 Fat 60 GB. Deze reeks staat bekend om het loskomen van het soldeersel van de videochip door de grote temperatuurverschillen tussen koud en warm (zeg maar heet, het waren net elektrische verwarmingen). Ben zelf het 'slachtoffer' geworden van dit probleem jammer genoeg...
  12. Min of meer doen dit 'oogluikend' al. Zolang je een CI kunt gebruiken i.p.v. CI+. Maar het zou mooi zijn als ze dit zwart op wit zouden geven... Móchten ze dit doen dan zou ik zelfs bereid zijn om een tweetal CI's te kopen om zo toch op te kunnen nemen...

    Ik zou ook gerust een 2de kaart willen betalen om toch nog vrijer te zijn in het opnemen zonder tegen beperkingen van dat zenders op dezelfde transponder moeten zitten etc. Heb me niet verdiept in de Orca toestanden maar je snapt wel wat ik bedoel.

  13. Beste Klaas,

    Dit kan al met de Duo-LNB van Canaal Digitaal, indien deze 4 aansluitingen heeft. In dat geval kan je met 1 decoder recorden en met de 2 anderen gewoon TV kijken zonder opnamefunctionaliteit.

     

    Indien je Linux decoders koopt dacht ik dat je tevens intern cardsharing kan doen, d.w.z met 1 CD kaart al je decoders voorzien ervan via je netwerk. Echter weet ik niet of je dan ook een LNB met 4 aansluitingen nodig hebt. Dit laat ik dus aan anderen over ;-)

     

    Het is ook aan te raden, vind ik alleszins, een groter schotel te nemen dan de standaard schotel van CD. Maar hoe het dan verder moet met LNB's en switches in het voorbeeld dat ik gaf (1 recorder, 2 gewone decoders) weet ik niet.

     

    Het is dus belangrijk dat we weten wat je met je decoders wil kunnen en of je Linux decoders wil, of spul van CD. Indien je CD spul koopt moet je volgens mij 2 extra kaartjes bovenop je 'hoofdkaart' aanschaffen met een extra kost per kaartje (bij TV Vlaanderen € 2,50 per stuk per maand dus denk +- hetzelfde bij CD).

×
×
  • Nieuwe aanmaken...