Ga naar inhoud


dutchmaninvienna

Lid
  • Items

    6
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door dutchmaninvienna

  1. Een nog prangende vraag: waarom koop je na het hebben van een VU+ zo'n exotisch ding? Juist wetende dat Technisat eigenlijk alleen voor de Duitse of Duitstalige markt apparatuur maakt? Canal Digitaal technisch heb je gewoon een 'zeperd' gekocht..

    Mijn advies: Breng die Technisat gewoon terug en koop weer gewoon een Enigma2 doosje.. Scheelt ook weer €60 voor een CI.

     

    1) Ik woon in Oostenrijk, een Technisat is in het duitstalige gebied met ca. 100 miljoen mensen zeker niet exotisch. Sterker nog de Technicorder ISIO STC , is in meerdere duitse SAT tests een van de beste SAT receivers. 2) Vu+, alles leuk hoor, fantastisch dat je daar zoveel dingen mee kunt doen, maar er is altijd wel wat waardoor je constant bezig bent om te bekijken waarom iets weer niet werkt. Ik heb dat ding 3 jaar gehad. Na 1,5 jaar was 1 van de 2 CI slots al kapot, dus mijn ORF kaart verder met een softcam, die een keer in de zoveel tijd vastloopt.... HD opnemen werkte niet goed omdat op de een of andere manier steeds te weing werkgeheugen voorhanden was, zelfs met opslaan van plugins op externe SD. Hetzelfde met het afspelen van HD filme, na een half uur liep de heleboel vast, VU+ opnieuw starten en verder kijken... Waarschijnlijk met de nieuwe generatie VU+ met groter geheugen geen probleem. VU+ is leuk als je alleen bent en je het leuk vind om op zoek te gaan naar oplossingen, maar mijn familie wil gewoon TV kijken en niet ieder keer moeten wachten tot er weer een probleempje is opgelost. En vertel me alsjeblieft niet dat er nooit problemen zijn met de Vu+, het vuplus-support.org forum is vol met threads met problemen! Ik heb mijn Technisat technicoder nu een week, en ik moet zeggen dat alles probleemloos werkt. Alle zenders gevonden en met de windows software gesorteerd, internet werkt zonder problemen, de technisat vindt mijn server, ik kan al mijn mp4s en avi´s afspelen. De enige uitzondering is het probleem met mijn oude CI module voor Canaal digitaal, en ik neem aan dat dat met de komst van mijn witte moduul opgelost is.

  2. Wat ingewikkeld.

    Heb je niemand meer in NL met een NL adres die een en ander voor je regelt of dat je kunt opgeven als je het zelf regelt.

    En die vervolgens alles naar je doorstuurt. Zo'n CI module weegt nog geen 100 gram en verzenden naar Oostenrijk kost dan ongeveer € 2,50

    Of denk ik nu te simpel?

     

    Overigens, had je geen zwarte module meer die je gratis kon omruilen voor een witte?

    Sorry, hiervoor geen volledig antwoord. Ik had het wel naar familie kunnen laten sturen, maar die moeten hem dan doorsturen. Als die dan niet aankomt is het je eigen schuld. Als die niet aankomt wanneer Canaal digitaal hem stuurt is  het de schuld van Canaal digitaal. Aangetekend doorsturen wass ook mogelijk maar volgens mij wel weer een stuk duurder.  Ik had gehoopt dat ik de CI module morgen of of dinsdag zou krijgen zodat ik nog naar de vriendschappelijke wedstrijd tegen duitsland zou kunnen kijken. Maar die gaat nu misschien toch niet door....

    Ik had nog een heel oude smartguard uit 2003, die het nog wel deed met mijn Vu+ duo. Wat betreft de "duitse" technisat ISO STC. Mijne heeft een integrierte CONAX leser en 2 CI+ slots.

  3. Wat ingewikkeld.

    Heb je niemand meer in NL met een NL adres die een en ander voor je regelt of dat je kunt opgeven als je het zelf regelt.

    En die vervolgens alles naar je doorstuurt. Zo'n CI module weegt nog geen 100 gram en verzenden naar Oostenrijk kost dan ongeveer € 2,50

    Of denk ik nu te simpel?

     

    Overigens, had je geen zwarte module meer die je gratis kon omruilen voor een witte?

     

    Ik had nog een heel oude smartguard uit 2003, die het nog wel deed met mijn Vu+ duo. Wat betreft de "duitse" technisat ISO STC. Mijne heeft een integrierte CONAX leser en 2 CI+ slots.

  4. @fcwacker. Bedankt, daar was ik al bang voor! Ik heb gisteren die CI module bij Canaal gekocht. Ik denk dat ze het probleem van de rekeningen opgelost hebben, omdat je nu kunt aangeven in welk land je woont. En ik heb met Mastercard betaalt waardoor het waarschijnlijk ook makkleijker was. Met de post van Nederland naar Oostenrijk is sowieso een probleem, zeker als het om een dorp ergens op het land gaat. Daarom geef ik nu altijd het adres van mijn werk in Wenen op. Ik had de CI module ook bij een sat-shop in Duitsland kunnen kopen maar er was niet veel verschil in prijs, ondanks de 19€ die Canaal vraagt voor het verzenden! Nu kan ik in ieder geval nogmaals bij Canaal navragen als het om de een of andere reden toch niet gaat, of zelfs de CI terugsturen. Ben ik in ieder geval blij dat je me vertelt dat het met de witte CI module in principe werkt!

    groet

    Jan

  5. Allereerst meen ik te herinneren dat de oudere CI's van Canal Digitaal pas initialiseren als je afstemt op een M7 kanaal. Dus ontvanger afstemmen op een M7 kanaal. Dan CI even uitnemen en weer terug schuiven (flink aandrukken, maar geen grof geweld!). Kijk ook even in het menu van de ontvanger of de CI nu gezien wordt. Zoniet: heb je een compatibiliteitsprobleem en zul je de firmware moeten aanpassen (indien mogelijk). Wordt de CI nu wel gezien kun je in het menu de Smartcard status opvragen. Ten overvloedde: in een CI moet de kaart met de contactjes naar BOVEN geplaatst worden.

    Bedankt voor je reactie, heb ik natuurlijk alles al geprobeerd, afstemmen op SBS6 ,kaart erin, status bekijken. Firmware upgrade gaat bij deze oude CI module niet meer, maar zoals gezegd, in mijn Vu+ duo werkte deze tot vorige week nog prima. Ook in mijn nieuwe receiver kan ik met dit moduul mijn smartcard status opvragen (dus ja de chip zit aan de bovenkant!), dat is dus niet het probleem. Vraag is waarom ik dan toch geen beeld krijg. Ik denk toch dat ik geen andere keuze heb om een nieuw CI moduul te kopen, bij CD inclusief verzendkosten naar Oostenrijk maar liefst 75€, maar verkoop vanuit Duitsland of Oostenrijk niet veel goedkoper...

  6. Vorige week is mijn Vu+ Duo kapot gegaan. Met de VU+ heb ik een paar jaar zonder grote problemen mijn CD kanalen op Astra 19,2 en 23,5 bekeken. Ik heb nu een TechniSat Technicorder ISIO STC gekocht. Deze is niet gecertificeerd maar er zijn verschillende nederlandse webwinkels die deze verkopen met een Canaal digitaal kaart en verschillende berichten geven aan dat in principe deze receiver met een canaal digitaal kaart werkt.  Ik heb de receiver geinstalleerd, zenders gezocht, CI module met Smartcard erin gedaan. Alle CD gecodeerde zenders zijn zwart dus online een heractivatie gestart met de receiver op SBS6 en op SBS6HD. Dit alles zonder resultaat. Ik heb een redelijk nieuwe smartcard (oranje), maar mijn CI module is volgens mij een redelijk oude (van SCM microsystems) hoewel deze in mijn Vu+ nog steeds werkte. Als ik op de receiver naar de CI modulen kijk, kan ik zien dat de receiver wel de gegevens van de canaal digitaal kaart aangeeft. Mijn vraag is waar het aan ligt dat de heractivatie toch niet lukt? Kan het zijn dat deze CI Module op de een of andere manier toch niet goed werkt, alhoewel de receiver wel aangeeft dat er een CD smartcard aanwezig is?

     

    Mijn hardware:

    TechniSat Technicorder ISIO STC

    DUO LNB voor Astra 19,2 en 23,5

    Mediaguard CI module (SCM microsystems, goedgekeurd door canaaldigitaal) met oranje nagra Smartcard

    Irdeto CI/CI+ module voor ORF (werkt probleemloos)

×
×
  • Nieuwe aanmaken...